skip to Main Content
Juhis: Meidän LUT On LUT – Tulevaisuudessakin

Juhis: Meidän LUT on LUT – tulevaisuudessakin

Share with your friends


Submit

To put a long story short: siinä näyttäisi nyt sitten lopulta käyvän silleesti, että saamme jatkossakin pitää meille rakkaaksi muodostuneen LUT-nimen, eli nimikysymys saatiin loksahtamaan onnelliseen asentoon. Meistä ei siis tule University of every possible subjectia tai Great University Alliance of South-East Finlandia. Eikä tule Norppa-yliopistoakaan.

Tässä kohdin on hyvä muistaa, että nimimuutos tarvitsee vielä eduskunnan käsittelyn. Lakiin esitetään pitkää, virallista muotoa, joka olisi Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT. Käytännössä nimi muotoutuu LUT-yliopistoksi, englanniksi LUT University – aivan samalla logiikalla kuin Hanken on maailmalla Hanken.

Olemme käyneet nimiasiasta ja eri vaihtoehdoista erittäin runsasta vuoropuhelua valtiovallan, eli opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Haluan tässä kohdin kiittää virkamiehistöstä erityisesti kansliapäällikkö Lehikoista sekä ylijohtaja Kosusta useista rakentavista ja poikkeuksellisen ratkaisuhakuisista keskusteluista liittyen kansainvälisen tutkimusyliopistomme nimen muodostumiseen siten, että myös yliopiston kansallinen asema tulee huomioiduksi.

Kaikkihan lähti siitä, että Lappeenrannan teknillinen yliopisto ei enää kuvaa tarpeeksi osuvasti meitä, kun toinen kampuksemme vahvistuu merkittävästi Lahdessa lähivuosina. Samalla haluan uuden nimemme viestivän erityisesti Lahden alueen kasvuhakuisille yrityksille ja muille keskeisille toimijoille, että olemme tutkimusyliopistona erityisen sitoutuneita jatkamaan voimakkaasti yli kahden vuosikymmenen työtämme Lahdessa. Lahdesta tulee tämän muutoksen myötä virallisesti yliopistokaupunki, josta myös me luttilaiset olemme ylpeitä – kuten olemme Lappeenrannan kaupungistakin.

LUT-nimeen on sitoutunut vuosien aikana paljon brändiomaa, jonka nyt voimme tällä ratkaisulla pitää. Tähän asti rakentuneen päälle on innostavaa myös rakentaa uutta. Viimeisen vuoden aikana olemme tarkastelleet ja päivittäneet LUT-brändin ydintä niin, että se vastaa erittäin hyvin sitä, mihin olemme matkallamme päässeet ja mihin olemme menossa uteliaisuutta korostavan strategiamme hengessä.

Mukaan brändiviestiimme halusimme entistäkin vahvemmin aitoa opiskelijakulttuuriamme, Skinnarilan henkeä ja vapaavaltiota. Lisäksi halusimme brändimme viestivän sitä uteliaisuuden ja positiivisen toisinajattelemisen yhteisöä, jossa tehdään joka päivä töitä tinkimättömällä asenteella maailman muuttamiseksi. Tämä kaikki tiivistyi #landofthecurious-käsitteeseen jo viime vuonna.

LUT on ollut vuodesta 1969 lähtien oma maailmansa, jossa ketään ei ole jätetty yksin. Meitä luttilaisia yhdistää omanlainen asenne ja mielentila. Olemme siis jatkossakin yhteisö, jossa uteliaat ihmiset inspiroivat uteliaita. Ilman uteliaisuutta kun ei voi muuttaa maailmaa. Utelias kokeilee, epäonnistuu ja onnistuu nopeammin kuin muut. Me taistelemme edelleenkin paremman huomisen puolesta ja olemme uteliaita kehittämään asioita, joita maailma tarvitsee ja jotka tuntuvat muiden mielestä jopa mahdottomilta.

Seuraavaksi muuten viemme LUT:n Land of the curiouksen veden äärelle. Viestimme energiaan, veteen, sivuvirtoihin, vastuulliseen liiketoimintaan ja yrittäjyyteen liittyviä vahvuuksiamme yhdistettynä pohjoismaiseen puhtauteen ja elämäntapaan. Korostamme myös sitä hieman positiivisesti outoa tieteeseen perustansa rakentavaa tekniikan ja talouden luttilaisuutta, jossa tehdään odottamattomia ja yllättäviä asioita.

Rok,

T: @JuhisSaksa, 0400166659

p.s. Jos muuten haluat etukäteen tsekata yliopistomme seuraavaa kuvamateriaalia, löydät muutaman teaserin osoitteista:

https://fi-fi.facebook.com/pg/unilut/photos/?tab=album&album_id=1577033582359945

 

Kirjoittaja

Juha-Matti Saksa

Kirjoittaja on puhtaaseen energiaan, kiertotalouteen sekä vastuulliseen liiketoimintaan ja yrittäjyyteen voimakkaasti fokusoituneen teknillisen yliopiston rehtori. Tämä tutkijankoulutuksen hankkinut savolainen uskoo, että elämää on pääkaupunkien lisäksi niiden ulkopuolella. Kiroilee liiaksi. Keep on rockin’ in the free world.

Share with your friends


Submit
Back To Top