skip to Main Content
SIUN Kertoo: Miksi Lähteä Mukaan Edariin?

SIUN kertoo: Miksi lähteä mukaan edariin?

Share with your friends


Submit

Tutalaisena ja ehkä tavallisessa insinööriajattelussa päätyy usein ajattelemaan asioita panos-tuotos-suhteena tai miettimään, lisääkö jokin aktiviteetti arvoa vai onko se hukkaa.

Ainakin minulle työskentely ylioppilaskunnan ylimmässä päättävässä elimessä, edustajistossa, on ollut erittäin tuottoisa oman aikani sijoitus, ja se on lisännyt arvoa opiskelijaelämääni monilla tavoilla.

Sen lisäksi, että pääsee vaikuttamaan kaikkiin yliopistoyhteisömme jäseniin vaikuttaviin asioihin, LTKY:n hallituksen valinnasta mörköpötköihin, oppii myös tarkastelemaan yliopistoelämää laajemmasta näkökulmasta.

Ylioppilaskunnan talous, Aalef Oy:n omistajanohjaus ja erilaiset ylioppilaskunnan sidosryhmät tulevat tutuiksi, ja edustajiston kokouksissa käyvät esittämässä asioita niin Aalefin toimitusjohtaja kuin yliopiston hallituksen jäsenetkin.

Substanssiosaamisen lisäksi tärkeimpänä asiana edaattorin työssä on kiltarajat (jos sellaisia on) ylittävä tiivis yhteistyö niin teekkarien kuin kyltereidenkin kanssa. Nämä ihmissuhteet ovat sitä pääomaa, jolle saadaan korkein tuotto tulevaisuudessa.

Edustajiston päätökset ovat erittäin merkittäviä pitkällä aikavälillä, esimerkiksi Aalef Oy:n toiminnassa. Aalef tarjoaa opiskelijoille sellaisia palveluita, jotka ovat harvinaisia muissa yliopistoissa. Laserissa tai ylioppilastalon ravintoloissa ei ole rajoituksia ruokien tai juomien määrissä ja kirjakauppaamme ei yksikään kaupallinen toimija tekisi, ainakaan nykyisenlaisilla hinnoilla.

Tulossa on myös tärkeitä päätöksiä esimerkiksi tulevan LUT:n ja LTKY:n 50-vuotisjuhlallisuuksiin liittyen; kultaisia Juhiksen patsaita odoteltaessa.

SIUN eli Sininen Unioni on perinteinen tuotantotalouden ja ainakin viime kaudesta myös saman Schoolin alle siirtyneiden tietotekniikan opiskelijoiden vaaliliitto, jonka päätöksentekoa ohjaavat vahvuudet sekä taloudesta että ”kovasta” tekniikasta.

Ainakin omalle uralleni pyrin hakemaan LUT:sta tietotaidon, jotta voin toimia siltana tekniikan ja talouden välillä ja puhua sekä ”bisneksen” että ”tekemisen” kieltä. Saman asetelman pystyy löytämään myös edustajistotyöstämme.

En voi kuin vahvasti suositella lähtemistä ehdolle tulevissa edustajiston vaaleissa ja vähintäänkin äänestämään, kun sen aika koittaa.

Lähde ehdokkaaksi 9.10. mennessä! Ehdokkaaksi voit lähteä itsenäisenä ehdokkaana tai vaaliliiton jäsenenä lähestymällä valitsemasi liiton asiamiestä. Lue lisää ehdokkaaksi asettumisesta täältä: https://ltky.fi/edustajiston-vaalit-2017/

Kirjoittaja

Panu Laukkanen

Kirjoittaja on ylioppilaskunnan edustajiston jäsen kaudella 2015-17. Harrastaa verrattomia älypelejä ja teekkarilaulantaa.

Share with your friends


Submit
Back To Top