skip to Main Content
Opetuksen Laatuselvitys Eli OLS – Mitä Opiskelijat Kertoivat?

Opetuksen laatuselvitys eli OLS – mitä opiskelijat kertoivat?

Share with your friends


Submit

Opetuksen laatuselvitys eli tutummin OLS on kysely, joka selvittää, millaiseksi opiskelijat kokevat opetuksen yliopistossa. Vuosittain toteutettavaan kyselyyn vastasi tänä vuonna noin 385 henkeä ja se toteutettiin suomeksi sekä englanniksi.

Tähän artikkeliin on kerätty asioita, jotka nousivat pintaan kyselyn vapaan palautteen osiossa.

Kyselyn vastausten perusteella opiskelijat nimesivät muutamia selkeitä kampusalueen epäkohtia. Toisaalta positiiviseksi koettiin yliopiston remontin lopputulos ja uudet tilat. Erityisesti hyvää palautetta sai LUT Buffet.

Kirjasto

Moni vastaaja totesi kirjaston sisäilman laadun olevan varsinkin iltaisin erittäin heikko. Palauteen pohjalta asiaa lähdettiin heti selvittämään. Ilmamäärämittauksissa havaittiin, että kaksi palopeltiä oli lauennut ja yhden hajottajan kanavaliitos vuosi.  Pellit ovat nyt avattu ja liitos korjataan ensi tilassa. LTKY seurailee tilanteen kehittymistä.

Ala-aste

Myös Skinnarilan koulun ala-asteen tilanne puhutti kyselyssä opiskelijoita paljon. LTKY on saanut väistötila-asiaan liittyen päivitettyä tietoa LUT:n tilapalveluilta ja Suomen yliopistokiinteistöiltä.

Ensi syksynä LUT:lla on nelosrakennuksessa enää kaksi isoa luokkatilaa, jotka luovutetaan pois käytöstä vuoden 2018 loppuun mennessä. Korvaavia tiloja saadaan peruskorjatuista, vuoden 2018 loppuun mennessä valmistuvista tiloista. Ala-asteen opetus on siirtynyt talviloman (viikko 9) jälkeen nelosrakennuksen viidenteen kerrokseen pois alakerroksista. Kevään 2018 jälkeen alakoululaisten ruokailu siirtyy nelosrakennukseen. Näin ollen kuutosrakennus rauhoittuu ruokailijoista.

Luokkiin 4301-4302 on asennettu uudet ääntä eristävät ovet. Kesän aikana luokkien vieressä olevan aulatilan kattoihin ja seiniin asennetaan lisää ääntä vaimentavaa materiaalia. Täysin äänettömäksi ei ala-asteen oppilaita saada, mutta yhteistyössä löydämme keinot, joilla pystymme elämään samalla kampuksella.

Jos sinulla on ideoita tai lisäehdotuksia keinoista, joilla yhteiseloa voidaan parantaa, olethan yhteyksissä ylioppilaskuntaan!

Kielikeskus

Kielikeskuksessa tapahtuneet muutokset ovat herättäneet paljon kysymyksiä ja keskustelua opiskelijoiden keskuudessa. Opiskelijoiden mukaan kielikeskuksen järjestelmiä on hankala käyttää. LUT ja Saimia kehittävätä opiskelijoille yhteistä kielikeskusjärjestelmää, mutta toistaiseksi joudutaan vielä pärjäilemään nykyisillä järjestelmillä.

Toinen kommentti koski kieliopintoja, joita on vaikea löytää. Kielikeskuksen nettisivut löydät täältä. Tämän lisäksi löydät kaikki kurssit SoleOPS -portaalista.

Kielikeskus on informoinut uusien opiskelijoiden lisäksi myös opiskelijatuutoreita sekä opintoneuvojia. Tulevat tuutorit saavat myös informaatiota ja opastusta, jotta voivat auttaa uusia opiskelijoita kieliä koskevissa asioissa. Jos et tiedä, että mitä kieliä sinun tulisi opiskella, voit olla yhteyksissä omaan tuutoriisi.

Vanha opiskelija: jos tarvitset apua, saat tietoa omalta opintoneuvojaltasi. Oman koulutusohjelmasi opintoneuvojien yhteystiedot löydät täältä.

Huomio: Syksyn 2018 kielikursseille ilmoittautuminen on jo käynnissä.  Ilmoittautuminen loppuu syyskuun puolessa välissä, mutta kurssit alkavat jo syyskuun alussa.

Kirjoittaja

Anni Pohjala

Kirjoittaja on LTKY:n edunvalvontasihteeri.

Share with your friends


Submit
Back To Top