skip to Main Content
Cluster Ry 100010 Vuotta Tietoteekkariutta- Tietotekniikan Kilta

Cluster ry 100010 vuotta tietoteekkariutta- Tietotekniikan kilta

Post Series: Kiltahistoriikit
Share with your friends


Submit

Tällä viikolla Cluster viettää 100010 syntymäpäivänsä vuosijuhlia ja LTKY:n juhlavuoden puolesta on vuorollaan meidän vuoro avata näkymää kiltaamme ja sen historiaan.

Clusterin historia on pitkä ja värikäs – jo siinä mielessä että haalarivärejä on ollut useita ennen vakiintumista nykyiseen rakkauden punaiseen. Oma tutustuminen killan elämänvaiheisiin alkoi jo fuksivuonna, kun lähdin clusterin 30:iin vuosijuhliin. Paikalla oli alumneja vuosien takaa ja pöytäseurueista näki miten pitkälle täältä on ponnistettu; nähty Nokian nousu ja tuho, internetkupla 2000-luvulla ja sen jälkeinen nousu joka alallamme jatkuu edelleen kun maailma kytkee itseään jääkaappejaan myöten www:hen. Tällöin julkaistiin myös jatko-osa historiikkiimme, jossa on nyt kaksissa niteissä kiltamme ensimmäiset 30:n vuoden historia. Näitä teoksia löytyy uudelta kiltahuoneelta tai wanhempien tieteenharjoittajien varastoista.

Ruuhkavuosi-ikäinen kilta on myös kerennyt kerryttää omat perinteensä ja folkloristiikan, joka ei häviä vertailussa vanhempien sisarkiltojen kanssa. Fuksivuodesta asti mieleen jäävät kursioiden okkudentti-rituaalit, Jaskan saappaan merkitys ja se, kuinka tärkeä tapahtuma Titeenien Taisto on. Näissä taisteluissa on historiankirjain mukaan annettu killalle kaikkensa, omaa hyvinvointia ja terveyttä uhmaten. Joskus taistelu jättää myös pysyvät jäljet, esimerkiksi istuvan puheenjohtajan teekkarilakkiin. Voitto on kuitenkin saapunut Skinnarilaan useammin kuin killan koko antaisi äkkiseltään ymmärtää. Muualla Suomessa puhutaankin idän puna-armeijasta, joka marssii voitosta voittohon.

Mitä meille sitten kuuluu nykyään? Tietotekniikan sisäänotto on vaihdellut tällä vuosituhannella hurjasti ja tornihuhuja alan opetuksen lopettamisestakin on männävuosina kuulunut. Tämä aivopieru kuitenkin on hälvennyt ilmaan ja uusien opiskelijoiden sisäänotto tuplattiin tänä vuonna. Alan vetävyys on jatkuvassa kasvussa ja meitä revitään työelämään edelleen koulunpenkiltä. Kilta on vuosien pakolaisuuden jälkeen saanut pysyvän kiltahuoneen, johon tämän vuoden hallitus on laittanut ja laittaa aikaansa. Jäseniämme näkee aktiivisina monissa eri yhdistyksissä ja harrastuksissa. Kehtaisin jopa väittää että olemme kokoamme näkyvämmin mukana Skinnarilan hengen ja Skinnarilalaisen yhteisön eteenviennissä. 

Kaikesta tästä heijastuu yhteisöllisyys ja Clusterille ominainen porukassa tekemisen henki, joka itselle välittyi neljä vuotta sitten kun saavuin uuteen kaupunkiin ja yliopistoon, josta en tuntenut juuri ketään. Kilta otti minut vastaan ja sieltä löytyikin yhteisö josta en ole osannut päästää irti. Kun tällä viikolla lähdetään porukalla saunikseen, vujuille ja sillikselle, on hyvä pitää mielessä Clusterin fuksipromootion sanat: “ Fuksina tulee sinun muistaman, notta lukeminen tärkeää olkoon, mutta elämästä ei uusintatenttiä tule järjestettämän.”

Kirjoittaja

Kuisma Närhi

Puheenjohtaja 2019
Cluster ry

Share with your friends


Submit
Back To Top