skip to Main Content
SLUT-E: Energistä Edunvalvontaa Ja Muutama Mandariini

SLUT-E: Energistä edunvalvontaa ja muutama mandariini

Share with your friends


Submit

Mikä ihmeen SLUT-E? Ensimmäisen kerran kyseisen termin kuullessa ei välttämättä tule mieleen ylioppilaskunnan ylimmän päättävän elimen vaaliliitto, vaan jotain aivan muuta.

SLUT-E eli Students of LUT Energy on siis nimestäkin päätellen LUT School of Energy Systemsin (LES:n) ja laskennallisen tekniikan opiskelijoista koostuva edustajistovaaliliitto. Edustamamme SLUT-E:n 2016-17 kauden toiminta pyörähti käyntiin syksyn 2015 edustajistovaaleista.

Edustajisto on siis LTKY:n ylin päättävä elin, jossa luodaan suuntalinjat ylioppilaskunnan toiminnalle, valitaan ylioppilaskunnan hallitus sekä opiskelijaedustajat LUT:n ja LOAS:n hallintoon sekä päätetään jäsenmaksun suuruus ja hyväksytään ylioppilaskunnan talousarvio.

Mitä me liittona oikein tehdään? Tietysti syödään jäsenmaksuilla ostettuja mandariineja, mutta myös tehdään ylioppilaskuntaan liittyviä päätöksiä. Vuonna 2016 harmaita hiuksia pienille teekkareille on tuottanut muun muassa Aalef Oy juonenkäänteineen, uuden pääsihteerin palkkaaminen, Opiskelijoiden Liikunta Liitto sekä tottakai Aalef-lehti.

SLUT-E ajoi vahvasti printtimedian lakkauttamisen puolesta, sillä olihan se jo last season ja suuri kuluerä ylioppilaskunnan toiminnassa. Sen sijaan näimme mahdollisuuden aivan uudenlaiselle verkkojulkaisulle. Viimeisimmän takia SLUT-E kokee pientä painetta tuottaa tätä materiaalia… Seuraava kuuma peruna onkin jäsenmaksu lukuvuodelle 2017-2018.

Kokouksissa istutaan lähes joka kuussa. Kokouksia edeltää oman vaaliliiton tapaamiset, joissa kokouksissa käsiteltävät asiat nostetaan tapetille. Olemme yleensä päässeet muodostamaan yhtenevän mielipiteen SLUT-E:n kesken, mikä johtunee yhtä kieroutuneesta maailmankatsomuksesta. Muutenkin edustajistotyöskentely on ollut sujuvaa joitakin pidempiä neuvotteluita lukuun ottamatta.

Kaiken kaikkiaan kulunut kausi on sujunut varsin hyvin. Mandariineja on riittänyt kokouksissa, ylioppilaskunta ei ole konkurssin partaalla ja LTKY:n uusi hallitus on aloittanut toimintansa. Toki edellisen edustajiston pannaan asettamia hillosipuleita on huhujen mukaan tavattu YO-talon ravintolan salaateissa.

Jos kiinnostuksesi heräsi, niin paina seuraava mieleen:

Syksyn 2017 haku on pian täällä. Liity joukkoihimme taistelussa energisemmän edunvalvonnan ja paremman huomisen puolesta!

Lisäksi haluamme, että jokainen edustajistoliitto esittelee itsensä, joten haastamme seuraavaksi NEON:in esittelemään oman näkemyksen toiminnastaan.

Kirjoittaja

Aino Kari, Hilla Kinnunen ja Kimmo Penttinen

Kirjoittajat ovat osa LTKY:n edustajiston vaaliliittoa SLUT-E, jossa tehdään energisiä päätöksiä.

Share with your friends


Submit
Back To Top