skip to Main Content
Mayday, Mistä Ainutlaatuista Työkokemusta?

Mayday, mistä ainutlaatuista työkokemusta?

Share with your friends


Submit

”Olen kauppatieteiden opiskelija ja minulla on aikaisempaa työkokemusta asiakaspalvelun työtehtävistä. Omaan positiivisen asenteen ja olen innokas oppimaan uutta. Vaikka minulla ei olekaan kokemusta mistään niistä tehtävistä, joiden sanotte olevan eduksi tarjoamassanne työssä, olen oikeasti tosi hyvä työntekijä. Lisäksi minun täytyy kasvattaa taitojani ja saada työkokemusta, jotta valmistuttuani maisteriksi en ole täysi nolla, kitkatyötön ja kadu käyttäneeni viittä vuotta elämästäni koulun penkillä palatakseni tiskin taakse kahvilaan.”

Jos totta puhutaan, välillä tekisi mieli vastata näin työnantajan verkossa ylläpitämän työnhakuohjelmiston kysymyksiin. Jo opiskeluaikana työelämän paineet puskevat päälle. Heti fuksivuoden jälkeisenä kesänä pitäisi saada niitä kuuluisia oman alan töitä. Pitäisi päästä siistiin firmaan siisteihin hommiin tavoitteena, että perjantain after workeilta voi siirtyä kellokortti kaulassa jatkoille kesäyöhön.

Kun on panostanut pääsykokeisiin, panostanut opintoihin ja panostanut työhakemuksiin, eikä vastakaikua työpaikoilta nuorelle innokkuudelle löydy, herää turhauttavaan todellisuuteen. Mistä saada se ensimmäinen oman alan työ, kun aiempaa kokemusta ei ole?

Asiakaspalvelukokemus ja iloinen asenne olivat minunkin erityistaitojani työn haussa vielä vuosi sitten viime keväänä. Valmistuisin kevään päätyttyä kandiksi, ja suunnittelin ensi syksyn maisteriopintoja. Ajattelin, että kesätöiden lisäksi minun on ensi syksynä hankittava työkokemusta opiskelun ohessa työskennellen.

Miten muuten olisin valmistuttuani kilpailukykyinen työmarkkinoilla? Samalla tiesin, että jos tällaista työpaikkaa ei löydy Lappeenrannasta, vaan esimerkiksi kotipaikkakunnaltani, aiheutan itselleni yhden stressin aiheen lisää. Siirtyminen viikoittain Lappeenrantaan, opintojen tekeminen osittain etänä ja asumisen organisointi olisivat järjestelykysymyksiä mutta energiaa vieviä asioita.

Tällaisia ajatuksia pyöritellen tein vuosi sitten kandityötäni paikalliselle vakuutusyhtiölle – kandityötä jonka oli hankkinut yliopiston Firmatiimi. Jo tuolloin arvostin Firmatiimin työtä suuresti, ja näin tiimin tekevän uraauurtavaa työtä yrityskentän ja korkeakoulumaailman yhteenliittämiseksi.

Mieleeni juolahti ajatus, voisiko Firmatiimi olla myös minun mahdollisuuteni ensi lukuvuotta ajatellen. Osa-aikainen työ Lappeenrannassa, jonka pystyy sovittamaan opiskeluaikatauluun täysin.

Voisin opiskella maisteriopintojani täysipainoisesti ja samalla saisin työkokemusta, oppisin uusia taitoja ja minulle maksettaisiin opintotukiin nähden sopiva määrä palkkaa. En varmasti löytäisi Mollista mitään sopivampaa vaihtoehtoa opiskelun ohessa tehtäväksi työksi. Niinpä laitoin hakemuksen menemään, kävin haastattelussa ja suureksi ilokseni pääsin mukaan seuraavana syksynä aloittavaan tiimiin.

Kuluneen lukuvuoden aikana olen kasvanut sekä opiskelijana että saanut ainutlaatuista työkokemusta. Firmatiimissä olen päässyt tutustumaan yritysmaailmaan ja pk-yrityksiin jo opiskeluaikana, mikä on ainutlaatuinen perspektiivi tulevaisuuden työuraa ajatellen.

Olen kasvattanut käytännön taitojani myynnin ja markkinoinnin aloilla ja parantanut neuvottelu-, ryhmätyö- ja organisointitaitojani. Olen saanut kokea sekä onnistumisia että haasteellisia tilanteita, joista olen selvinnyt hyvän tiimin tuen ja kannustavan yhteishengen avulla. Mikä parasta, tiedän tekeväni merkityksellistä työtä sekä opiskelijoiden että yritysten puolesta.

Uskon, että asiakaspalvelukokemus ja iloinen asenne uuden oppimiseen ovat hyvä lähtökohta työelämään. Uskon myös, että jokainen meistä Skinnarilan kampuksen opiskelijoista saa täällä erinomaiset eväät tulevaisuuteen, ja valmistuttuamme työelämän ovet aukeavat jokaiselle erilaisten reittien kautta, oli sitten työkokemusta opiskeluajalta tai ei.

Työelämän paineita ja työilmoitusten tiukkoja vaatimuksia ei kuitenkaan kukaan pääse pakoon. Siksi oppilaitoksemme tarjoavat työtehtävät ovat erinomainen keino saada työkokemusta ja kasvattaa osaamista niitä oman-alan-töitä ajatellen opiskelun ohessa. Oli kyseessä sitten Firmatiimi, Abitiimi, tutorointi, hallitushommat tai monipuoliset sihteerin työt, kannattaa ottaa kaikki irti kampuksemme mahdollisuuksista kehittyä.

Haku ensi lukuvuoden Firmatiimiin on nyt auki, ja hakemuksia saa laittaa tulemaan osoitteeseen firmatiimi@lut.fi. Jos haluat kuulla lisää Firmatiimin toiminnasta, tule tapaamaan tämän vuoden tiimiä after workeille 22.3. ja 23.3. klo 17.00 alkaen Café Bar G:hen.

Kirjoittaja

Tuuli Korpijaakko

Kirjoittaja on kauppatieteiden maisteriopiskelija, joka työskentelee LUT:in Firmatiimissä.

Share with your friends


Submit
Back To Top