skip to Main Content
Liikunta- Ja Hyvinvointivastaava

Liikunta- ja hyvinvointivastaava

Post Series: Hallituksen esittely
Share with your friends


Submit

Mie oon Suikulan Joonas; aka se yks TeMun jätkä, Suikero ja n kappaletta väännöksiä nimestä, jotka saatan tunnistaa tai olla tunnistamatta. LTKY:n hallituksessa vastaan hyvinvoinnista, liikunnasta, järjestöistä, jäsenpalveluista ja kulttuurista. Koitan nyt avata teille hieman tämän mystisen puljun toimintaa ja sitä, miten tänne saattaa päätyä mukaan.

Miksi ja miten hain hallitukseen?

En oikein tiedä miksi hain hallitukseen. Osasyynä on varmaankin aktiivisuuteni kilta- ja kerhotoiminnassa opiskelujeni alusta lähtien.

Eräässä musiikkikerhon kokouksessa, neljä päivää ennen hallituksen valitsevaa edustajiston kokousta, tuli puheeksi yo-kunnan avoin jäsenpalvelusihteerin paikka. Haku oli sulkeutumassa samana iltana ja hieman asiaa saunassa mietiskeltyämme päädyin kirjoittamaan hakemuksen.

Hakemukseni herätti ylioppilaskunnassa kiinnostusta ja sain kutsun haastatteluun. Työhaastattelun aikana minua alettiin kuitenkin kosiskella ylioppilaskunnan hallitukseen ja hallituksen muodostajan puuttuessa jopa puheenjohtajaksi. Tähän oli syynä kokemukseni kerhon puheenjohtajana. Haastattelu muuttui siis täysin myyntipuheeksi.

Siitähän se ajatus sitten lähti. Sunnuntai-illasta soittelin vuoden takaiselle puheenjohtajalle, Jan Saariniemelle, ja kävin juttelemassa hänen kanssaan. Lopulta lähetin hakemukseni hallituksenmuodostajaksi.

Seuraavana päivänä olikin jo hallituksesta päättävä edustajiston kokous. Äärimmäisen harkitusta ja hyvissä ajoin tehdystä hakemuksesta huolimatta, yksi yö ei riittänyt yo-kunnan asioihin perehtymiseen. Puheenjohtajaksi minua ei valittu, mutta Teemu pyysi minut mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen.

Mitä hallituspestiini kuuluu?

Vastaan hallituksessa tosiaan hyvinvoinnista, liikunnasta, järjestöistä, jäsenpalveluista ja kulttuurista. Siinä on aika monta pottia, mutta yksinkertaistettuna: järjestän tapahtumia, käyn palavereissa erinäisten yhteistyötahojen kanssa, neuvon yhdistyksiä, pyrin kehittämään jäsenpalveluita ja kirjoitan tuhottomasti sähköposteja.

Kulttuurista vastaan yhdessä Oton kanssa ja hommani on vastata kaupungin suuntaan järjestettävistä tapahtumista, kuten esimerkiksi Jääriehasta ja Itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta sekä vanhempainpäivästä kampuksella. Lisäksi hoidan juoksevia asioita ja olenkin yleensä se kuuluisa “joku”, joka sitten lopulta hoitaa asian kuin asian.

Ylioppilaskuntaelämän suola

Hommassa on päässyt matkustamaan ympäri Suomen. Mieleenpainuvin reissu on edelleen tuo Pian jo mainitsema Oulun case. Itse tosiaan ajoin meidät Lappeenrannasta Ouluun ja Oulusta Lahteen nauttien etupenkin lähes trooppisesta lämmöstä.

Muuten parhaita tapaamisia ovat olleet TEK:n järjestämät teekkaritoimijoiden kokoontumiset ja koulutukset. Ne käsittelevät varsin hyvin Skinnarilan lintukotoamme kohtaavia haasteita ja antavat vertaistukea sekä ideoita muun maailman puolelta.

Kaikki ei ole kuitenkaan ihan ruusuilla tanssimista

Varsinkin kevät oli todella rankka, mutta hallituksen tuella siitä kuitenkin selvittiin. Varsinaista kokemusta isojen pitkäkestoisten tapahtumien järjestämisestä itselläni ei etukäteen ollut. En
myöskään olisi viime vuonna uskonut hyppääväni käytännössä ex tempore noin viidensadan vaihto-opiskelijan eteen kertomaan englanniksi opiskelijakulttuurista.

Tässä on saanut paljon lisää itsevarmuutta, esiintymistaitoja, löytänyt todella paljon uusia näkökulmia elämään ja ennen kaikkea työskennellyt huikeiden ihmisten kanssa. Olen myös oppinut priorisoimaan ja aikatauluttamaan paremmin, sillä vuorokauden tunnit eivät meinaa riittää kaikkien hallituspestieni kanssa.

Miltä nyt tuntuu?

Vuosi LTKY:ssä vie yllättävän paljon, mutta antaa sitäkin enemmän takaisin. Siinä missä vuosi valtion kävelykoulussa tarjoaa mahdollisuuksia löytää niitä fyysisiä rajoja, vuoden aikana LTKY:ssä on päässyt kokeilemaan oman henkisen jaksamisensa rajoja.

Haluaisin vielä näin lopuksi rohkaista kaikkia lukijoita hakemaan hallitukseen. Vaikka ette uskoisi itse pärjäävänne hallituksessa, saatatte yllättyä päästyänne mukaan. Tässä on teille elävä esimerkki.

Kirjoittaja

Joonas Suikula

Kirjoittaja on hallituksen hyvinvointi-, liikunta-, järjestö- ja jäsenpalveluvastaava, joka tekee keskimäärin vaikka ja mitä.

Share with your friends


Submit
Back To Top