skip to Main Content
Onko Sinusta Joskus Tuntunut, Ettet Sovi Muottiin?

Onko sinusta joskus tuntunut, ettet sovi muottiin?

Share with your friends


Submit

Moni tuntee itsensä jollain tapaa sopimattomaksi yhteiskunnan muovaamaan ”normaalin” muottiin. Tällaiseksi tuntee itsensä myös parikymppinen Kaisu. Kaisu tekee ison päätöksen elämässään ja päättää jättää opiskelut väliin ja muuttaa kotoaan toiselle paikkakunnalle työskentelemään kauppa-apulaisena.

Kaisu päätyykin pian katumaan päätöstään, kun vastassa odottaa sotkuinen sekatavarakauppa ja sen kauppias, Erni. Kaisun ja Ernin yhteistyö alkaa huonosti Ernin haastavan perheen koetellessa Kaisun hermoja. Ernin äidin hallitseva käytös ja siskon loputon shoppailu aiheuttaa kinaa Kaisun ja Ernin välille.

Kaisun ja Ernin rakkaus leimahtaa haasteista ja kokoerosta huolimatta, mutta elämä jatkaa heidän koettelemistaan. Keskenmeno ja läheisten kuolemat ajavat parin erilleen, mutta lopulta rakkaus voittaa ja pari löytää vuosien jälkeen jälleen toisensa.

Lauantaina 1.2. ensi-illassa ollut Liian paksu perhoiseksi -näytelmä käsittelee monille tuttuja ongelmia, kuten itsetunto-ongelmia ja läheisten kuoleman käsittelyä. Näytelmä kuitenkin tuo huumoria synkkyyden keskelle ja onnistuu tuomaan toivoa vaikeisiinkin tilanteisiin. Huumoria tuo erityisesti parin epätyypilliset koot ja luonteet. Nainen onkin iso ja vahva ja mies pieni ja heikko, mutta silti rakkaus kukkii parin välillä.

Liian paksu perhoiseksi on täydellinen ensimmäinen näytelmä, jos teatteri on vielä vieras juttu. Suosittelen sitä tietysti myös enemmän teatterissa käyneelle. Tämä on myös hyvä vaihtoehto elokuvissa käymiselle ja teatteri sijaitseekin vain kerrosta ylempänä IsoKristiinassa.

”Liian paksu perhoseksi on kertomus eriparisesta rakkaudesta ja sinnikkyydestä pienessä kylässä. Se kertoo tarinaa erilaisuuden sietämisestä, oman tien etsimisestä, pettymyksistä ja niiden ylipääsemisestä. Tyylilajiltaan se on draama, jossa on vahva komediallinen lataus.”

–  Lappeenrannan kaupunginteatteri

 

Opiskelijoille ennakkoliput 20 € ja ovelta vain 12 €!

Seuraavat näytökset:

LA 8.2. klo 13.00

LA 8.2. klo 18.00

PE 14.2. klo 19.00

LA 15.2. klo 13.00

PE 21.2.  klo 14.00

LA 22.2. klo 13.00

ps. näytöksiä on toukokuuhun saakka, joten ehdit kyllä!

Lisää nettisivuilta: https://lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Kevat-2020/Liian-paksu-perhoseksi

Kirjoittaja

Oona Tuomisto

Kirjoittaja on LTKY:n tiedottaja, joka on innostunut uudelleen teatterista.

Share with your friends


Submit
Back To Top