skip to Main Content
Opiskelija & Koiranomistaja

Opiskelija & koiranomistaja

Share with your friends


Submit

Jos käytät Jodelia, olet saattanut huomata usein toistuvat kysymykset, kuten saako LOAS asunnoissa olla koiria ja miten koira sopii opiskelijan elämään. Jos nämä asiat mietityttävät sinua, olen täällä vastaamassa kysymyksiisi.

Perheessäni on ollut koko elämäni koiria, mutta olin silti aina haaveillut omasta koirasta. Lukion viimeisenä keväänä sain jotenkin vanhempani suostuteltua ja pian oltiinkin hakemassa koiranpentua. En kaunistele asiaa ja voin kertoa kaikille koiranpentua haluaville, että pennut vaativat paljon aikaa ja hermoja ja usein opiskelun sijaan käytin koko päiväni koiran hoitamiseen.

Kotona ollessa koira on aina seurana

Seuraavana syksynä aloitin opiskelut yliopistossa ja vaikka koirani oli jo yli seitsemän kuukautta siinä vaiheessa, kotona odotti usein täystuho. Nyt koirani Onni on jo yli neljä vuotta ja hän on paras kaverini. Onni on todella helppo koira, sillä hän nukkuu tyytyväisenä vieressä, jos joudun opiskelemaan myöhään, mutta ei ole aamulla herättämässä, kun haluan nukkua pitkään.

Onni on tuttu näky monissa tapahtumissa

Onni saattaa olla monelle tuttu otus, sillä tykkään tuoda hänet mukanani kaikkiin koiraystävällisiin tapahtumiin. Erityisesti tänä talvena Onni on ollut kyykkäkentillä NKL-joukkueeni uskollinen maskotti. Hän on siinä mielessä helppo tapaus, että hän rakastaa ihmisiä ja onkin mieltänyt kaikki haalari-ihmiset kavereikseen. Tämän takia koirani saattaa mennä turhankin innokkaasti moikkaamaan tuntemattomiakin, mutta onneksi monelle tämä tuntuu olevan iloinen yllätys.

Onni mukana beach partyssa

Kaikki koirat eivät kuitenkaan sovellu opiskelijaelämään. Äitini koira on aina minulla välillä hoidossa ja en pystyisi pitämään häntä viikonloppua pidempään. Hän on rescuekoira ja on siksi eroahdistunut ja säikky. Erityisesti miehet pelottavat häntä, joten häntä on vaikea viedä mukana minnekkään tapahtumaan.

Koiranomistajana tutustuu myös muihin koiranomistajiin helposti

Kustannuksiin vaikuttaa paljon koiran koko ja tausta. Isäni oli todella tarkka koiraa valitessa, että pennun vanhemmista tiedetään kaikki, jotta turhilta sairauksilta voidaan välttyä. Siksi päädyin rotukoiraan, joka tuli koiraa hankkiessa kalliimmaksi, mutta on pidemmän päälle varmempi valinta. Koirani on hieman alle 20-kiloinen, ja syö juuri sen verran kuin kuluttaa, joten koiranruokaan ei kulu hirveästi rahaa. Koiraa hankkiessa on kuitenkin tärkeää, että on mahdollista maksaa myös yllättävät kustannukset.

En itse asu tällä hetkellä LOASilla, mutta lemmikkejä saa viedä kaikkiin LOASin asuntoihin muutamaa poikkeustaloa lukuunottamatta. Kuitenkin solussa asuessa pitää kysyä suostumusta kämppäkaverilta. Myös suurimmassa osassa yksityisistä asunnoista sallitaan lemmikit.

Koira tuo lisävastuuta, mutta omalla kohdalla Onnin hankkiminen on ollut elämäni paras päätös. Jos harkitset koiran hankkimista ja sinulla on lisää kysyttävää voit vapaasti laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen oona.tuomisto@ltky.fi.

Ps. jos päädyt hankkimaan koiran, niin ainakin Skinnarilasta löytyy paljon vapaaehtoisia lenkittäjiä!

Kirjoittaja

Oona Tuomisto

Kirjoittaja on LTKY:n tiedottaja ja onnellinen koiranomistaja.

Share with your friends


Submit
Back To Top