skip to Main Content
Korkeakoulupolitiikkavastaava

Korkeakoulupolitiikkavastaava

Post Series: Hallituksen esittely
Share with your friends


Submit

Mikä saa ihmisen keskustelemaan monta tuntia alueellisesta kehityksestä ja yliopistorahoituksesta puoli kolmen aikaan yöllä hotellin aulassa ja vieläpä ventovieraalle? Kysymys kuvaa sitä fiilistä mikä minulla tällä hetkellä on. Voisimmeko selvittää mitä tapahtunut on?

Jo muinaiset roomalaiset

Kaikki alkoi siitä kun minä, Arttu Kaukinen, jota myös Akeksi kutsutaan, saavuin Skinnarilan vapaavaltioon noin neljä ja puoli vuotta sitten. Toisena vuotenani sekaannuin kiltatoimintaan ja löysin kutsumukseni.

Yhtäkkiä huomasin olevani killan puheenjohtaja ja vuoden lopun lähestyessä aloin miettiä mitä seuraavaksi. LTKY:n hallitushaku oli auki ja silloinen LTKY:n puheenjohtaja vinkkasi, että jos ylityöllistyminen ja vaihtelu opiskeluihin kiinnostaa, tässä olisi homma joka kaipaisi tekijää.

Hain, jännitin, tulin valituksi.

Vaikuttamisen ja koulutuksen vuosi

Minut valittiin hoitamaan koulutuspolitiikkaa. Olin jo ennen tehtävän alkamista jutellut salkun edellisen kantajan kanssa.  Keskustelujen pohjalta odotin, että tuleva vuoteni olisi täynnä tapaamisia, uutisten seuraamista ja lausuntojen kirjoittamista. Ei se ihan vikaan mennyt, mutta totuus oli jotain mihin valmistautuminen oli lähes mahdotonta.

Huomasin pian käyväni sähköpostikeskustelua Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajan kanssa ja lähteväni Turkuun kertomaan LTKY:n mielipiteitä uudesta verkostoyliopistosta. Olin kiinnostunut opiskelijoiden oikeuksien puolustamisesta jo aiemmin, mutta kun pääsin käsittelemään kaikkia opiskelijoita koskevia asioita heräsin eloon!

Pääsin tutustumaan yliopiston rahoitusmalliin ja osallistumaan keskusteluun sen uudistuksista. Nykyään kun malli mainitaan, niin se houkuttaa minua kuin ilmainen olut konsanaan. Ymmärrys miksi yliopistolla tapahtuu mitäkin on lisääntynyt huimasti kun on nähnyt mistä yliopisto saa rahaa.

Ylioppilaita ja kuntia

Pääsiäisloma tuli vietettyä toimistolla suunnitellen vastinetta lehdessä seuraavalla viikolla julkaistavaan artikkeliin duaalimallista eli erillisistä yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

Kun syksy alkoi olin jo saanut paljon uusia ystäviä eri puolilta Suomea. Yhteiset tapaamiset kuten Suomen ylioppilaskuntien liiton seminaarit yhdistivät ja syksyllä kollegoiden jälleennäkeminen lämmitti. Samalla tekstailin Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtajan kanssa seuraavasta tapaamisesta.

Tässä hommassa on oppinut enemmän kuin olisin osannut ikinä toivoa. Oma ajanhallintani ja ymmärrys yliopiston ja oikeastaan koko Suomen päätöksenteosta on kehittynyt huimasti. Myös tittelipelko on hävinnyt tehokkaasti, kun on täytynyt vain kehdata.

Oppimaanhan tänne on tultu

Niin mikä sitten saa minut käymään yöllisiä keskusteluja ventovieraiden kanssa ja jaksamaan välillä pitkäksi venyviä päiviä? Se on se palo ja tahto tuoda opiskelijoiden asioita esille ja ratkaista opiskelijoiden toimeentuloon, koulutukseen ja työelämään liittyviä ongelmia. Siksi päätinkin jatkaa opiskelijoiden eteen toimimista ja pyrin Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Sitä ponnistusta voi seurata kamppissivuillani.

Kirjoittaja

Arttu Kaukinen

Opiskelijoiden puolesta, missä vain milloin vain!

Share with your friends


Submit
Back To Top