skip to Main Content
Älä Jätä Skinnarilan Opiskelijakulttuuria Vain Muiden Käsiin!

Älä jätä Skinnarilan opiskelijakulttuuria vain muiden käsiin!

Share with your friends


Submit

LTKY, jäsenet ja hallitus haluavat, että Skinnarilan Henki elää ja voi hyvin. Yksi tärkeimmistä ylläpitävistä tekijöistä on opiskelijakulttuurimme, joka ilmenee yhteisissä tapahtumissamme. Kulttuurivastaavia on kuitenkin vain yksi, ja kulli-Kuisma on jo wanha jäärä.

Veikkaan kuitenkin, että jäsenistämme löytyy joukko ihmisiä, joilla on palo päästä tekemään jotain Skinnarilan eteen. Oli kyse sitten olemassa olevien tapahtumien uudistamisesta tai aivan uusien järjestämisestä, moni loistava idea jää toteuttamatta. Syitä on monia: työvoiman puute, rahalliset esteet, verkostojen tai osaajien puute. Ideasi on mahtava, mutta et keksi sitä puuttuvaa palasta joka loksauttaisi sen paikalleen. Ehkä kuulut järjestöön, joka ei syystä tai toisesta järjestä tapahtumaa, jonka haluaisit nähdä toteutuvan.

Lytky on perustamassa jaostoa, joka on juuri teille Skinnarilan Hengen sanansaattajille; niille teistä jotka haluavat päästä mukaan tekemään tapahtumiamme ja opiskelijakülttüüriamme isommin, paremmin, korkeammalle. Etsimme porukkaan opiskelijoita kaikista lähtökohdista:
Fuksista vaariin, täysin poikkitieteellisesti, vaikka ammattikorkean puolelta. Yhdistävänä tekijänä on tahto tuoda lisää uutta ja parempaa sisältöä niemenkärjellemme.

Miksi tähän sitten pitäisi lähteä mukaan?

Kulttuuri- ja tapahtumajaosto yhdessä kulttuurivastaavan kanssa pääsee toteuttamaan omaa näkemystään siitä, miltä LTKY:n olemassaolevat tapahtumat tulisi järjestää, sekä tuottamaan jotain uutta. Käytössä on jaoston resurssit: motivoituneet jäsenet sekä LTKY:n resurssit ja verkostot. Tavoitteenamme on luoda itsenäinen ryhmä kulttuurin Trailblazereita™, joka tuottaa elämiimme sitä sisältöä, jota haluamme, ja jota emme edes vielä tiedä haluavamme. Tavoite ei ole unohtaa perinteitä, vaan rakentaa niiden ympärille uutta loistoa (ja luoda uusia perinteitä). Jaosto saa itse päättää, mitä lähtee tekemään ja minkälaiseksi se muodostuu; esimerkiksi jaoston nimeäminen ja sen oman symbolin/tunnisteen valinta ovat vapaata riistaa. Tulevaisuudessa haluamme nähdä jaoston kukoistavan siten, että jäsenyys on kunnia-asia ja jäsenet tekevät tätä rakkaudesta lajiin. Palkkaa ei jaostolle tulla maksamaan.

Miten pääsee mukaan?

Kuka tahansa kiinnostunut voi lähettää vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen kuisma.narhi@ltky.fi. Lisätietoa saa niinikään edellämainitusta sähköpostista, tai ihan vaan lompsimalla LTKY:n toimistolle kysymään hallituksen jäseniltä. Hakijoista kokoamme LTKY:n hallituksen kesken kampustamme edustavan, motivoituneen ryhmän yhteisömme sankareita. Jaosto täydentää jäseniään puolen vuoden välein, joten sitoutuminen ei esimerkiksi estä vaihtoa tai tulevia järjestövastuita muualla. Haku aukeaa maanantaina 27.1. ja sulkeutuu 14.2..

Mitä odotamme hakijoilta?


– Halu tehdä tapahtumia ja kulttuuritoimintaa

– Kykyä toimia ryhmässä ja kantaa vastuunsa

– Uusia näkökulmia

– Sitoutuminen ainakin yhden lukukauden (puoli vuotta)

Lopuksi vielä: elämme Suomen tutkitusti parhaassa opiskelijayhteisössä (TEK, 2019), mutta emme halua Skinnarilan VapaaValtion jäävän paikalleen. Skinnarilan henki on jatkuvaa työtä sen eteen ja sen edistämiseksi. Tätä työtä tehdään jo nyt, mutta tämä jaosto on mahdollisuus kehittää yhteisöämme entisestään.

Kirjoittaja

Kuisma Närhi

Kirjoittaja on kuulemma pelottava setä, LTKY:n kulttuurivastaava sekä Skinnarilan Hengen fanaattinen kannattaja.

Share with your friends


Submit
Back To Top