skip to Main Content
Tervehdys NEONista!

Tervehdys NEONista!

Post Series: Vaaliliitot esittäytyvät
Share with your friends


Submit

Olemme LTKY:n edustajiston vaaliliitto, joka edustaa kyltereitä ja tuo business osaamista edustajistoon. 

Eli siis mikä? Ja mihin? 

Edustajisto eli edari on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, jossa toimii 27 edaattoria. Edaattoriksi voi pyrkiä kuka tahansa LTKY:n jäsenmaksun maksanut opiskelija. Kaikki edaattorit kuuluvat johonkin vaaliliittoon ja meitä kyltereitä edustaa NEON. Kylterit voivat halutessaan kuulua myös muihin vaaliliittoihin. Vaaliliittoa voi verrata eduskunnassa toimiviin puolueisiin, ne koostuvat saman mielisistä ihmisistä, jotka ajavat heille tärkeitä asioita eteenpäin. 

NEON on siis kyltereistä koostuva vaaliliitto, jonka pääteemana on jo useampana vuonna ollut business vainua edariin. Toisin sanoen NEON pyrkii toiminnallaan edistämään muun muassa taloudellisten asioiden parempaa huomiointia edarissa ja tuo samalla kauppatieteiden opiskelijoiden äänen kuuluviin. Kuten eduskunnassa myös edarissa on valiokuntia, joissa myös NEONilaiset vaikuttavat. Maisa on toiminut jäsenpalveluvaliokunnassa ja päässyt muun muassa jakamaan LTKY:n alaisille yhdistyksille avustuksia. Sara on sen sijaan toiminut hallintovaliokunnassa, jossa valvotaan muun muassa hallituksen toimintaa.

Tällä vaalikaudella (2017-2019) edustajistossa on päätetty muun muassa ylioppilaskunnan omistaman Aalef-ravintolan toiminnasta. Aalefin toimintaa on parannettu palautteiden avulla ja sen toiminnan merkitystä on tuotu esiin entistä paremmin opiskelijoiden keskuudessa. Toinen iso ja näkyvä päätös oli Salen avautuminen Skinnarilaan mahdollistaen Skinnarilan kaupunginosan kehittymisen seuraavalle tasolle (lue: nextille levelille). Muita pöydällä olleita aiheita ovat olleet muun muassa LTKY:n toimiston remontti, vuosijuhlien huomionosoitukset sekä Teekkarihymnin uudet sanat. Lisäksi kantaa on myös otettu kaksiportaisuudesta.

NEON etsii riveihinsä aktiivisia opiskelijoita, joita kiinnostaa ylioppilaskunnan, LUTin ja Skinnarilan kehittäminen. Pääset vaikuttamaan opiskelijoille tärkeisiin asioihin kuten lukukausimaksun suuruuteen, Aalefiin sekä LTKY:n hallituksen valintaan ja toimintaan. Bonuksena pääset syömään maistuvia kokouseväitä ja oppimaan kokouskäytäntöjä. Edaattorina toimiminen ei vaadi aiempaa kokemusta, tarvitset vain halun vaikuttaa ja oppia, sekä ripauksen sitä kuuluisaa Skinnarilan henkeä. 

Edustajat valitaan suhteellisella vaalitavalla kuten esimerkiksi edustakuntavaaleissa. Varsinaisten edustajien lisäksi myös varaedustajilla on tärkeä rooli. He paikkaavat varsinaisia edustajia ja voivat nousta heidän tilalleen yksittäisissä kokouksissa tai pysyvästi. Esimerkiksi Maisa aloitti ensin varaedustajana, mutta nousi varsinaiseksi edustajaksi ja näin pääsi äänestämään monissa tärkeissä päätöksissä. 

Jos tämä mainospuhe ei innostanut sinua tarpeeksi lähtemään ehdokkaaksi, niin muistathan kuitenkin äänestää haluamaasi, sinun arvojasi edustavaa ehdokasta. NEONin riveistä löydät monta hyvää ehdokasta, jotka vievät asioita aktiivisesti eteenpäin, unohtamatta business näkökulmaa.  Jokainen ääni on tärkeä ja juuri sinun äänesi voi ratkaista edarin suunnan. 

Kirjoittaja

Maisa Aaltonen ja Sara Anttila

Kirjoittajat ovat toimineet edaattoreina kaudella 2017-2019 vaaliliitto NEON:n jäseninä.

Share with your friends


Submit
Back To Top