skip to Main Content
TIJO2017-ryhmä Berliinissä

TIJO2017-ryhmä Berliinissä

Share with your friends


Submit

Siitä on nyt melkein tasan vuosi, kun joukko meitä työelämän jo koulimia kohtasi ensi kerran Lappeenrannassa LUT:in tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelmassa. Monella meistä oli toista vuosikymmentä edellisistä opinnoista. Sen verran opiskelijaelämästä oli kuitenkin vielä kirkkaassa muistissa, että intensiivinen opiskelu vaatii vastapainokseen huvia.

Vastapainoa aktiivisella vuosikurssillamme onkin ollut monenlaisessa muodossa, mutta se ei ole hidastanut opintopisteiden kertymistä WebOodiin, päinvastoin. Toukokuussa kymmenen TIJO2017-ryhmäläistä suuntasi pitkäksi viikonlopuksi opintomatkalle, jolla pääsimme syventämään tietojohtamisen oppeja, mutta myös nauttimaan keväisestä Berliinistä.

Kiitos LUT:in tietojohtamisen professori Kiannon järjestelyavun, kahtena ensimmäisenä matkapäivänä vieraanvaraisena isäntänämme toimi informaatio- ja tietojohtamisen professori Peter Heisig  University of Applied Sciences Potsdamista.

Professori Heisig on merkittävällä, päälle kolmekymmentä vuotisella urallaan muun muassa julkaissut yli 75 artikkelia tietojohtamisesta sekä ollut kirjoittajana useassa aihetta käsittelevässä kirjassa. Hän on myös ollut perustamassa tietojohtamisen osaamiskeskusta Saksaan.

Kaksipäiväinen agendamme Potsdamissa sisälsi syventäviä luentoja tietojohtamiseen. Ja kyllähän se viimesyksyisessä tenttiartikkelissa esitelty viitekehys avautuikin nyt aivan uudella tavalla, kun pääsi tutkijalta itseltään kuulemaan sen kehityspolun!

Saimme professori Heisigilta myös hyvän tietopaketin tietojohtamisen käytännön soveltamiseen (Knowledge Capabilty Assessment Guide). 

Pääsimme myös kuulemaan vierailijaluennoitsijoilta tietojohtamisen käytännöistä Zalandon asiakaspalvelussa, online-kielikurssipalveluja tarjoavassa Babbelissa sekä julkishallinnon puolella.

Vastavuoroisesti esittelimme tietojohtamista muutamassa suomalaisessa yrityksessä. Osallistuimme myös fokusryhmähaastatteluun aiheesta ”Does gender matter in knowledge management?”.

TIJO-ryhmämme hotelli sijaitsi maamerkkinä toimivan tv-tornin kupeessa Itä-Berliinissä, josta matkustimme sujuvasti junalla alle 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Potsdamiin. Potsdamissa vietettyjen tiiviiden luentopäivien päälle ehdimme yhteisten illallisten lisäksi kierrellä Berliinissä (osa panosti enemmän historiakierrokseen, osa shampanjabaaribongaukseen ja ostoksiin). Eräs matkan kohokohdista oli ehdottomasti TIJO-ryhmäläisen kautta järjestynyt saunailta Suomen suurlähetystössä. Pohjoismaiden yhteinen suurlähetystökompleksi oli vaikuttava.

Lentomatkoilla taisteltiin kelloa vastaan vaihtelevalla menestyksellä ja työstettiin kevään viimeisten kurssien harjoitustöitä.

Niille, jotka jäivät miettimään fokusryhmähaastattelumme johtopäätöksiä paljastettakoon, että varsin värikkäitä sävyjä saaneen keskustelun lopputulema oli, että “yes it does”.

Tätä kirjoittaessani opintojen syyslukukausi on käynnistymässä ja useimmilla meistä on edessä nippu viimeisiä kursseja. Töiden jälkeen iltaisin pitäisi kai alkaa sitä graduakin jo työstämään. Näistä ei selvitä ilman vastapainoa, joten aktiivisen järjestelytoimikunnan puheissa onkin ollut jo risteilyä Viipuriin ja Hongkongin matkaa, varmasti muutama illanvietto tarvitaan myös niiden suunnitteluun ja väliin. Käteen näistä vuosista jää paljon muutakin kuin vain tutkintotodistus.

University of Applied Sciences Potsdam

University of Applied Sciences Potsdam on perustettu vuonna 1991 ja informaatiotieteiden lisäksi koulussa voi opiskella arkkitehtuuria, rakennustekniikkaa, muotoilua sekä sosiaalitieteitä.

Kirjoittaja

Sara Tallgren

Kirjoittaja on Lappeenrantaan ihastunut helsinkiläinen.

 

Share with your friends


Submit
Back To Top