skip to Main Content
Karjalan Appro – Mitä, Kuka Ja Miksi?

Karjalan Appro – mitä, kuka ja miksi?

Share with your friends


Submit

Lappeenrannasta kajahtaa, kun syyskuun lopulla tapahtuu jotain uutta ja ihmeellistä. Historiansa ensimmäinen Karjalan Appro tulee osaksi paikallista opiskelijakulttuuria. Ylioppilaskunnan tiedottaja Siiri Kähönen kutsui järjestäjäporukan kertomaan, miten ajatus uudesta approsta on syntynyt, miten se on edennyt ja mihin projektilla pyritään.

Approa rakentaa itsenäinen porukka, joka koostuu lähinnä kolmannen ja neljännen vuoden tutalaisista, jotka enemmän tai vähemmän tunsivat toisensa jo ennestään. Suurimmalla osalla on jo kokemusta tapahtumien järjestämisestä esimerkiksi kilta-aktiiviajoilta.

Projektin pääarkkitehtina toimii Jeremias Skyttä. ”Pyrin parhaani mukaan viemään projektia eteenpäin muita potkimalla ja tekemisen esimerkkiä näyttämällä. Toimin tänä vuonna myös ylioppilaskunnan hallituksessa ja koitan jossain välissä opiskella.”

Atte Jantunen toimii virallisesti rahastonhoitajana ja käytännössä nimensä mukaisesti yleismiehenä. “Meillä on hyvä kuuden hengen porukka, jossa yhteispeli toimii hyvin.”

Antti Sinkkonen kertoo lähteneensä mukaan Jeremiaksen innostamana. Jeremias halusi Antin mukaan, koska yhteistyötä oli tehty jo aiemmin Kaplaakin tapahtumia järjestäessä. ”En keksinyt mitään syytä kieltäytyä. Vastaan graafisesta ilmeestä, johon kuuluu luonnollisesti appropassien suunnittelu ja työstäminen, julisteiden teko ja niin edelleen”, Antti kertoo.

Toinen projektin yleismies, Aleksi Jeskanen, on kiertänyt Suomen opiskelijatapahtumia iloisissa tunnelmissa jo kolmen vuoden ajan, ja nyt on aika kantaa oma korsi kekoon. ”Lappeenrannan syksyt ovat pimeitä, mutta opiskelijoilla onneksi riittää virtaa!”

Stiina Luoma lähti mukaan sihteeriksi. “Jokainen teekkareiden järjestö kaipaa aina yhden kiintiönaisen sihteeriksi ja siksi tässä nyt ollaan. No ei vaan, kun Jeremias pyysi mukaan, näin appron mahdollisuutena tehdä jotain uutta ja hauskaa. Ja mikä olisikaan sen parempaa kuin järkätä jotain uutta ja hauskaa kavereiden kanssa!”

PR-vastaava Erno Sjöblom painottaa, että vaikka toistaiseksi approa on järjestetty tutalaisten voimalla, tapahtuma on todellakin suunnattu jokaiselle skinnarilalaiselle tai kenelle tahansa muulle kiinnostuneelle.

Karjalan Appron järjestäjät.

Karjalan Approjen siemen istutettiin jo viime jouluna.

“Ajatukset tapahtumasta menivät jo yksityiskohtien tasolle, eikä siinä enää muu auttanut kuin tarttua toimeen. Halusin kasata ympärilleni ihmisiä, joihin ennen kaikkea luotan mutta joilla uskon myös olevan kiinnostusta ja osaamista projektin toteuttamiseen. Jengi tykkäs, ja tässä ollaan”, Jeremias kertoo.

Idea oli vahva, miten tapahtumaa käytännössä lähdettiin toteuttamaan?

“Olennaisena osana approa ovat tietenkin rastipaikkoina toimivat kuppilat, joiden mukaan saaminen on perusedellytys tapahtumalle. Approon osallistuvien baarien ja pubien haaliminen ajoittui loppukeväälle ja kesälle, ja täytyy sanoa, että olemme tyytyväisiä lopputulokseen”, Atte kertoo.

Yhteistä tapahtumaa on rakennettu muun tekemisen ohella aina kun on ehditty. “Passia ja muuta markkinointimateriaalia on tehty pitkin kesää aina kun omilta töiltä on keretty. Pientä fine tuningia on tullut tehtyä nyt viimeisen kahden viikon ajan lähes päivittäin,” Antti kertoo.

Karjalan Appro rakentuu siis hyvässä hengessä ja hauskaa pitäen, mutta sen järjestämiselle on asetettu tiettyjä tavoitteita.

“Tähdätään ainakin siihen, että Lappeenrantaan saadaan toiset hyvät approt. Koitetaan rikastaa jo ennestään mainiota karjalaista opiskelijakulttuuria. Ehkä myös halutaan näyttää muille, että tapahtumaa järjestäessä ei tarvitse välttämättä olla ainejärjestön tai ylioppilaskunnan edustaja, vaan jos löytyy hyvä jengi ympäriltä samalla tahtotilalla niin ei muuta kuin hynttyyt yhteen ja kädet saveen!” Antti kannustaa.

Jeremias komppaa ja tarkentaa, ettei kyseessä ole pelkkä tähdenlento, vaan tavoitteena on vakiinnuttaa appron paikka syksyn opiskelijakulttuurissa. Approlla ajetaan myös yhteistä hyvää.

”Haluamme kantaa oman kortemme kekoon auttamisen ja hyväntekeväisyyden saralla. Väläytyksiä Saimaan norppien ja paikallisen junioriurheilun tukemisesta on heitelty. Lisäksi kuulin ylioppilaskunnan toimistolla Home street home -nimisestä hyväntekeväisyysjärjestöstä, joka on mahdollisesti myös tuettavien joukossa. Teemme tarkemmat päätökset tapahtuman jälkeen, mutta lupauksemme, euro myydystä passista, pidämme joka tapauksessa.”

Ernon mukaan itään tuodaan tapahtuma, jonka tarkoituksena on tavoittaa osallistujia laajemmalta alueelta ja siten yhdistää Lappeenrannan ja lähikorkeakoulujen opiskelijoita.

”Vaikka ensimmäisenä vuotena emme varmasti saavuta kaikkia halukkaita ulkopaikkakuntalaisia, appro on pidemmän aikavälin projekti, ja toivomme, että tapahtuman järjestelyt ja osallistujamäärät laajenevat tulevien vuosien varrella.”

Karjalan Appro

MIKÄ? Karjalan uusi appro Lappeenrannan ja lähialueen opiskelijoille keskustassa.
MILLOIN? Torstaina 21.9. klo 16 eteenpäin.
LIPUT? Passi 6 €, sisältää pääsyn jatkobileisiin. Myydään lippusovelluksessa bailataan.fi.

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulla.

Kirjoittaja

Siiri Kähönen

Kirjoittaja on LTKY:n tiedottaja, Aliven moderaattori ja viidennen vuoden kylteri, jota pyörittävät pilates ja Battery.

Share with your friends


Submit
Back To Top