skip to Main Content
Yliopiston Peruskorjaus: Kehitämme Entistä Parempaa Opiskeluympäristöä

Yliopiston peruskorjaus: Kehitämme entistä parempaa opiskeluympäristöä

Share with your friends


Submit

Yliopiston ykkösrakennuksen peruskorjaus, LTO15 Verso -hanke, on edennyt hyvässä aikataulussa huhtikuusta 2016 alkaen. Peruskorjaustyö tulee vaikuttamaan kampuksen arkeen vielä jonkin aikaa, sillä viimeiset osiot saadaan käyttöön suunnitelmien mukaan 1.1.2019.

Peruskorjauksen odotetaan valmistuvan seuraavalla aikataululla:

Ykkösrakennuksen osa Suunniteltu käyttöönoton aikataulu
Pääravintola ja ala-aula Elokuu 2017
Rungon pohjoisosa eli Saimaan amk:n puoli Tammikuu 2018
Rungon eteläosa eli kirjaston puoli (mm. luentosalit 1381–83 ) Tammikuu 2019
Raskaat laboratoriot ykkösrakennuksessa Joulukuu 2017

 

Ruokailumahdollisuudet tulevat monipuolistumaan nykyisestä pääravintolan avautuessa syksyllä 2017. Kahvilatarjontaan tuo oman lisänsä ainakin kolmoskerroksen Street Café.

Miten opiskellaan vuonna 2047?

Ylipistolaisia on osallistettu peruskorjaushankkeen valmisteluun eri teemoihin keskittyneissä työryhmissä. Opiskelijat ovat olleet mukana ruokala ja aula- ja opetus ja oppiminen -valmisteluryhmissä. Opiskelijoita ja henkilökuntaa pyritään jatkossakin saamaan mukaan suunnitteluun vaikka ideointikilpailun kautta, jotta kaikki ideat tilojen tehokkaasta käytöstä saadaan mietittyä ennen tilojen lopullista valmistumista (aulat, käytävät, ruokalat).

–Peruskorjauksemme ratkaisujen tulee toimia vielä 30 vuoden kuluttuakin, joten aikamoista ennakointikykyä suunnittelijoilta vaaditaan, toteaa kiinteistöjohtaja Tuomo Tamper.

–Kukapa tietää, mihin opiskeluympäristöt tulevaisuudessa kehittyvät, mutta peruskorjatuilla tiloilla pyrimme mahdollistamaan kampuksen opiskelijoille uudenlaiset oppimisympäristöt, tilojen interaktiivisuuden ja monikäyttöisyyden, Tamper lisää.


 

 

 

 

 

 

Huomiota energiaratkaisuihin

LTO15 Verso -hankkeessa kiinnitetään huomiota energiaratkaisuihin ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Esimerkiksi suunnitelmissa on, että osa ykkösrakennuksen lämpöenergian tarpeesta tullaan tuottamaan ilma-vesilämpöpumppujärjestelmällä. Tämän ansiosta ykkösrakennuksen energiankulutuksen hiilidioksidipäästöt nykyisillä päästökertoimilla laskien tulisivat olemaan yli 70 prosenttia pienemmät kuin pelkällä kaukolämpöjärjestelmällä.

Ykkösrakennuksen katoille ja osaan julkisivuista asennetaan aurinkopaneelit. Aurinkovoimalan teho ykkösrakennuksen alueella tulee olemaan noin 400–500 kW eli noin kaksi kertaa LUT:n nykyisen voimalan teho. Tämän jälkeen LUT tuottaa itse sähköntarpeestaan 7–10 prosenttia.

Peruskorjauksen yhteydessä toteutetaan tilojen omistajan Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK Oy) ja LUT:n demohankkeena myös aulatilojen viihtyisyyteen liittyvä kokonaisuus, jossa kiinnitetään huomiota akustiikkaan, av-laitteisiin ja esimerkiksi äänimaisemaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uusia palveluita kampukselle

Alustavien suunnitelmien mukaan peruskorjauksen myötä kampukselle saadaan myös uusia palveluita. Ainakin uusi kuntosali ykkösrakennuksen alakerrassa tulee tarjoamaan ajanmukaiset opetustilat ja myös treenimahdollisuudet niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle. Muu palvelutarjonta on vielä kehittelyvaiheessa.

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa

LUT:n tilapalvelut julkaisee joka kuukausi tiedotteen peruskorjauksen ajankohtaisista asioista. Sen voit lukea UNIssa tai hankkeen intrasivuilta tai valitsemalla intran etusivulta Support services > Tilapalvelut > 1-rakennuksen peruskorjaus ja laboratoriomuutokset.

 

Kirjoittaja

Salme Arola

Kirjoittaja on fifty-sixty-HR-työläinen ja viestijä yliopiston eri hankkeissa.

Share with your friends


Submit
Back To Top