skip to Main Content
Teknillinen Tapahtumarakentajaseura TETRA Ry Ja Karjalan Appro: Tausta, Tarkoitus, Toiminta Ja Tulevaisuus

Teknillinen Tapahtumarakentajaseura TETRA ry ja Karjalan Appro: Tausta, tarkoitus, toiminta ja tulevaisuus

Share with your friends


Submit

Tämän artikkelin tarkoitus on avata suuremmalle yleisölle kampuksemme uusimpiin toimijoihin lukeutuvan Teknillisen Tapahtumarakentajaseura TETRA Ry:n taustaa, tarkoitusta, toimintaa ja tulevaisuutta.

Lisäksi käsitellään lappeen Rantojen suurimpiin opiskelijatapahtumiin lukeutuvaa Karjalan Approa tapahtumakuvauksen, neitsytmatkan ja kehityskohteiden näkövinkkeleistä.

Teknillinen Tapahtumarakentajaseura TETRA ry:

Tausta

Teknillinen Tapahtumarakentajaseura TETRA ry on lappeen Rannoilla vuonna 2017 perustettu voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys. Homma lähti liikkeelle allekirjoittaneen päähänpistosta saada lappeen Rantojen syksyn tapahtumatarjontaan appro, jonka luomisen kivijalaksi oli hyvä kasata tuttu porukka ja perustaa oma yhdistys. Toiminnan aloittamiseksi käytettiin paljon aikaa mm. yhdistyslakiin tutustuessa ja sääntöjä kirjoittaessa.

Perustajajäsenet allekirjoittamassa perustamiskirjaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiloissa alkuvuodesta 2017.

Tarkoitus ja toiminta

TETRA ry:n toiminnan tarkoituksena on virallisten sääntöjensä mukaisesti järjestää laadukasta opiskelijaviihdettä ja lahjoittaa voittoja hyväntekeväisyyteen. Yhdistyksen toimijoita yhdistää tahto luoda uusia ja laadukkaita tapahtumia rikastamaan jo ennestään värikästä opiskelijakulttuuriamme.

Toimintamme on keskittynyt nimensä mukaisesti tapahtumien järjestämiseen, joita on lyhyen historiamme ja maltillisen kasvustrategian vuoksi järjestetty vasta yksi – Karjalan Appro 2017.

Siinä sivussa olemme ehtineet joulutempauksen hengessä pitää opiskelijoille ilmaiset glögi- ja torttutarjoilut Ylioppilastalon aulassa sekä lahjottaa reilun tonnin edestä pelejä, leluja ja tarvikkeita Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle.

Yhdistyksemme lasketaan tätä nykyä paikallisen ylioppilaskunnan edustajiston hyväksynnällä erityisasemayhdistykseksi kulttuurisen merkittävyyden vuoksi.

Teknillinen Tapahtumarakentajaseura TETRA ry vierailemassa Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolla joulukuussa 2017.

Tulevaisuus

TETRA ry:n tulevaisuuden tavoitteena on vakiinnuttaa asema merkittävänä paikallisena opiskelijayhdistyksenä. Keinoina edellä mainitun tavoitteen täyttämiseksi on mm. Karjalan Appron kasvattaminen niin osallistujamäärän kuin sen tarjoaman sisällön osalta – laadukasta ja asiakaslähtöistä toteuttamista koskaan unohtamatta.

Meillä on myös paljon ideoita uusista tapahtumakonsepteista, joiden valmistelu ja ehkä jopa valmiiksi asti vieminen tapahtunee jo tämän lukuvuoden aikana. Yhtenä tulevaisuuden teemana tulee tottakai olemaan myös alusta asti tehty tapahtumatulojen hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen.

Yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi sekä tulevaisuuden turvaamiseksi uusia toimijoita otetaan osaksi TETRA ry:n toimintaa vuosittain.

Pöhinää TETRA:n rastilla fuksitehtävissä 2018.

Karjalan Appro

Tapahtuman kuvaus

Kuten moni jo varmaan appro-sanan pohjalta osaa päätelläkin, Karjalan Approilla osallistujat kiertävät ravintoloita keräten passiinsa leimoja ostamiaan virvokkeita vastaan. Lopullisesta leimamäärästä riippuen osallistujat palkitaan erilaisin haalarimerkein, joita juhlistetaan jatkokekkereiden merkeissä.

Karjalan Appron graafinen ulkoasu. Punainen ja musta taustavärityksenä, sekä vaakunasta tutuilla käsillä symboloidaan tapahtuman karjalaisuutta. Ylioppilaslakilla ja oluttuopilla puolestaan viitataan virkistymispohjaiseen opiskelijatapahtumaan.

Neitsytmatka

Karjalan Appro näki ensimmäistä kertaa päivänvalon 21.9.2017. Ravintoloita tapahtuman järjestämiseen osallistui 16 ja osallistujia oli kaiken kaikkiaan rapiat 1300. Passien myyntimäärän ja erilaisin kanavin saadun palautteen pohjalta pidimme tapahtumaa hyvinkin onnistuneena. Esimerkiksi lomakkeen kautta saadun palautteen mukaan 88% suosittelisi tapahtumaa kaverilleen ja ainoastaan 3% ei aio osallistua tapahtumaan tulevina vuosina.

Ruusuja saimme mm. nettilipunmyynnistä, ravintoloiden lukumäärästä, selkeästä tiedottamisesta sekä suuresta osallistujamäärästä. Risuja keräsimme pääasiassa jatkojen järjestelyistä sekä passeista levinneistä leimoista. Summa summarum: Tahdolla, uskolla ja 30€ jäsenmaksutuloilla saatiin paljon hyvää aikaan, mutta tehtävää edelleen riittää. Siitä lisää seuraavassa kappaleessa.

Kiitollinen, iloinen ja äänekäs järjestäjäpoppoo Karjalan Approilla syyskuussa 2017.

Muutokset vuodelle 2018 ja tavoitteet tuleville vuosille

Saadun palautteen pohjalta säilytämme aiemmin mainittuja hyväksi havaittuja aspekteja ja kehitämme approa ongelmakohtien osalta.

Jatkojen jonotusaikaa pyritään lyhentämään mm. järjestämällä jatkot kahdessa eri yökerhossa sekä sisällyttämällä narikkamaksu passin hintaan. Kiireen ja jonottamisen vähentämiseksi suoritusaikaa on myös pidennetty tunnilla ja porrasttettu menemään päällekkäin jatkojen alkamisen kanssa.

Yleisön pyynnöstä merkkejä jaetaan jatkopaikkojen sijaan Kirkkopuistossa, millä uskomme myös olevan ehkäisevä vaikutus suurimpien jonojen syntymisen suhteen. Leimojen leviäminen korjataan vaihtamalla passin kartonki.

Lopuksi

Teknillinen Tapahtumarakentajaseura TETRA ry haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita sekä viime vuoden approille osallistuneita, jotka mahdollistivat viime vuoden upeat approt. Haluamme toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi niin tämän vuoden approille, kuin muihinkin tapahtumiin joita tulemme tulevaisuudessa järjestämään. Tapahtuman luonnissa järjestelyt ovat tärkeitä, mutta lopputulemana juhlan tekevät aina ihmiset.

Kirjoittaja

Jeremias Skyttä

Teen juttuja. Kutsuvat Jekuksi.

Share with your friends


Submit
Back To Top