skip to Main Content
Opiskelija, Tunnetko Digitaaliset Oppimisvälineesi?

Opiskelija, tunnetko digitaaliset oppimisvälineesi?

Share with your friends


Submit

Moi! Toimimme LUT:ssa teknologia-assareina digitaalisen oppimisen tiimissä. Toimenkuvamme on opastaa Moodlen käytössä sekä auttaa kurssisivujen kehittämisessä, ja tiimimme vastaa myös Echo360-videotallenteista sekä Turnitinistä.

Meitä on tällä hetkellä kolme, ja työskentelemme osa-aikaisesti opintojen ohella, keskimäärin 8 tuntia viikossa päivystysaikoina arkisin klo 8-10 ja 14-16. Voit laittaa meille kysymyksiä osoitteeseen opetushelp@lut.fi.

Tällä kirjoituksella haluamme valaista hieman, millaisia Office365-työkaluja LUT tarjoaa sinulle, ja jakaa pari Moodle-vinkkiä. Näistä voi olla hyötyä opintoihisi tai vaikka kerholle, killalle tai yrityksellesi.

Huom! Tiimiimme rekrytoidaan uusia tekijöitä aika ajoin, ja just nyt on haku auki 1.3. saakka. Jos kiva ja opettavainen työ LUT:n digistrategian ytimessä kiinnostaa, pidä silmällä UNI:n etusivun Ajankohtaista-palstaa huomataksesi käynnissä olevat rekryt.

Office 365 ilmaiseksi – ryhmätöiden ja luentomuistiinpanojen uusi aikakausi

Tiesit varmaan, että LUT tarjoaa käyttöösi Office365-työkalut ilmaiseksi, ja ne löytyvät lähes kaikille laitteille? Olet ladannut Wordin, Excelin ja PowerPointin ja sähköpostisi näyttää erilaiselta kuin vuosi sitten? Käytät silti Google Drivea? Check this out…

Ryhmätyöskentely Officen työkaluilla

Skype for Business. Kaikki LUT:n kontaktit samassa Skypessä – enää ei tarvitse udella noloja teinisähköposteja. Virtuaalikokoukset toimivat, kun yhteistä tapaamisaikaa on vaikea löytää.

OneDrive ja Teams. Muokatkaa ryhmätyötä samanaikaisesti OneDrive -pilvipalvelussa, jossa käytössäsi on jopa 1 teran tallennustila (vs. Googlen 15GB). Vaihtoehtoisesti tai OneDriven rinnalla voitte määrittää oman ryhmän Teamsiin, jossa voitte keskustella, jakaa ideoita, ladata tiedostoja sekä kirjoittaa muistioita (esim. niistä Skype-palavereista). Muokkaaminen onnistuu pilvessä tai lataamalla tiedosto omalle koneelle.

Planner. Helppo työkalu ideoiden heittelyyn, vastuiden jakamiseen ja työskentelyn etenemisen seurantaan. Planner näyttää aikataulutetut tehtävät yhteisessä kalenterissa, pitää kirjaa hoidetuista ja hoitamattomista hommista ja esittää nämä selkeästi visuaalisesti.

Luentomuistiinpanot diginä

OneNote. Luo joka kurssille oma kansio, johon voit kirjata kunkin luennon muistiinpanot. Voit kirjoittaa, piirtää tai liimailla vaikka kissatarroja. Voit halutessasi myös helposti jakaa muistiinpanosi kaverille, jos hän ei päässyt luennolle tai teit muistiinpanot yhteisen palaverin sihteerinä.

Tiedon kerääminen ja esittäminen

Forms. Luo monipuolisia kyselyitä tilastollista tutkimusta tai palautteen keräämistä varten. Valittavanasi on useita eri kysymystyyppejä: valinta, likert-asteikko, vapaa teksti jne. Voit tarkastella kyselyn tuloksia joko Formsissa tai Exceliin avattuna.

Powerbi. Tuo dataa koneelta tai OneDrivesta ja käsittele sitä, testaa eri visualisointeja esittääksesi data mahdollisimman havainnoivalla tavalla – monipuolisempia esitysmuotoja kuin Excelissä.

Sway. Luo omia tai käytä valmiita pohjia visualisoidaksesi tekstiä. Voit luoda esityksiä, uutiskirjeitä, CV:n, flyereita, verkkosivuja jne.

Lisäksi

PowerApps. Luo sovelluksia omaan käyttöösi tai käytä valmiita mallisovelluksia. Esimerkkeinä budjetointi, terveydenseuranta, tehtävänhallinta, to do -listat, varausjärjestelmä jne

Lisää tietoa office365-paketista löydät intrasta!

Moodle-hack 1: Office365 ja Moodle yhteen sopii

Voit liittää Office-tilisi Moodleen ja esimerkiksi tuoda Moodle-kurssien kalenterimerkinnät Outlook-kalenteriisi. Näin pysyt kärryillä lähestyvistä deadlineista! Voit myös helposti palauttaa Moodleen tiedostoja suoraan OneDrivesta tai käyttää OneNotea luentomuistiinpanojen tekemiseen.

Moodle-hack 2: ”Saako vanhat kurssit poistettua häiritsemästä näkymääni?”

Vastaus: Opiskelijoita ei poisteta Moodle-pohjilta opintojakson päätyttyä, vaan kurssin materiaalit ovat käytössäsi kaksi lukuvuotta, kunnes kurssi poistetaan kokonaan Moodlesta. Voit kuitenkin muokata etusivuasi niin, että vain käynnissä olevat kurssit näkyvät:

Moodle-hack 3: ”Voisitko lisätä minut kurssille X?”

Vastaus: LUT:n opiskelijat ilmoittautuvat kursseille WebOodissa ja myöhästyjät opintotoimistossa – näin automatiikka siirtää sinut Moodle-pohjalle parissa tunnissa. Huom! Lähes kaikki LUT:n Moodle-pohjat ovat avoimia kaikille opiskelijoillemme, joten mikäli haluat vain tutkia kurssin sisältöä tai materiaalia käymättä kurssia, tämä onnistuu yleensä ilman ilmoittautumistakin.

Myös Moodle-ohjeita intrassa!

Toivottavasti opit jotain uutta, ja laita viestiä, jos jokin jäi mietityttämään!

Moodle, Turnitin, Echo: opetushelp@lut.fi
Office365: origo@lut.fi

Terkuin,

Aino, Mia ja Kalle

Kirjoittaja

Kirjoittajat ovat LUT:n teknologia-assistentteja, jotka opiskelevat kauppatieteitä ja energiatekniikkaa, työskentelevät hauskassa pikkutiimissä ja ovat sudenpentukenraaleja

Share with your friends


Submit
Back To Top