skip to Main Content
Saimaa Lähellä Sydäntä

Saimaa lähellä sydäntä

Share with your friends


Submit

Skinnarilan henki on totta

Kankaanpää haki Lappeenrannan-Lahden teknilliseen yliopistoon opiskelemaan tuotantotaloutta kuultuaan kehuja Lappeenrannan upeasta yliopistosta ja sen laadukkaasta tuotantotalouden opetuksesta. Vaikka Kankaanpää opiskelee päätoimisesti, hän ehtii tekemään opiskelun lisäksi töitä yliopiston tutorointisihteerinä sekä toimimaan ainejärjestö Kaplaakissa projektivastaavana.

Kankaanpään mielestä opiskelijan näkökulmasta parasta Lappeenrannassa on yhteisöllisyys.

Opiskelijana vaikuttamassa asioihin

Kankaanpää on ollut todella tyytyväinen Lappeenrannan kaupungin ja yliopiston väliseen tiiviiseen yhteistyöhön. Opiskelijoita kuunnellaan aidosti ja heidän ideoitaan halutaan saada esille. Yhteistyö opiskelijoiden kanssa näkyy konkreettisesti esimerkiksi kaupunkipyörien hankkimisessa.

– Tänne Lappeenrantaan hankittiin kaupunkipyörät, niin meille tuli ainakin sellainen olo, että oli kiva, että päästiin vaikuttamaan tähän Lappeenrannan katukuvaan. En oo missään muualla törmännyt tällaiseen yhteishenkeen, mitä täällä meillä on, Kankaanpää hehkuttaa.

Ilmastopääkaupunkina tunnetun Lappeenrannan julkinen liikenne on Kankaanpään mielestä järjestetty todella hyvin, joten liikkuminen on helppoa. Myös keskustaan vieviä pyöräteitä löytyy useita, joita pitkin on mukava taittaa matka keskustaan tai muualle.

Tekemistä kaikille

Ympärillä oleva luonto ja erityisesti kaunis Saimaan alue ovat tärkeitä Kankaanpäälle.

– Saimaa on mun yks lempparipaikoista täällä Lappeenrannassa. On kiva käydä kesällä uimassa ja talvella hiihtämässä ja luistelemassa Saimaan rannalla. Saimaa on ihan suosikkijuttu, Kankaanpää hehkuttaa.

Kankaanpään mukaan Lappeenrannassa riittää tekemistä ihan jokaiselle. Keskustassa, puistoissa ja Saimaan rannalla sijaitsevassa satamassa on mukavaa viettää aikaa. Saimaan risteilyllä pääsee näkemään upeaa ympäristöä ja kanavan sulkuja. Myös linnoitus kiehtovine museoineen on oiva ajanviettopaikka.

Lappeenrannassa on todella hyvät harrastusmahdollisuudet, ja Kankaanpää käyttääkin ahkerasti esimerkiksi Huhtiniemen frisbeegolf-rataa. Myös luonnonläheisyys on tärkeä osa Lappeenrantaa.

– Hyvä paikka elää on sellainen, jossa kaikki on lähellä, mutta on myös sellaista omaa rauhaa luonnossa, Kankaanpää tiivistää.

– Vaikka mä muutin tänne ihan toiselta puolelta Suomea, niin silti heti ensimmäisen kuukauden jälkeen tunsin, että mulla on täällä suuri tukiverkosto ja heti alkoi tuntua sellaiselta kodilta. 

Yhteisöllisyys toteutuu erityisesti opiskelijoiden keskuudessa, ja tätä yhteishenkeä kutsutaankin Skinnarilan hengeksi. Se tarkoittaa, että kaikkia autetaan eikä ketään jätetä yksin. Kankaanpään mielestä yhteishenki ja kampuksen tiiviys ovatkin tärkeä osa Lappeenrannan viehätystä.

 

Artikkeli on osa Lappeenrannan kaupungin kampanjaa, jonka löydät täältä.

Kirjoittaja

Katri Kankaanpää

Kirjoittaja työskentelee Alivella.

Kirjoittaja on tuotantotalouden opiskelija, joka kirjoitti artikkelin osaksi Lappeenrannan kaupungin kampanjaa.

Share with your friends


Submit
Back To Top