skip to Main Content
Katsaus Skuutti SC:n Lokikirjaan

Katsaus Skuutti SC:n lokikirjaan

Share with your friends


Submit

Skuutti Sailing Club Est. 2017Skinnarilan Kuutti Sailing Club eli tuttavallisemmin Skuutti SC on LUT:n ja Saimian opiskelijoiden yhteinen purjehduskerho. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää purjehdukseen ja merenkulkuun liittyviä tapahtumia sekä tuoda yhteen purjehduksesta kiinnostuneita opiskelijoita Skinnarilan kampuksella. Skuutti perustettiin syksyllä 2017 ja ensimmäisen vuoden kohokohta oli viikon mittainen purjehdusmatka Kroatiasta Montenegroon. Viime syksyn matkasta haltioituneena Skuutin hallitus järjestää jo kovaa vauhtia ensi syksylle uutta Välimeren matkaa, jonka määränpää tulee olemaan Elliniko sekä Kreikan saaret.

Mistä kaikki alkoi?

Kaikki sai alkunsa kevään 2017 poikkitieteellisiltä sitseiltä, jolloin sitsipöydän puheenaihe kääntyi purjehdukseen ja purjehduskerhon puuttumiseen Skinnarilasta. Jatkojen alkaessa saatiin keskusteluun mukaan vielä kolmas sitseilijä ja näin kolmen purjehtijahenkisen tytön voimin päätettiin perustaa LUT:iin oma purjehduskerho, joka kulki työnimellä Sailors of LUT. Seuraavina kuukausina crew kasvoi vielä kolmen muun sankarin voimin ja syyskuussa 2017 kaikesta tehtiin virallista Skinnarilan Kuutti Sailing Club -kerhon perustamiskokouksessa.  Voin jälkikäteen kiitollisena sanoa kuuluneeni tuohon kolmen tytön sitsiporukkaan, joka päätti toteuttaa hullun haaveensa omasta purjehduskerhosta, sillä puolitoista vuotta Skuutin toiminnassa mukana olleena, olen päässyt kokemaan elämäni unohtumattomimpia hetkiä.

Alusta alkaen meille oli selvää, että kerhon suurin vuotuinen tapahtuma tulee olemaan Välimeren purjehdus, johon ottaisimme mukaan niin osaavia kuin täysin kokemattomia purjehtijoita.  Päätimmekin ehkä hieman uhkarohkeasti lähteä heti ensimmäisenä vuonna baaria pidemmälle kalaan Kroatian Dubrovnikiin. Tammikuussa 2018 kasasimme kaikista hakijoista huikean 24 hengen edustusmiehistön Skuutin neitsytmatkalle ja tajusimme, että emme voisi enää perääntyä matkasta. En vielä tammikuussa osannut kuvitellakaan kuinka unohtumattomalle reissulle olin lupautunut tai kuinka nauraisin reissun vitseille vatsa kippurassa vielä puoli vuotta matkan jälkeenkin.

Kroatian matka syksyllä 2018

Perjantaina 28.9. muistan heränneeni aamuyöllä muutaman tunnin yöunien jälkeen talousvastaavamme Tuovin soittoon, mikä tarkoitti sitä, että matkamme, jota olimme suunnitelleet melkein vuoden vihdoin alkaisi. Todellisuus matkaviikostamme on, että tuntuu kuin se olisi mennyt silmän räpäyksessä, vaikka matkasimme yhteensä lähes 200 merimailia Kroatian ja Montenegron rannikoilla.

Heti ensimmäisistä päivistä lähtien koko matkaporukka oli kuin yhtä perhettä. Porukkamme koostui niin kokeneista purjehtijoista kuin ensikertalaisista, niin teekkareista kuin kyltereistä ja niin yliopisto- kuin amk-opiskelijoista. Keskellä aurinkoista Adrianmerta ei millään edellä mainituilla asioilla ollut kuitenkaan väliä, sillä keskityimme pelkästään nauttimaan paikallisesta ruuasta, juomasta ja tuulesta, joka vei meidät satamasta toiseen.

Viikon aikana pääsimme testaamaan sekä veneiden että miehistöjen kisakuntoa leikkimielisissä purjehduskilpailuissa ja veneapproilla, tutustumaan paikallisiin historiallisiin kaupunkeihin ja ruokakulttuuriin, purjehtimaan sekä auringon nousussa että laskussa ja kaikista tärkeimpänä viettämään aikaa uusien upeiden ystävien kanssa. Matka sujui yli kaikkien odotusten ilman oikeastaan minkäänlaisia ongelmia, opimme kuitenkin paljon matkasta ja kehitysideoita seuraaville reissuille syntyi viikon mittaan. Kokonaisuudessa viikon voi tiivistää erään matkalaisemme sitaattiin: ”Tulimme tänne miehistönä, meistä tuli henkilöstö ja lähdimme täältä yhtenä henkilönä.”

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Mitä Skuutille kuuluu nyt

Nyt jo lähes puoli vuotta Skuutin neitsytmatkan jälkeen, uusi hallituksemme valmistautuu kovaa vauhtia uuteen yhtä unohtumattomaan matkaan jopa 32 reissulaisen voimin. Tarvitsemme kuitenkin teidän apuanne, jotta unelmamme auringosta, neljästä 15 metrin veneestä ja unohtumattomasta viikosta toteutuu. Tarvitsemme nimittäin matkalle mukaan 32 ennakkoluulotonta purjehtijaa, jotka haluavat meidän lailla vaihtaa Suomen syyssateet täydelliseen viikkoon purjehduksen, kaverien ja paikallisen kulttuurin parissa. Olit siis maakrapu tai kokenut merikarhu hae nyt mukaan ensi syksyn parhaalle reissulle Skuutin mukaan. Hakemukset viimeistään 20.1.2019. Lisätietoa hausta löydät kerhomme Facebook-sivuilta.

Toivottavasti näemme Kreikan auringon alla!

Kirjoittaja

Stiina Luoma

Kirjoittaja on tuotantotalouden maisteriopiskelija ja Skuutti SC:n puheenjohtaja, joka haaveilee Atlantin yli purjehduksesta ja sen jälkeen saatavista punaisista purjehdushousuista.

Share with your friends


Submit
Back To Top