skip to Main Content
Muutoksen Tuulet Ja Oman Identiteetin Haku

Muutoksen tuulet ja oman identiteetin haku

Post Series: Harrastetoimintaa läpi vuosien
Share with your friends


Submit

Lappeenrannana teekkarikuorot ovat vuosien mittaan tehneet hyvin laajasti yhteistyötä, mutta tänä keväänä sitä on tehty suuremmassa mittakaavassa kuin koskaan.

Vuosi 2018 oli resonassille suurien muutosten aikaa, kun kerho lakkautettiin ja tilalle perustettiin Resonanssi-kuoro Ry. Suuri osa ajasta meni byrokratian solmujen setvimiseen, mutta lopulta kaikki saatiin tehtyä ja Resonanssin toimintaa saatiin jatkettua keskeytyksettä.

Vuosi 2019 alkoi kuitenkin hieman synkemmissä tunnelmissa kun kuoron vanhemmat jäsenet menivät valmistumaan tai siirtyivät kirjoittamaan diplomityötään toisaalle. Uusia jäseniä saatiin kuitenkin nopeasti ja paljon! Yksi syy tähän on lähentynyt yhteistyö ammattikorkeakoulun kanssa ja jäsensitöstä huomattava osa onkin AMK-opiskelijoita, mukaan lukien vuoden 2019 puheenjohtaja. Tästä herääkin kysymys, mikä on meidän identiteetti kun kuoron teekkarit voidaan laskea yhden käden sormin.

Teekkarilaulajat juhlivat vuonna 2018 35-vuotisjuhliaan. Vuosien varrella tuli käytyä ulkomailla useaan otteeseen, yhdistys rekisteröitiin vuonna 1986 ja heistä tulikin suuri osa Lappeenrannan opiskelijalaulukulttuuria.

Vuoden 2019 harjoitukset aloitettiin ilman kuoronjohtajaa ensimmäistä kertaa hyvin pitkään aikaan. Pitkäaikaisen kuoronjohtajan jäädessä pois pelistä kuorolle avautui monia uusia mahdollisuuksia, mutta samalla nousee kysymys kuoron toiminnan jatkamisesta ja uudesta suunnasta.

Tämän oman idetiteetin keskellä kuorot alkoivatkin tekemään suurta yhteistyökonserttia. Kyseessä on suurin yhteistyötapahtuma vuosikymmeniin, eikä samanlaista ole ehkä toteutettu koskaan aiemmin. Yhteiskonserttia suunnitellessa nousikin esiin juuri kysymys kummankin kuoron omasta identiteetistä. Harjoitusten edetessä kuitenkin tuli hyvin selväksi se, että olimme kuoroina edelleen yksilöitä.

Kummankin kuoron oma ääni ja mieltymykset näkyvät mahtavasti konsertissa ja niihin saadaan samalla hienoa vaihtuvuutta kun laulajia ja ääniä on enemmän. Teekkarilaulajat korostavat konsertissa Teekkarikulttuuria erilaisten juoma- ja sitsilaulujen muodossa ja Resonanssi pääsee esittämään kulttuuria laajemmin elokuvamusiikin muodossa.

Tämä historiallinen yhteiskonsertti järjestetään Viipurisalissa lauantaina 27.4. Klo 16 ja sinne on vapaa pääsy.

Kirjoittaja

Reetta Määttänen

Kirjoittaja

Kirjoittaja saapui Lappeenrantaan ja liittyi Resonanssiin vuonna 2014, tällä hetkellä hän toimii kuorossa vanhana valittavana tätinä.

Share with your friends


Submit
Back To Top