skip to Main Content
Tiedottajan Elämää

Tiedottajan elämää

Share with your friends


Submit

Mitä ihmettä LTKY:n tiedottaja tekee toimistolla päivästä toiseen? Tätä olen joskus yrittänyt selittää muillekin, mutta jos sen tällä kertaa saisi muotoiltua jopa julkaisukelpoiseksi.

Tiedottajan rooli on LTKY:ssä suhteellisen laaja, mutta samalla yllättävän suppea. Työn perimmäisenä tarkoituksena on kuitenkin varmistaa, että jäsenistö saa tiedon kampuksen tapahtumista ja LTKY:n toiminnasta, Aliveen ilmestyy artikkeleita ja että meidän sosiaalisessa mediassa on sisältöä. Eli siis suomeksi sanottuna lagailen koneen edessä ja yritän puskea sanoja ulos, vähä ku rapsaa kirjottelis mutta ei kuitenkaan.

Viikon tyypilliseen ohjelmaan kuuluu datan seurantaa, Aliven työstämistä ja edunvalvonnan viikkokatsaus, joka ilmestyy perjantaisin Instagramissa ja Facebookissa. Joka toinen viikko mukaan hyppää myös LTKY:n uutiskirjeen kirjoitus ja välillä pöydälle tippuu myös muutama isompi projekti, kuten vaalien viestintäkampanja tai nettisivujen uudelleensuunnittelu. 

Mitä tästä saa irti

Mun oma tausta on taiteissa, joten lähdin itse hakemaan näitä töitä siltä pohjalta. Mä halusin itse jotain erilaista arkeen ja halusin päästä toteutetaan luovuuttani erilaisella tavalla. Tässä työssä pääsee tekemään paljon erilaisia graafisen suunnittelun projekteja, kirjoituksia ja jopa käymään teatterissa ihan ilmaiseksi, kunhan siitä kirjoittaa jotain jälkikäteen.

Samalla mä olen saanut paljon kokemusta “oikeista töistä” kun mä olen itse vastuussa “tonttini” toiminnasta pitkällä aikavälillä ja projektien toteutuksesta. Juhlavuoden merkeissä olen päässyt myös johtamaan muiden toimintaa, jossa on tulevaisuudessakin parantamisen varaa. Myös kritiikin vastaanottaminen ja karsinta on parantunut puolentoista vuoden aikana. Kritiikki on sallittua ja yleensä tervetullutta, mutta välillä sitä huomaa ihmisten valittavan vain valittamisen ilosta.

Töissä olon aikana mä oon päässy myös tekemään kotimaan matkoja enemmän kuin koskaan ennen, eli siis huimat 3 kertaa, joista yksi oli Helsinkiin. Matkat olivat SYL:n (Suomen ylioppilaskuntien liitto) seminaareihin Vaasaan ja Kuopioon, joissa oli opetusta viestintään liittyvistä aiheista, yhteisiä luentoja ja erilaisten vaalien suunnittelua. Kolmas reissu vei Helsinkiin viestinnän sektoritapaamiseen, jossa aiheena oli taas yllätyksellisesti vaalit, mutta myös twitterin käyttö ja yleinen vertaistuen antaminen.

Parasta on kuitenkin muistot työkavereiden kanssa vietetty aika. Olipa se sitten itseään kiduttamalla (lue toiminnallinen treeni) tai saunailtaa viettäen Trivial Pursuitin parissa. Ilman tätä työtä olisi monet kokemukset jäänyt välistä ja monet kokemukset saamatta. 

Lisää tiedottajan työtehtävistä, hakuprosessista ja vaatimuksista voit lukea LTKY:n nettisivuilta.

Kirjoittaja

Reetta Määttänen

Kirjoittaja on LTKY:n teidottaja.

Share with your friends


Submit
Back To Top