skip to Main Content
Mikä Oikein On Lutes, Ja Miksi Sitä Kannattaisi Seurata?

Mikä oikein on Lutes, ja miksi sitä kannattaisi seurata?

Share with your friends


Submit

LUT Entrepreneurship Society eli tuttavallisemmin Lutes on opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö, jonka tavoitteena on mm. murtaa käsityksiä yrittäjyydestä, saada Lappeenrantaan startup-kulttuuria ja saada opiskelijat ajattelemaan niin sanotusti boksin ulkopuolelta. Lutes on ollut kampuksella jo vuodesta 2010 ja kahdeksan vuoden aikana Lutes on kokenut ja tehnyt paljon. Nykyään meidän tiimimme koostuu kymmenestä huipputyypistä ja yhdessä me suunnitellaan kaikkea uutta ja jännittävää meidän ja Firmatiimin yhteisessä lasikuutiossa Aalef-kaupan vieressä.

Mitä itse olen saanut toiminnasta irti?

Itse olen ollut mukana Lutesin toiminnassa nyt kaksi vuotta ja kuluneet vuodet ovat olleet merkittävä osa opiskelijaelämääni Lappeenrannassa. Hain itse aikoinaan toimintaan mukaan, sillä olin kiinnostunut Helsingin startup-tapahtumista sekä – kulttuurista ja halusin olla mukana luomassa samaa Lappeenrantaan. Yrittäjyysyhteisöön mukaan hyppääminen on kuin pikakurssi yrittäjyydestä, tapahtumajärjestämisestä sekä itsensä ylittämisestä.

Kahden vuoden aikana olen mm. juontanut kädet täristen tapahtumia, ostanut satoja pitsoja, leikkinyt kuvanmuokkausvelhoa, taistellut byrokraattisten esteiden kanssa, ollut työnantaja, matkustanut ympäri Suomea muiden ES-järjestöjen tapahtumissa, pitchannut Lutesia Yhdysvaltojen suurlähetystössä, osallistunut Singaporen Slushiin vapaaehtoisena ja opastanut sen pääpuhujia ympäri aluetta.  Jos jotain kummallisetkin kokemukset Lutesin kautta ovat opettaneet: mitä enemmän järjestölle itsestään antaa, sitä enemmän se antaa takaisin. Vapaus kokeilla uutta ja toisinaan myös epäonnistua nopeasti, mahdollistavat juuri yrittäjämäisen asenteen ja tekemisen, joita Lutes toiminnallaan tavoittelee.

Yksi parhaista asioista Lutesin toiminnassa ovat poikkitieteellisyys ja avoimuus. Tällä hetkellä ydintiimi koostuu tuotantotalouden ja kauppatieteiden opiskelijoista, mutta tapahtumissa näkyy myös teekkareita laidasta laitaan sekä AMK:n opiskelijoita. Vaihto- ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat ovat tärkeä osa Lutesin jäsenistöä ja sen vuoksi suurin osa tapahtumista onkin englanniksi.

Mitä Lutesille kuuluu?

On ollut mahtavaa nähdä Lutesin saama uusi noste. Esimerkiksi viime syksynäkin järjestetyt Techrace ja Slush volunteer rekry keräsivät molemmat reilusti innostuneita osallistujia, yllättäen meidät täysin. Se, että esimerkiksi Slush volunteer rekry kerää yli 120 opiskelijaa ja Lappeenranta voittaa yliopistokaupungeissa kiertäneen Techrace-hackatonin, merkitsee mielestäni nuorten asenteiden muutosta yrittäjyyttä ja yrittäjähenkisyyttä kohtaan.

Kyse ei välttämättä ole siitä, että jokaisesta Lutesin tapahtumakävijästä tulisi huppupäinen RedBull-verinen startup-yrittäjä, vaan siitä, että ollaan valmiita näkemään tavanomaisen urakehityksen ulkopuolelle ja rohkeasti etsimään sitä omaa juttua.

Kuluneen vuoden aikana olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia puhujatapahtumista startup- excursioon ja sitseihin. Lisäksi meitä on pitänyt kiireisinä uuden suunnittelu, sillä Lutes käynnistää pian oman mentorointiohjelmansa ja keväälle uuden yrityshautomon. Tarkoituksena on saada kevään ohjelmassa Lappeenrannan timanttisimmat yritysideat ideoista toteutukseen ja käydä esimerkiksi ideointia, pivotointia ja pitchausta tiimien kanssa läpi. Ohjelman loputtua tiimit ovat oppineet paljon yrityksen perustamisesta, neuvottelu – ja esiintymistaidoista sekä itsestään.

Opiskelijat saavat kontakteja menestyneihin ja asiantunteviin sijoittajiin ja parhaat voittavat huikeita palkintoja.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Mikäli yrittäjähenkisyys, poikkitieteellisyys ja oman kädenjäljen näkeminen kiinnostavat – kannattaa ehdottomasti kirjoittaa hakemus yrityshautomon järjestäjäksi tai hallituksen jäseneksi. Jos tuntuu, etteivät aika ja intohimo riitä sitoutua hallitukseen tai työntekijäksi, on Lutesin toimintaan mukaan tuleminen avointa ympäri vuoden. Mukaan pääsee osallistumalla tapahtumiin ja liittymällä Lutes Family – facebook-ryhmään. Toiminnan kasvaessa tarvitaan entistä enemmän aktiivisia ja innostuneita Familyn jäseniä mukaan.

Lutesin ydintoimintaa pitävät yllä hallitus ja toimihenkilöt. Hallitushaku on auki 29.10.-18.11.    Hakea voi mm. puheenjohtajaksi, talouden pyörittäjäksi, sidosryhmävastaavaksi, tapahtumajärjestäjäksi tai designeriksi – riippuen siitä mikä juuri sinua kiinnostaa. Oli tehtävänkuva mikä vain, voin taata, että vuoden aikana opit paljon uutta itsestäsi, startup-maailmasta ja tapahtumanjärjestämisestä, sekä saat uusia ystäviä ja reilusti jännittäviä kokemuksia. Lutesin tulevaisuus riippuu aktiivisista tekijöistä, ja toivottavasti jatkossa nähdään jotain entistä suurempaa.

Lisätietoa saa allekirjoittaneen lisäksi keneltä tahansa meidän tiimin jäseneltä!

Lutes Slushissa

Kirjoittaja

Vilma Saari

Kirjoittaja on Lutesin puheenjohtaja ja tuotantotalouden maisteriopiskelija, joka innostuu hulluista ideoista ja opettelee huonekasvien elossa pitämistä.

Share with your friends


Submit
Back To Top