skip to Main Content
Aalef: Mikä Muuttuu?

Aalef: Mikä muuttuu?

Share with your friends


Submit

Aalefin ja Lytkyn yhteistyöprojektissa Aalefin vastaanottamaa palautetta on alkuvuoden ajan käsitelty ryminällä. Ravintoloiden asiakkaat alkavat vähitellen huomata, että pieniä ja isompia asioita on muutettu. Osa muutoksista on näkyviä, osa näkymättömiä, osa vasta tulossa.


Tämän olet huomannut

Mikäli kävelet Aalefille silmät auki, ja luultavasti kävelet, olet huomannut Aalefin diginäytöt. Modernit, reaaliaikaisesti päivitettävät näytöt YO-talon aulassa ja molemman ruokalinjaston päädyssä parantavat tiedon kulkua.

Ruokailuhetken todelliset ruokalajit saadaan päivitettyä yleisön tietoisuuteen nopeasti – ja tulevaisuudessa näet näytöiltä, mitkä ruuat ovat uutuuksia, missä pääraaka-aine on suomalaista ja mitkä ruuista sisältävät esimerkiksi laktoosia, maitoa tai gluteenia. Tiedot ruuista tullaan lisäämään myös englanniksi.

Vierailija tietää nyt myös, mitä salaattipöytä sisältää. Jokaisen salaattiastian yhteyteen on ripustettu lappu kertomaan tarkemmin pöydän ainesosista.

Tämän olet ehkä huomannut

Aalef painottaa nykyään palautteen antamista lennosta. “Kysy, pyydä, ilmoita” – loppunut Oivariini saadaan korvattua, kun keittiö saa siitä tiedon. Käytännössä yleinen viihtyvyys on parantunut jo sen ansiosta, että YO-talon ruokasalissa pyörii nykyään salin vastuutyöntekijä, joka huolehtii salaatin, leipien ja muun tarjonnan riittävyydestä sekä salin siisteydestä. Salivastaavaa saa ja pitääkin häiritä!

YO-talon ruokasalin puolelta löytyy nyt enemmän istumapaikkoja, kun pöydät ja tuolit on järjestelty uudelleen. Sohvat löytyvät nykyään ikkunaseinän vierestä.

Tätä et ehkä tiennyt

Allergikot ja erityisruokailijat saavat pyytämällä vegaaniruokaa ja tomaatitonta vihersalaattia. Ja kaikkein rajoittavimpien ruokavalioiden noudattajien kannattaa käydä juttelemassa Aalefin henkilökunnalle, jotta tarvittaessa yksittäiselle henkilölle voidaan valmistaa oma annoksensa.

Myös kasvisruuan valikoimaa ja ravinnerikkautta parannetaan tulevaisuudessa käytännön projektilla. Kasvisruokailijat ovat antaneet palautetta siitä, että kasvisruoka on ollut lisäkkeenomaista eikä se anna riittävästi proteiinia, vaikka annosta täydentäisi salaattipöydän pähkinöillä ja pavuilla.

Aalef tulee kevään 2017 aikana järjestämään Skinnarilan kasvisruoka-aktiivien avustuksella kasvisruuan kehittämisraadin, jonka kanssa paneudutaan kasvisruokien reseptiikkaan ja vaihdetaan ajatuksia, ideoita ja reseptejä, jotka saattavat hyvinkin päästä toteutukseen. Jos koet itsesi kasvisruuan edelläkävijäksi ja haluat mukaan, ilmianna itsesi Antti Ilmavirralle (paasihteeri@ltky.fi).  Kasvisruuan riittävyys paranee sen myötä, kun Aalefille hankitaan tuplasti isompi kasvisruuan kuumalaatikko.

Yleistä palautetta ruuasta annettiin jo 7.2. järjestetyssä Aalef-raadissa, jossa joukko opiskelijaedustajia arvioi vanhoja ja maisteli uusia ruokia. Aalef-raadista ammennettiin paljon palautetta yksittäisiin ruokalajeihin liittyen, ja vastaavanlainen tilaisuus järjestetään mahdollisesti tulevaisuudessa isommalla mittakaavalla. Aalefin vastaanottaman palautteen pohjalta luodaan säännöllisesti uusia ja syrjäytetään vanhoja, vähemmän suosittuja ruokalajeja.

Tämä tuottaa osalle pettymyksen

YO-talon Aalef-ravintolaa ei tulla koskaan saamaan samannäköiseksi kuin Laseri. Tämä johtuu siitä, että Technopolis omistaa Laserin ja on samalla myös vastuussa sen remontoimisesta, kun taas YO-talolla Aalef on vuokralla, eikä mahdollisuuksia tilojen laajamittaiseen päivittämiseen juurikaan ole. Viihtyisyyttä tullaan kuitenkin keskipitkällä aikavälillä parantamaan mahdollisimman paljon.

YO-talon ruuhkautumiseen parhaimpaan lounasaikaan ei juurikaan voida vaikuttaa. Tila on rakenteensa vanki, eikä linjastoja voida siirtää. Vaikka linjastot saataisiinkin vetämään entistä nopeammin, ruokasalin paikat loppuisivat kesken uudesta tehokkaammasta järjestyksestä huolimatta. Todellisuudessa YO-talon Aalef on kuitenkin Laseriin verrattuna tehokas, ja jonot tulevat helpotukseksi pienenemään syksyllä päärakennuksen ravintolan auetessa.

Aalefin ruokatarjontaa reformoidaan huolella, kun tunnettu hittiruoka jauhelihapuikot, ystävien kesken mörköpötköt, poistuu listoilta kokonaan. Perinneruokien edustaja, pippurinakit, jää kuitenkin ruokalistoille pitämään pitkäaikaisten suosikkien puolia.

 

Lisätietoa LTKY:n ja Aalefin yhteistyöprojektista antaa LTKY:n pääsihteeri Antti Ilmavirta, paasihteeri@ltky.fi, 044 293 8818.

Kirjoittaja

Siiri Kähönen

Kirjoittaja on LTKY:n tiedottaja, Aliven moderaattori ja neljännen vuoden kylteri, jota pyörittävät pilates ja Battery.

Share with your friends


Submit
Back To Top