skip to Main Content
”Suurin Osa Opiskelijoista Arvostaa Sitä, Mitä Suomi On Heille Tarjonnut” – Skinnarilassakin Juhlitaan Satavuotiasta Suomea

”Suurin osa opiskelijoista arvostaa sitä, mitä Suomi on heille tarjonnut” – Skinnarilassakin juhlitaan satavuotiasta Suomea

Share with your friends


Submit

Korkeakouluopiskelijat ovat Suomelle paljosta kiitollisia, pohtii Jan Saariniemi. Ilmainen koulutus ei ole itsestäänselvyys, ja sen monet opiskelijatkin tunnustavat.

”Kyllä suurin osa opiskelijoista arvostaa sitä, mitä Suomi on heille tarjonnut. Minulle isänmaallisuus tarkoittaa arvostusta ja kunnioitusta asunpaikkaa ja elämäntapaamme kohtaan. Minusta nykypäivänä suomalaisessa elämässä korostuvat suvaitsevaisuus, vapaus ja tasa-arvo”, Saariniemi pohtii.

Isänmaan merkitystä tulee harvemmin pohdittua sen syvällisemmin. Nyt siihen on hyvä tilisuus, kun vuoden mittaan juhlitaan satavuotiasta Suomea monenlaisissa tapahtumissa.

Skinnarilan kampuksella ensimmäinen Suomi100-juhlavuoteen liittyvä tapahtuma järjestetään torstaina 6.4. Samana päivänä juhlivat kaikki Etelä-Karjalan lapset ja nuoret.

”On hienoa, että juhlavuotta juhlitaan myös kampuksella. Opiskelijatkin ovat isänmaallisia ja haluavat huomioida tämän merkkivuoden”, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajanakin toimiva Saariniemi sanoo.

Saariniemi muistuttaa, että myös opiskelijakuntien perimmäinen tavoite niin yliopistolla kuin ammattikorkeakoulussakin on tukea opiskelijoiden kehitystä ja kasvattaa opiskelijoista aktiivisia kansalaisia.

”Opiskelijakunnat ovat tässä mielessä isänmaallisia järjestöjä, vaikka sitä ei tulisi ajatelleeksi. Tavoite on tukea yhteiskuntaa ja tarjota hyötyä molemmin puolin.”

Torstaina 6. huhtikuuta satavuotiasta Suomea juhlitaan Skinnarilan kampuksella monin eri tavoin. Tapahtumia on sekä ylioppilastalolla että Ravintola Skinnarilassa. Luvassa on mm. kuoroesityksiä, toivomuskartta tulevaisuuden Suomelle ja pätkiä Etelä-Karjalan historiasta. Ravintoloissa tarjoillaan Karjalan keittiömestareiden suunnittelema juhlalounas.

Myös ylioppilaskunta on tehnyt alustavia suunnitelmia juhlavuoden juhlistamiseksi itsenäisyyspäivänä, mutta ne suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Juhlia voi myös arkisesti, Saariniemi sanoo.

”Tämä kuulostaa kornilta, mutta myös hyvä arki on juhlaa. Suomen satavuotista taivalta voi juhlia vaalimalla suomalaisen yhteiskunnan tarjoamia asioita, joiden ansiosta voimme esimerkiksi opiskella ilmaiseksi. Haluan jonakin päivänä antaa Suomelle takaisin kaiken mitä olen siltä saanut.”

Gallup: Koskettaako Suomen satavuotisjuhla? Aiotko juhlistaa sitä jotenkin?

Miika Jaako, liiketalouden opiskelija
– En ole henkilökohtaisesti juhlistanut juhlavuotta, mutta onhan tämä hienosti järjestetty. Monet juhlavuoden hankkeet ovat saaneet paljon näkyvyyttä esimerkiksi mediassa.

Lidia Dimov, liiketalouden opiskelija
– Ei juhlavuosi erityisesti kosketa, mutta kun sitä pysähtyy miettimään, niin onhan se hienoa. Pientä itsetunnon kohotusta suomalaisille.

Miro Toivari, sairaanhoidon opiskelija
– Ei tämä nyt varsinaisesti kosketa, mutta onhan se hieno juttu, että Suomi on itsenäinen Suomi. Vielä en ole juhlavuotta mitenkään juhlinut.

Kalle Krohn, sairaanhoidon opiskelija
– Juhlavuodella ei ole minulle syvempää merkitystä, mutta onhan tämä hieno merkkipaalu. Saattaa olla, että itsenäisyyspäivänä juhlin jotenkin.

Jesse Karvinen, sairaanhoidon opiskelija
– Suomessa on hyvä elää ja sitä on hyvä juhlistaa. Vielä en ole juhlinut, mutta ehkä itsenäisyyspäivänä.

Kirjoittaja

Jonna Mielonen-Jumisko

Kirjoittaja on Saimaan ammattikorkeakoulun tiedottaja.

Share with your friends


Submit
Back To Top