skip to Main Content
Pieni Intro Opiskelijan Digitaalisiin Välineisiin

Pieni intro opiskelijan digitaalisiin välineisiin

Share with your friends


Submit

Yliopiston digitalisaation edistyessä myös opiskelijan digitaaliset työvälineet yleistyvät ja kun bring your own device on jokaisen opiskelijan tärkeä tietää mitä välineitä meillä on käytössä ja kuinka niistä saa mahdollisimman paljon irti. 

Moodle

Tänä päivänä melkein kaikki opiskelumateriaalit löytyvät Moodlesta. Kurssit ilmestyvät Cources-välilehdelle automaattisesti kurssi-ilmoittautumisen loputtua. Jos haluat tutkia vaikka seuraavan vuoden kursseja etukäteen voit hakea sitä kurssikoodin tai nimen perusteella oikeasta yläkulmasta. Jos kurssin infonappulan vieressä on harmaa profiili, kurssin sivut ovat auki myös vierailijoille.

OneDrive ja Microsoft Office

Suurimmalle osalle tutun Microsoft Officen pilvipalvelu OneDrive on saatavilla ilmaiseksi kaikille opiskelijoille netissä ja ladattavissa. Samalla voit ladata omalle koneellesi Microsoft Office -ohjelmia kuten Word ja Excel. Nämä ovat tarpeellisia melkein kaikilla kursseilla. 

OneDrive on hyvin kätevä esim ryhmätöissä. Jaetut tiedostot vähentävät saman tiedoston jakamista moneen kertaan sähköpostilla ja ryhmätöitä varten voi tehdä yhden kansion, jonne lisätään kaikki datat, raportit, lähteet, laskut sun muut. Kaikki on koko ajan kaikkien saatavilla ja töitä voi tehdä myös itsenäisesti. OneDriven sinulle jaetut kansiot ja tiedostot löydät “Jaettu kanssani” tai “Shared with me” välilehtien alta. 

Offisesta löytyy myös Teams palvelu, jota voi myös hyödyntää ryhmätöissä. Sen kautta voi jakaa dokumentteja soittaa ääni- ja videopuheluita sekä ylläpitää kirjallisia keskusteluita. Sillä voidaan siis korvata WhatsApp ja Skype kokonaan. Saman tyyppinen palvelu SharePoint on yliopistolla jo laajemmassa käytössä, mutta itse en ole siihen opiskeluaikoinani törmännyt.

Ohjelmien lataukset

LUT tarjoaa opiskelijoilleen myös muita ladattavia ohjelmistoja. Näistä löydät lisätietoa UNI:sta ja intrasta. Listalta löytyy mm. MATLAB, SAS ja F-secure.

Etätyöpöytä ja ohjelmien etäkäyttö

LUT:lla on käytössä myös virtuaalinen etätyöpöytä. Työpöydän kautta voit käyttää yleisesti kaikilta LUT:n tietokoneelta löytyviä ohjelmia, sekä joitain rajoitettuja ohjelmia kuten 3D software, Aspen, SPSS, Zotero, Matlab ja Eviews.

Lisäksi pääset käsiksi käyttäjällesi tallennettuihin tiedostoihin. Lisää etätyöpöydän käytöstä ja ohjeistusta löydät UNI-portaalista.

Kirjoittaja

Reetta Määttänen

Kirjoittaja työskentelee LTKY:n tiedottajana.

Share with your friends


Submit
Back To Top