skip to Main Content
Ura Meltwaterilla

Ura Meltwaterilla

Share with your friends


Submit

Aloitin Meltwaterilla keväällä 2012, client success -yksikössä. Aluksi työskentelin asiakasvastaavan tehtävissä Account Managerina 11 kuukauden ajan ennen kun sain oman tiimin vastuulleni. Tiimini kasvoi tasaista tahtia kahdesta henkilöstä seitsemään henkilöön ja muutaman vuoden jälkeen minulla olikin jo 2 tiimiä vedettävänä. Vuodesta 2017 olen toiminut Meltwaterilla asiakkuusjohtajana ja vastaan tällä hetkellä noin 20 hengen yksiköstä.

Missä tilanteessa olit itse, kun hait Meltwaterille?

En aktiivisesti ollut etsinyt töitä Meltwaterilta. Vuonna 2012 olin tekemässä kilpailutusta eri viestintäpalveluista ja tuolloin sain Meltwaterilta tarjouksen. Pääsin sitä kautta testaamaan Meltwaterin palveluita, joista jäi positiivinen ja edistyksellinen kuva. Kun lähdin tämän jälkeen googlaamaan yritystä, silmiini osui Account Managerin työpaikkailmoitus client success -yksikössä Helsingistä, jonka hakuaika oli juuri mennyt umpeen. Päätin kuitenkin palveluiden testauksen perusteella soittaa heti suoraan yksikönvetäjälle ja kysyä, mikäli vielä ehdin mukaan rekryprosessiin. Tämä keskustelu käytiin perjantaina ja heti tiistaina minulla oli haastattelu Ruotsista matkustavan aluejohtajan kanssa. Haastattelu oli moniosainen ja haastattelu käytiin yhdessä monen eri ihmisen kanssa. Yhteensä haastatteluun vierähti yli kolme tuntia!

Mikä sai diplomi-insinöörin siirtymään B2B SaaS -myyntiin?

Taustaltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri ja työskentelin vielä vuonna 2012 projekti-insinöörinä Mikkelissä. Meltwaterin energinen ja nuori porukka, yrityksen kansainvälisyys, Helsingin keskustassa sijaitseva toimisto ja SaaS-palveluiden kiinnostava maailma oli sellainen kombo, mikä vei minut mukanaan. Minua haastatellut aluejohtaja oli myös taustaltaan diplomi-insinööri joten päättelin, että insinööriajattelulle voisi olla enemmänkin tilausta. Työtarjouksen sain heti haastattelun jälkeisenä aamuna. Muutto Helsinkiin ja töiden aloitus Meltwaterilla heidän client success -yksikössä tapahtui muutaman viikon sisään työtarjouksesta.

Mikä on saanut sinut jäämään Meltwaterille melkein 8 vuoden ajaksi?

Meltwaterilla on paljon opittavaa, sillä täällä aloittavat työntekijät saavat paljon vastuuta heti toisen työviikon jälkeen. Meillä prosessin saa itse viedä alusta loppuun – sopivan prospektin löytämisestä sopimuksen solmimiseen saakka. Ihminen kehittyy myynnin parissa työskennellessä sekä ammatillisesti, että persoonana todella paljon. Hyvä porukka tekee työstä hauskaa. Kun on nuorten menestyksekkäiden henkilöiden ympäröimänä oman tason nosto korkeammalle tapahtuu luonnostaan. Tiimin energiasta saa voimaa – sen vaikutus siihen, mitä voi luoda yhdessä on jo yksinään inspiroivaa. Tietenkin esimiestyössä omien alaisten onnistuminen ja heidän urallaan eteneminen tuovat lisää merkitystä työhön sekä arkeen.

Mitä teet tällä hetkellä Meltwaterilla?

Nykyisessä roolissani vastaan siitä, että client success -yksikkö työskentelee oikeiden asioiden äärellä suhteessa markkinaan. Pääsen rakentamaan ympäristöä, missä ihmiset kokevat onnistumisia. Käyn paljon dialogia ja olen apuna, kun tukea tarvitaan. Konkreettisesti vastuulleni kuuluu oman yksikköni henkilöstömäärän vuosisuunnittelu, vastuu sen tuloksesta sekä kannattavuudesta. Lisäksi työhöni kuuluu kasvun suunnittelu, jossa tulee huomioida asiakaspysyvyys ja portfolion kasvu, sekä näiden tasapaino. Päivät kuluvat myös ennusteiden, asioiden varmistamisen sekä suunnittelun parissa, eli sillä kulmalla, että miten voidaan muuttaa vanhoja kaavoja ja tuoda lisää kilpailuetua markkinoilla, mitkä segmentit kasvavat eniten, kuinka paljon voidaan ennustaa tulevaa liikevaihtoa sekä mitkä asiat jokaisen tulee huomioida, jotta pysytään aikataulussa.

Mitä neuvoja sinulla on yritysmyynnin uraa ajatteleville?

Yritysmyynti voi sopia sinulle hyvin, mikäli näet asiat mahdollisuuksien sekä ratkaisujen kautta ja haluat tehdä töitä niin tiimissä kuin asiakkaiden kanssa ja sinulta löytyy kiinnostusta perehtyä moneen eri toimialaan. Etenkin Meltwaterilla pääset nopeasti katsomaan kantavatko siivet alalla, joka on nopeatempoinen, kasvava ja nopeasti kehittyvä. Tällöin voit saada merkittävästi perinteistä nopeamman tien johtotehtäviin. Koen, että täällä kehityn nopeammin kuin perinteisellä diplomi-insinöörin urapolulla.

Mikä innostaa sinua eniten tällä hetkellä?

Tämä päivä ja huominen. Tämä on kiinnostava toimiala ja toimimme digitaalisessa murroksessa. Meltwaterin ja toimialan kasvu ja laajentuminen luo mahdollisuuksia työntekijöillemme edetä, sekä asiakkaillemme pysyä kehityksen kärjessä. Sen 8 vuoden aikana, kun minä olen ollut Meltwaterilla, liikevaihto on kolminkertaistunut Suomessa yli 10 miljoonaan euroon. Uudet työntekijät tuovat aina energiaa ympärilleen ja heitä on motivoivaa opastaa ja auttaa onnistumaan elämässä, sekä ammatillisesti ja henkilökohtaisesti.

Kirjoittaja

Juri Volama

Kirjoittaja on yksi monista Meltwaterilla työskentelevistä LUT-yliopiston alumneista.

Share with your friends


Submit
Back To Top