skip to Main Content
Teatteria Ihan Norppana
Kuvaaja Henna Niskakoski

Teatteria ihan Norppana

Share with your friends


Submit

ActI90-luvun loppupuolella havahduttiin silloisessa Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa, eli LTKK:ssa (nykyisin LUT), ettei kampuksella ollut omaa ylioppilasteatteria. Teatterin nimeksi annettiin pitkällisen mietinnän jälkeen Lappeenrannan ylioppilasteatteri  ActI. Tänä vuonna ActI juhlii 20-vuotissyntymäpäiviään.

Millainen tyyppi tämä päivänsankari sitten on?

Hän harrastaa viikottain improvisaatiota, osallistuu aktiivisesti yliopiston erilaisiin rientoihin sekä improkeikkailee mm. Café G-baarissa. Kesäisin hän tekee lyhytelokuvia Saimaasta inspiroituneena ja lukukauden aikana hän toteuttaa vähintään yhden näytelmän keväisin tai syksyisin.

Hän on aina ollut avoin uusille kokeiluille. Vuosien mittaan hän on kokeillut mm. roolipelaamista, minispeksin tekoa ja bänditoimintaa. Yksi hänen suurimmista merkkipaaluistaan on ollut ry:ksi siirtyminen.

Hänellä ei ole aina mennyt kaikki ihan putkeen. Tasan 10 vuotta sitten joukko näyttelijöitä lukitsi itsensä vahingossa ulos pakkasella, kesken esityksen ja ennen omaa kohtaustaan. Paljain jaloin he yrittivät epätoivoisesti päästä takaisin sisälle, ehtiäkseen kohtaukseensa. ”Show must go on” ja kaikki meni lopulta jokseenkin suunnitellusti hyvän yhteishengen ansiosta.

Miten päivänsankari viettää syntymäpäiviään?

Hän järjestää Lyhytelokuvakatselmuksen, johon kaikki toivotetaan tervetulleeksi. Katselmus järjestetään hänen syntymäpäivänään la 20.10. klo 17 Ylioppilastalon auditoriossa.

Hänen seuraavia projektejaan voit tukea osallistumalla tapahtumaan ja maksamalla vapaaehtoisen pääsymaksun. Katselmuksen jälkeen siirrytään jatkoille Kellariin, johon ovat tervetulleita kutsuvieraat ja jäsenet vuosien varrelta. Myös rajoitettu määrä ulkopuolisia pääsee juhliin mukaan pientä pääsymaksua vastaan. Lisätietoja saat hänen kotisivuiltaan.

Mitä ActI tekee juhlinnan jälkeen?

ActI:n  keskittyminen suuntautuu seuraavaksi Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n vuotuisen ylioppilasteatterifestivaalin järjestämiseen, sekä tietenkin vuosittaisen kevätnäytelmän tekoon. Pysy kuulolla – pöhinä tulee olemaan kova!

ActI ei ole vain joutilaiden opiskeluiltojen piristys. Se on pikemmin yhteisö, jonka illanviettoihin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Ihmiset vaihtuvat, mutta yhteishenki säilyy vuodesta toiseen lämminhenkisenä ja rentona. Kaikki toivotetaan tervetulleiksi, eikä ActI:n historiassa ole koskaan pidetty virallisia pääsykokeita. ActI jatkaa edelleen uusilla aluevaltauksilla. Mikään vuosi ole samanlainen!

Jos kiinnostuit ja haluat päästä mukaan ActI:n toimintaan, laita ihmeessä viestiä acti@ltky.lut.fi. Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista sekä netistä.

Toivottavasti näemme pian!

Kirjoittaja

Heidi Häkkinen

Kirjoittaja on ylioppilasteatteri ActI:n pitkäaikainen jäsen, jota on hänen aktiivisimpien vuosiensa aikana kutsuttu kerhon epäviralliseksi taiteelliseksi johtajaksi.

Share with your friends


Submit
Back To Top