skip to Main Content
Resonanssi: Suomen Paras (ja Ainoa) Naisteekkarikuoro

Resonanssi: Suomen paras (ja ainoa) naisteekkarikuoro

Share with your friends


Submit

Jo pian kolmenkymmenen vuoden ajan Resonanssi on tuonut kampuksen naisopiskelijoita ja
–työntekijöitä yhteen laulun merkeissä. Vaikka toiminta onkin lähtenyt liikkeelle nimenomaan teekkareiden keskuudesta, ovat kauppatieteilijät ja nyttemmin myös ammattikorkeakoulun opiskelijat löytäneet tiensä kuoron riveihin.

Hakeuduin Resonanssiin fuksivuoteni keväällä vuonna 2014. Oma tarinani musiikin parissa on alkanut jo alle kouluikäisenä ja olen käynyt kaikki mahdolliset musiikkikoulut aina lukioon asti. Halusinkin ehdottomasti jatkaa tätä rakasta harrastusta myös yliopistossa.

Omasta musiikkitaustastani huolimatta jännitin Resonanssin harjoituksiin menemistä aivan valtavasti, sillä oletin meiningin olevan yhtä jäykkää ja vakavaa kuin aikaisemmissa kuoroissani. Paikalle saavuttuani huomasin kuitenkin, että kaikki pelkoni olivat turhia: ylioppilastalon auditoriossa minua odotti rento ja lämminhenkinen porukka, joka otti pienen fuksin vastaan avosylin.

Resonanssi laulaa perinteisen naiskuoron tapaan neljässä äänessä, joka käsittää siis kaksi sopraanoääntä sekä kaksi alttoääntä. Jostain kumman syystä vaikuttaa siltä, että teekkarinaisten ääniala painottuu erityisesti matalampiin alttoääniin, kun taas ammattikorkeakoulun puolelta olemme saaneet huomattavasti enemmän sopraanoja. Mene ja tiedä mistä tämä sitten lopulta johtuu.

Aikaisempaa musiikkitaustaa emme laulajiltamme vaadi, riittävällä innolla ja mielenkiinnolla laulamista kohtaan pärjää hyvin pitkälle. Viikoittaisten koko kuoron harjoitusten lisäksi jokainen ääni, tai ”stemma”, harjoittelee tasaisin väliajoin itsenäisesti, jolloin varmistetaan, että jokainen oppii tarvittavat kappaleet.

Tämä vuosi on Resonanssille erittäin merkittävä. Itsenäisen Suomen viettäessä 100-vuotisjuhliaan 6.12.2017 täyttää Resonanssi tarkalleen samana päivänä jo kunnioitettavat 30 vuotta. Tätä pyöreää lukua juhlistetaan syksyllä juhlakonsertin muodossa, jossa lavalle nousee nykyisten laulajien lisäksi myös alumneja. Tarkoitus onkin esittää kuoron historian aikana tärkeäksi muodostuneita kappaleita, jotka ovat johdattaneet Resonanssia siihen pisteeseen, jossa se tänä päivänä akateemisena naiskuorona on.

Oman konserttimme lisäksi osallistumme toukokuussa Oulussa järjestettävään Nordic Student Singers’ Summit –tapahtumaan (NSSS), joka kerää yhteen 41 opiskelijakuoroa Pohjoismaista sekä Virosta. Tämä tarkoittaa, että pääsemme esiintymään ja viettämään aikaa yli tuhannen opiskelijalaulajan kanssa! Tapahtuma kietoutuu myös hienolla tavalla Suomi100-konseptin ympärille, mikä näkyy erityisesti hyvin Suomi-painotteisessa ohjelmistossa. Lähdemme matkaan yhdessä Teekkarilaulajien kanssa, ja odotamme reissusta erittäin ikimuistoista!

Vaikka kuoromme päätavoite on tietenkin laulaminen ja Skinnarilassa vallitsevan laulukulttuurin ylläpitäminen, puhun varmasti monen Resonanssissa vaikuttaneen naisen puolesta, kun sanon, että parasta kerhomme toiminnassa on uusien ystävyyksien syntyminen. En usko, että kampukselta löytyy yhtään sellaista yhteisöä, jossa niin yliopiston kuin AMK:n opiskelijanaisilla on näin hyvä mahdollisuus tutustua toisiinsa. Minä, kylteri, olen löytänyt Resonanssista kaksi parasta ystävääni, joista toinen opiskelee kemiantekniikkaa ja toinen ympäristötekniikkaa. On hyvin mahdollista, että emme olisi törmänneet toisiimme ollenkaan, jos en olisi silloin fuksivuonna tullut toimintaan mukaan.

Olen kolmivuotisen Resonanssi-urani aikana ehtinyt toimia kerhon hallituksessa monessa eri roolissa ja nähnyt kolmen eri kuoronjohtajan aikakauden. Nyt vuonna 2017 istun puheenjohtajan paikalla ja virallisen kuoronjohtajan puuttuessa olen myös vastuussa harjoitusten vetämisestä. Ilman kannustavaa ilmapiiriä ja kaikkia niitä ihania naisia, jotka suhtautuvat kuoroomme yhtä intohimoisesti kuin allekirjoittanut, en olisi saanut mahdollisuutta olla mukana rakentamassa Resonanssin upeaa 30-vuotisjuhlavuotta.

Resonanssiin mahtuu aina lisää laulajia, joten jos laulaminen kiinnostaa ja haluaisit sitä harrastaa huikeassa naisseurassa, saavu ihmeessä joku keskiviikko Resonanssin harjoituksiin ylioppilastalon auditorioon klo 17. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista, nettisivumme ovat tällä hetkellä uudistustöiden alla.

Kirjoittaja

Taru Kuusisto

Kirjoittaja on Resonanssin vuoden 2017 puheenjohtaja ja neljännen vuoden kauppatieteiden opiskelija.

Share with your friends


Submit
Back To Top