skip to Main Content
Lihamakaronilaatikko Tai Lihapullat Eivät Katoa Skinnarilasta – Lue Aalefin Tiedote

Lihamakaronilaatikko tai lihapullat eivät katoa Skinnarilasta – lue Aalefin tiedote

Share with your friends


Submit

Aalef seuraa opiskelijoiden mielipidettä kasvisruuasta

Helsingissä yliopistokampuksilla ravintolatoimintaa pyörittävä Unicafe julkaisi tiistaina luopuvansa naudanlihasta helmikuussa 2020. Päätös nosti kasvisruokakeskustelun pöydälle ja myös Aalefin johdossa on keskusteltu tämän johdosta asiasta.

Aalef on opiskelijoiden omistaja yritys, jonka tarkoituksena on ajaa erityisesti omistajiensa tahtoa ja etua. Tällä hetkellä opiskelijat eivät ole ottaneet esille naudanlihasta luopumista. Aalefin ravintoloiden listoilla pysyvät siis jatkossakin naudanlihaa sisältävät suosikkiruoat, kuten makaronilaatikko ja lihapullat, kertoo palvelu- ja ravintolatoimenjohtaja Saila Liukkonen.

Kasvisruoka kehittyy jatkuvasti

Kasvisruokailijoiden määrä on kasvanut tasaisesti Aalefin ravintoloissa. Sosiaalisessa mediassa levinnyt Lihaton lokakuu-kampanja on näkynyt myös ravintoloiden puolella. Uusia kasvisruokalajeja on kokeiltu ja kokeillaan jatkossakin. Aalefin ylioppilastalon YOLO-ravintolasta löytyy myös kampuksemme ainoa salaattibuffet, muistuttaa Aalefin hallituksen puheenjohtaja Robert Sandström.

Ilmastovaikutusten hillitsemiseksi Aalef on keskittynyt kuluvan vuoden aikana vähentämään erityisesti hävikkiruoan määrää, sekä luopunut muovikuppien käytöstä.

Kehittäessämme toimintaa seuraamme jatkossakin herkällä korvalla opiskelijoiden mielipidettä, joten muistathan täytellä ravintoloista löytyviä palautelomakkeita, mikäli jokin asia kaipaisi mielestäsi fiksaamista.

Kirjoittaja

Aalef Reilumpi.

Joonas Paukkunen

Aalefin hallituksen jäsen.

Share with your friends


Submit
Back To Top