skip to Main Content
Uutta Tekemistä Tylsään Päivään

Uutta tekemistä tylsään päivään

Share with your friends


Submit

Oletko tylsistynyt kotona istumiseen ja kaipaat muuta tekemistä kuin Netflixin katsomisen? Moni on suunnannut askeleensa lenkkipoluille ja ulkosaleille saadakseen jotain tekemistä. Lähimmät lenkkipolut on ainakin tullut itselle liiankin tutuiksi ja lenkit varsinkin ilman seuraa alkavat puuduttaa pian.

Lenkkipolut ja ulkoilu on hyvä tapa viettää aikaa asunnon ulkopuolella kuitenkaan vaarantamatta omaa tai muiden terveyttä ihmispaljoudessa. Rantaraitti on monelle tuttu mutta harva on varmasti kävellyt koko reittiä, joka on noin 10 kilometriä Skinnarilasta Myllysaareen.

Rantaraitin lisäksi Lappeenrannasta löytyy useita eri luontopolkuja, kuten Pappilanniemen, Rutolan, Hämmäauteensuon (täällä myös laavu, jossa voi paistaa makkaraa), Mikonsaaren ja Parkinmäen luontopolut. Parkinmäen luontopolku on LUTin ja kaupungin yhteistyönä syntynyt Biotrail-luontopolku, joka löytyy yliopiston luota.

Pappilanniemen luontopolku

Osa luontopoluista on hieman kauempana ja saattavat vaatia autolla paikalle liikkumista. Etelä-Karjalan alueella on muitakin retkikohteita, joten jos auto löytyy kannattaa katsoa täältä kooste retkikohteista.

Liikunta ei välttämättä kiinnosta kaikkia, mutta jotain tekemistä pitäisi keksiä, niin Etelä-Karjalan tapahtumat ovat tehneet virtuaalitapahtumia, joita voi käydä katsomassa täällä.

Lappeenrannan kaupunginkirjaston asiakkaat voivat myös hyötyä kirjaston palveluista kotoa käsin. Lehtiä voit lainata täältä, kirjoja täältä ja katsoa leffoja täältä. Suosittelen erityisesti nyt lukemaan kirjoja, kun on aikaa ja elokuvapalvelu on oikeasti hyvä. Olen itsekin lukenut viimein kirjoja, jotka ovat odottaneet hyllyssä kuukausia.

Nyt on tilaisuus tutustua kauniiseen Lappeenrantaan ja sen ympäristöön. Sohvalla istumisen sijaan nyt on hyvä aika ulkoilla, lukea, musisoida ja tehdä vaikka palapelejä. Välillä on kuitenkin hyvä rauhoittua, nauttia rauhasta ja katsoa niitä suosikkielokuvia.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Kirjoittaja

Oona Tuomisto

Kirjoittaja on LTKY:n tiedottaja ja lenkkipolkujen suurkuluttaja.

Share with your friends


Submit
Back To Top