skip to Main Content
ActI: Elävien Kuvien Tekoa Yhdessä!
Kuva: Tomi Lapinlampi

ActI: Elävien kuvien tekoa yhdessä!

Share with your friends


Submit

Vuonna 2013 syntyi aivan uudenlainen idea Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI:ssa. Lyhytelokuvia oli aiemmin tehty vuosien varrella yksittäisten ohjaajien innostamana. Tällaiset projektit olivat kuitenkin varsin satunnaisia. Sen lisäksi kesäisin ei ollut yhteisiä grillaustuokioita lukuun ottamatta kovinkaan paljon yhteistekemistä tarjolla. Näistä lähtökohdista kehkeytyi idea jokavuotisesta kesäisestä lyhytelokuvaworkshopista.

Edellisvuoden making off -poiminto Super-Heidi: Origins –lyhytelokuvasta.

Lyhytelokuvaworkshopissa tärkeintä on se, että kaikki pääsevät osallistumaan ja elokuvat tulevat valmiiksi yhdessä tekemisen meiningillä. Workshop on ollut aina maksuton kaikille osallistujille.

Jokainen saa taitotasostaan riippumatta tulla mukaan kokeilemaan itseään kiinnostavaa osa-aluetta elokuvan teossa. Osa-alueita voivat olla mm. näytteleminen, kuvaus, ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus ja maskeeraus. Workshop on yleensä paripäiväinen ja viikonloppuun keskittyvä. Osallistua voi niin pitkäksi aikaa kuin itselle parhaiten sopii. Voi myös tulla vain hengailemaan ja katsomaan meininkiä.

Workshopissa pääset myös halutessasi treenaamaan käsilihaksiasi pitelemällä puomia kameralinjan ulkopuolella.

Workshop starttaa yleensä jo hiukan ennen varsinaista alkamisajankohtaansa ohjaajien ilmoittautumisella ja käsikirjoitusten työstöllä. Yleensä myös keskeisten roolien roolitus tehdään etukäteen ennakkoilmoittautujien kesken.

Mukaan on kuitenkin päässyt aivan lennostakin kuvauspäivänä vaikkapa hölkkäilemään taustalle lenkkeilijäksi. Editointi ja leikkaus on jätetty workshopin jälkeiseen aikaan, mutta sillekin osa-alueelle on annettu aikamääre, jottei luomus jää vain koristamaan pöytälaatikkoa.

Workshopin päätteeksi on ollut tapana järjestää jokin rento illanvietto kauniin Saimaan läheisyydessä.

Making off -poiminto tämänvuotisesta workshopista.

Parin kuukauden päähän on ollut tapana sopia lyhytelokuvakatselmus, jossa esitetään workshopissa tehdyt tuotokset sekä nautitaan liveohjelmasta. Tänä vuonna katselmuksessa näytetään viisi lyhytelokuvaa, ja ihastellaan improvisaatioshowta sekä tankotanssia.

Kiinnostuitko lyhytelokuvien teosta? Tule maksuttomaan lyhytelokuvakatselmukseen lauantaina 14.10 klo 19 Ylioppilastalon auditorioon ja jää juttelemaan tapahtuman päätyttyä kanssamme, niin kerromme lisää! Jos et pääse katselmukseen, laita vaikkapa sähköpostia acti@ltky.lut.fi.

Esitettävät lyhytelokuvat

Once upon a time in Skinnarila

Tarinoita siitä, mitä tapahtui erään naisyhtyeen matkalla menestykseen. Ohjaus ja käsikirjoitus Jani Levy.

 

 

 

Grillillä

”Grillillä” on improvisaatiokokeilu, jonka onnistumisesta voi olla montaa mieltä. Ohjaus ja käsikirjoitus Annastiina Rintala.

 

 

 

 

Improvisoitu elokuva

Vielä leikkauspöydällä muotoaan odottava materiaali kuvattiin yhden pitkän illan aikana Skinnarilassa. Ohjaajaa kiinnosti luoda palapelimäinen kokonaisuus, joka ei nojaisi informatiiviseen dialogiin. Improvisoitu elokuva pyrkii kertomaan tarinan ja välittämään ja herättämään tunteita leikkauksella ja elokuvien katseiden ja kehojen voimalla. Ohjauksesta vastasi Jussi Lankoski.

 

 

Mirjam Shee

Yksi lyhytelokuvista on kuvattu Helsingin päässä olleessa vastaavassa lyhytelokuvaworkshopissa. Tuo lyhytelokuva pohjautuu löyhästi erääseen japanilaiseen urbaaniin legendaan.  Siinä kahdella opiskelijalla on viime hetken deadline käsillä. Kuitenkin kaikki ei mene niin kuin alun perin oli suunniteltu… Ohjaus ja käsikirjoitus Heidi Häkkinen.

 

 

Huippusalaista.mov

Lyhytelokuvakatselmuksessa esitetään eräs video ennakkoon huippusalaisesti. Enempää kyseisestä pätkästä ei ole siitä vastaava taho valmis paljastamaan, joten ei auta muu kuin tulla itse se tsekkaamaan. Ohjauksesta vastasi huippusalainen tiimi.

 

 

Kirjoittaja

Heidi Häkkinen

Kirjoittaja on ylioppilasteatteri ActI:n pitkäaikainen aktiivijäsen, jota on hänen aktiivisimpien vuosiensa aikana kutsuttu kerhon epäviralliseksi taiteelliseksi johtajaksi.

Share with your friends


Submit
Back To Top