skip to Main Content
Laukka Kokoaa Kampuksen Hevoshullut Yhteen

Laukka kokoaa kampuksen hevoshullut yhteen

Share with your friends


Submit

Ratsastuskerho Laukka ry on aktiivinen hevosharrastajien kerho, joka yhdistää korkeakoulujen opiskelevat hevoshullut yhteen. Toiminnassamme on mukana niin yliopiston, kuin ammattikorkeakoulun opiskelijoita sekä jo valmistuneita. Järjestämme paljon erilaisia tapahtumia, joissa voi viettää aikaa rennosti samanhenkisellä porukalla. 

Ylioppilaskunnan alaisena kerhona Laukka ehti toimia vuodesta 1998 ja yhdisti aikanaan ratsastuksesta kiinnostuneet teekkarit ja kylterit. Vuonna 2018 juhlittiin kerhon 20 vuotista taivalta vuosijuhlien merkeissä ja juhlallisuuksien jälkeen perustettiin Ratsastuskerho Laukka ry jatkamaan kerhon toimintaa. Oman aktiivisen toiminnan lisäksi yhteistyötä on tehty vuosien varrella paljon paikallisten hevosalan toimijoiden kanssa.

Laukan toimintaan on kuulunut niin ratsastustunteja ja -kursseja, vaelluksia ja erilaisia teemailtoja. Tämän lisäksi olemme jo useana vuonna yhdessä LTKY:n ja YTHS:n kanssa mahdollistaneet halukkaille elämyksen kesken opiskelun järjestämällä yliopiston edustalle talutusratsastusta. 

Tunnelmia vaellukselta

Hevosaiheisen ohjelman lisäksi kerhomme onkin tunnettu Laukan legendaarisista pornositseistä. Tämä vuosia jatkunut perinne jatkuu ensi keväänä ja silloin on jo vuorossa 10. sitsit.

Aikanaan Laukka on järjestänyt kerhon omia ratsastuskilpailuja ja nykyäänkin kilpailemme joka vuosi joukkueena muita akateemisia ratsastuskerhoja vastaan Gaudeamus Grand Prix -kilpailussa tai tutummin GGP:ssä.  Kilpailu ei edellytä omaa hevosta vaan ideana on ratsastaa arvotulla ratsulla oma suorituksensa. Joukkueesta kaksi kilpailee kouluratsastuksessa ja kaksi esteratsastuksessa ja sijoitusten perusteella saatu joukkueen yhteistulos ratkaisee joukkuekilpailun. Viime kevään kilpailumatka olikin voitokas ja tämän myötä Laukka saikin vuoron järjestää vuoden 2020 GGP. 

Kuluneena syksynä Laukka on ehtinyt järjestämään paljon erilaisia tapahtumia. On ollut tutustumisilta rennon yhdessäolon merkeissä ja käyty ihmettelemässä raviurheilua Lappeen raviradalla Villinmiehen tammakilvan finaalissa. Olemme myös ratsastaneet kokeilutunnilla yhteistyökumppanimme Sporttimyllyn opetuksessa. Viimeisimpänä vietimme teoriailtaa kouluratsastuksen merkeissä ja saimme puhujaksi perustajajäsenemme Minna Maunus-Tiihosen.

Vaikka vuosi onkin lähestymässä loppuaan on loppuvuodelle ja etenkin kuluvalle lukuvuodelle vielä paljon koettavaa toimintamme parissa. Järjestämme vielä syksyllä reissun Savitaipaleelle ratsastusvaellukselle perjantaina 22.11. ja tietenkin pidämme syyskokousta ja pikkujouluja maanantaina 25.11. Näistä voi lukea lisää Laukan Facebookista.

Siellä tiedotamme myös muusta tulevasta toiminnasta. Tämän lisäksi Laukkaa voi seurata Instagramin kautta ja meihin saa yhteyden myös sähköpostitse ratsastuskerholaukkary(at)gmail.com

Kirjoittaja

Sallamaarit Tiainen

Kirjoittaja on ratsastuskerho Laukka ryn puheenjohtaja

Share with your friends


Submit
Back To Top