skip to Main Content
LTKY:n Edustajistovaalit Järjestetään 20.9.-6.11. Välisenä Aikana.

LTKY:n edustajistovaalit järjestetään 20.9.-6.11. välisenä aikana.

Share with your friends


Submit

Tästä artikkelista saat toivottavasti enemmän tai vähemmän tiivistettynä kaikki tarvitsemasi tiedot edustajistovaaleja varten (poislukien tiedot, joita päivitämme tai paljastamme vasta hieman myöhemmin)!

Mikä on edustajisto?

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin ja se kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Edustajisto valitsee ylioppilaskunnalle hallituksen, nimeää opiskelijaedustajia sekä päättää jäsenmaksun suuruuden ja hyväksyy talousarvion. Lisäksi edustajisto päättää suurimmista linjoista, kun LTKY muodostaa mielipidettään esimerkiksi koulutuspolitiikasta. Edustajiston kausi on 2 vuotta.

Lisää edustajiston tehtävistä tulossa viikolla 41, mutta sitä ennen voit kysyä lisää edustajiston nykyisiltä puheenjohtajilta, keskusvaalilautakunnan puheenjohtajalta tai allekirjoittaneelta! Olet myös enemmän kuin tervetullut Edustajisto tutuksi -saunailtaan 7.10. Lisätietoja tästä tulossa myöhemmin!

Kuinka asettua ehdolle?

1. Tarkista vaalikelpoisuutesi

Vaalikelpoisuus tarkoittaa sitä, että olet oikeutettu asettumaan ehdolle sekä äänestämään vaaleissa. Vaalikelpoisuus todetaan keskusvaalilautakunnan hyväksymästä vaaliluettelosta. Vaaliluetteloon on listattu kaikki vaalikelpoiset jäsenet eli ne opiskelijat, jotka ovat maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksunsa 16.9. mennessä. Jos olet siis epävarma vaalikelpoisuudestasi, tule tarkistamaan se LTKYn toimistolle pikimmiten! Vaaliluettelo on löydettävissä 27.9. asti ylioppilaskunnan toimistolta sen aukioloaikojen puitteissa. Jos nimeäsi ei löydy luettelosta, mutta koet olevasi vaalikelpoinen sinun tulee tehdä keskusvaalilautakunnalle kirjallinen oikaisuvaatimus 1.10. mennessä.

2. Asetu ehdolle

Ehdolle asettuminen tapahtuu LTKY:n toimistolla. Sinun tulee täyttää ehdokkaaksi-ilmoittautumislomake, jonka löydät LTKY:n nettisivuilta tai toimistolta. Ehdokaslomakkeeseen täytyy hankkia kaksi todistajaa, joten kysy esim. kiltakavereitasi todistamaan. Vaihtoehtoisesti voit kysyä ylioppilaskunnan edustajaa allekirjoittamaan lomakeen, jolloin yksi nimi riittää. Ylioppilaskunnan edustajia löytää usein LTKY:n toimistolta, joten ennen kuin palautat lomaketta toimistolla olevaan laatikkoon, voit pyytää sieltä todistajan. 

Ehdokas-ilmoittautumiseen voit myös kirjata, mihin olemassaolevalle vaalilistalle haluat tai voit perustaa uuden. Sinulla tulee olla kyseisen vaalilistan asiamiehen hyväksyntä, jotta sinut voidaan kirjata vaalilistalle. Vaalilistojen asiamiesten yhteystiedot ilmestyvät LTKY:n nettisivuille sitä mukaan, kun niitä perustetaan. Vaalilistoista voi kysyä lisää itse listojen asiamiehiltä.

Ehdokasasettelu päättyy 14.10., joten toimi ennen sitä!

Miksi kannattaa asettua ehdolle?

Näin voit lähteä vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin ja päättämään ylioppilaskunnan suurista linjoista. Edustajistossa opit myös tarkastelemaan yliopistoelämää laajemmasta näkökulmasta ja tutustut uusiin ihmisiin.

3. Äänestä!

Ehdolle asettuneet ja heidän äänestysnumeronsa julkaistaan 15.19. mennessä, jotta äänestäjillä on aikaa tutustua ehdokkaisiin ennen 22.10. alkavaa ennakkoäänestystä. Samana päivänä julkaistaan myös varsinaisten vaalipäivien vaalipaikka ja -aika. Ennakkovaalit tarkoittavat sitä, että voit antaa äänesi sähköisesti jo ennakkoon ennen virallisia äänestyspäiviä, jotka ovat 5.-6.11. Myös varsinaisina vaalipäivinä äänestys tapahtuu sähköisesti. Sähköisestä äänestämisestä lisää lähempänä ennakkovaaleja!

Miksi kannattaa äänestää?

Näin voit vaikuttaa siihen, ketä ja minkälaisia asioita ylioppilaskunta ajaa vähintään seuraavina kahtena vuotena.

Tärkeää tietoa edustajistovaaliehdokkaille

Edustajistovaalien vaalijulistus julkaistaan 14.10. Vaalijulistus ohjeistaa ehdokkaita miten ja missä he saavat markkinoida itseään. Kampanjointi hyvien tapojen mukaisesti on erittäin sallittua ja jopa toivottavaa!

Vaaliliitot saavat ylioppilaskunnalta avustusta graafisten materiaalien kustannuksiin ja voivat mainostaa itseään edustajistovaalien virallisilla ilmoitustauluilla. Vaaliliitoilla ja yksittäisillä ehdokkailla on mahdollisuus markkinoida itseään mm. vaalimessuilla. Kaikki ehdokkaat listataan myös LTKY:n nettisivuille ja saavat mahdollisuuden vastata vaalikoneeseen. Vaalikoneeseen pääsee ehdokkaat vastaamaan mahdollisimman pian ehdokasasettelun päättymisen jälkeen. Vaalikone aukeaa äänestäjille lokakuun puolen välin kohdilla!

Lyhyesti

Edustajistovaalien ympärillä on paljon viestintää sekä tapahtumia. Seuraa Alivea sekä LTKY:n somea seuraavien viikkojen aikana ja laita kalenteriisi seuraavat tapahtumat:

7.10. Edustajisto tutuksi -saunailta

29.10. Vaalimessut

5.-6.11. Varsinaiset vaalipäivät

6.11. Vaalivalvojaiset ja tulosten julkistus

Mitä: Edustajistovaalit 2019
Milloin: 20.9.-6.11.2019
Kuka: Sinä, kaverisi, kaikki (vaalikelpoiset)
Miksi: Koska haluat vaikuttaa opiskelijoiden asioihin
Miten: Asetu ehdolle ja äänestä opiskeluaikasi tärkeimmissä vaaleissa

Tarkempaa infoa tapahtumista tulee nettisivuille sekä sosiaaliseen mediaan!

Katso edustajistovaalien aikataulut ja muuta lisätietoa: https://ltky.fi/edustajistovaalit-2019/

Lisätietojen lisätietoja edustajistovaaleista allekirjoittaneelta,
Tiia Kettunen
Keskusvaalilautakunnan sihteeri
044 293 8825

tai

Peppiina Räisänen
Keskuvaalilautakunnan puheenjohtaja
vaalit@ltky.fi

tai

Vaaliliittojen asiamiehiltä ja LTKY:n muilta toimijoilta

LTKY

Share with your friends


Submit
Back To Top