skip to Main Content
SC Lötköt Silloin Ja Nyt

SC Lötköt silloin ja nyt

Share with your friends


Submit

Ensin katsaus historiaan:

Punkkerikadun opiskelijatalojen saunassa perustettiin maaliskuussa 1979 viiden eri Lappeenrannan oppilaitoksen yhteinen urheiluseura, joka sai nimekseen SC Lötköt. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Parrun edustaja Olli Jokinen.

SC Lötköt järjesti Lappeenrannan oppilaitosten oppilaskuntien välisiä kilpailuja. Yleisurheilumestaruuskilpailut pidettiin ”Willimiehen lötköttelyt” -nimellä ja usein suurin osa mitaleista päätyi parrulaisten kaulaan. SC Lötköt kokosi myös edustusjoukkueita valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin. Esimerkiksi lukuvuonna 1980/81 SC Lötköjen värit olivat edustettuina Tampereella ”Pedellin paossa” ja Ruotsissa Tiomila-suunnistusviestissä. Lappeenrantalaiset sijoittuivat Tiomilassa 259:ksi 518 suunnistuskymmenikön joukossa.

SC Lötköjen toiminta 1980-luvulta lähtien keskittyi suurten, koko kaupunkia liikuttavien massatapahtumien järjestämiseen. SC Lötköt on Parrun kanssa yhteistyössä järjestänyt joko laskiaisena tai syyspäivän seisauksena liikuntapäivän, jonka ohjelmaan on kuulunut suuri määrä eri urheilulajeja.

Parrun kanssa on organisoitu myös maailmanennätysyrityksiä, joissa yleensä on onnistuttu. Vuonna 1987 yritetty maratonin maailmanennätyksen saaminen Lappeenrantaan kuitenkin epäonnistui. 100 x 800 metrin viestin maailmanennätys siirtyi Parrun ja SC Lötköjen nimiin vuonna 1991.

Historia-teksti lainattu LTKY:n sivuilta.

Mitä lötköjen toimintaan sitten kuuluu nykyisin?

SC Lötköt järjestävät wappuna Lappeenrannan suurimman opiskelijatapahtuman, Willimiehen Wipellyksen. Tapahtuma kokoaa yhteen pari tuhatta opiskelijaa ja opiskelijamielistä henkilöä kiertämään paikallisia kapakoita ja baareja hyvässä hengessä. Wipeltäjiä saapuu Lappeen rannoille ympäri Suomea ja hyvä meininki on taattua. Uutena aluevaltauksena Lötköt ovat järjestäneet myös syystapahtuman, joka edellisellä kerralla suuntautui HolidayClub Saimaalle. Silloin kylpyläosastolla polski liki 250 opiskelijaa.

Liikunta toimii edelleen järjestöä motivoivana toimena. Wipellyksestä kerätyillä varoilla tuetaan joka vuosi Lappeenrantalaisten opiskelijoiden urheiluharrastuksia tuhansilla euroilla. Suurin osa avustuksista menee edelleen Parru ry:lle, jonka kautta varoista pääsee hyötymään suuri joukko opiskelijoita. Yksittäisiä avustuksia on jaettu viime vuosina muun muassa pesäpallon, hiihdon ja painin harrastajille.

SC Lötköjen toiminta on rentoa ja hommia tehdään hyvässä hengessä! Toimintaa pyörittää vuosittain noin 10 hengen porukka, joka koostuu LUT-Yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoista. Toiminta halutaan pitää poikkitieteellisenä myös jatkossa ja uusia Lötköjä haetaan mukaan aina vuodenvaihteessa. Vuoden aikana Lötköt osallistuvat PoWiCuppiin, Fuksitehtäviin, Fuksisuunnistukseen ja Fuksiaisiin sekä kokoustavat porukalla juonien Lappeenrantojen opiskelijatapahtumia.

Lopuksi vielä maksettu mainos! Vuoden 2019 Wipellyspassit tulevat myyntiin 20.3. kello 12.00 kide.app-sovelluksessa. Be there or be ^2 😀

Kirjoittaja

Tekstin on kirjoittanut SC Lötköjen hallitus 2019.

Share with your friends


Submit
Back To Top