skip to Main Content
Valheita Ja Sisarusrakkautta

Valheita ja sisarusrakkautta

Share with your friends


Submit

Tiesitkö, että Lontoossa asuu yli 100 000 Smithiä?

Kun otetaan huomioon, että Smith on yksi yleisimmistä englanninkielisistä sukunimistä väite ei varmaan kuulosta kovinkaan vaikealta uskoa, kahdelle netissä tapaavalle teinille se saattaa kuitenkin olla puheenaihe, joka lopulta tuhoaa perheen tai ainakin isän mielenterveyden.

Tavallinen perheenisä ja taksikuski John Smith elää erikoista kaksoiselämää kahden hyvin erilaisen perheen kanssa: toisessa nautitaan kokista ja toisessa luumu-porkkanamehua. Kaikki on särkyä sirpaleiksi kun hänen lapsensa tapaavat toisensa netissä ja alkavat suunnitella tapaamista. Kun John saa tietää tästä uudesta käänteestä, siitä tulee hänen keskittymisensä keskipiste ja työt saavat jäädä, vaikka eläkeläinen Tescon edessä onkin aina hyvä selitys nopeisiin tilanteisiin. Mukaan temmataan paras ystävä ja alivuokralainen Stanley, joka suojelee ystäväänsä, vaikka ei ehkä ihan vapaaehtoisesti koko ajan.

Verkossa -näytelmässä käytetään paljon fyysistä komediaa, joka todellakin toimii tässä yhteydessä. Toinen näytelmässä paljon käytetty komiikan väline on konteksti: yleisö tietää paljon enemmän kuin näytelmän hahmot ja sitä kautta hahmottaa kaiken hyvin eri tavalla.

Myös näytelmän lavasteiden rakentaminen on tehty hyvin. Lavalla on yksi olohuone ja kaksi ulko-ovea, molempien kotien tapahtumia voidaan seurata samaan aikaan ja nähdä kummankin osapuolen reaktiot, toisistaan huolimatta. 

Kaiken kaikkiaan näytelmä on kirjoitettu, ohjattu ja tuotettu mahtavasti. Se on täydellinen irtiotto arjesta ja siitä voi nauttia kuka tahansa. Kannattaa harkita sitä esimerkiksi kaveriporukan pikkujouluohjelmaksi.

“John Smith on saanut nauttia kahden eri perheen lämmöstä lähes kaksi vuosikymmentä, mutta nyt kaksoiselämä on vaarassa paljastua. John yrittää kaikin keinoin estää salaisuutensa paljastumisen ja pakottaa perheen alivuokralaisen Stanleyn mukaansa estämään sisarpuolten tapaamisen. Tästä alkaa hulvaton sattumusten sarja, jonka tiimellyksessä naurusta ei meinaa tulla loppua!” 

   –  Lappeenrannan kaupungin teatteri

Opiskelijat voivat ostaa lippuja ovelta hintaan 12 € ja ennakkoon hintaan 20 €.

Seuraavat esitykset:

PE 8.11. klo 19 Tuoksuton

LA 9.11. klo 13

TO 14.11. klo 14

LA 16.11. klo 19

PE 22.11. klo 19

Viimeinen esitys 30.12.2019

https://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Verkossa

Kirjoittaja

Reetta Määttänen

Kirjoittaja on näytelmätaiteen ystävä, joka on joskus saattanut sitä vähän opiskellakkin.

Share with your friends


Submit
Back To Top