skip to Main Content
Kerhot Esittäytyvät: Ateljee – Jodelista Kerhoksi

Kerhot esittäytyvät: Ateljee – Jodelista kerhoksi

Share with your friends


Submit

Kuvataidekerho Ateljee on uusin LTKY:n alainen harrastuskerho. Ateljeen synnystä kertova artikkeli aloittaa Aliven juttusarjan, jossa kerhot esittäytyvät ja kertovat toiminnastaan.

”Oisko ihmisii kiinnostuneit perustaan joku piirrustus-harrastuskerho lutille?” Näistä sanoista idea uudesta kerhosta lähti leviämään. Yliopiston uuden kuvataidekerho Ateljeen perustaminen ei alkanut aivan tavallisten väylien kautta.

”Onpa siitä kauan, kun on viimeksi piirrellyt” mietin katsoessani vanhoja piirustuksiani. ”Missä vaiheessa oikein lopetin?” Nykyään aikaa käytti niin moneen muuhun asiaan, että piirtäminen oli jäänyt taka-alalle. Piirtäminen oli kuitenkin ollut pakokeino saada ajatukset muualle arjesta. Nyt sitä tuntui jälleen tarvitsevan. ”Pitäisiköhän mennä johonkin kuviskerhoon, jos sieltä löytyisi jälleen inspiraatiota piirtämiselle?” Mieleeni tuli yliopiston eri kerhot ja mietin, että sieltä tällainen kerho puuttui. Olisikohan sille kannatusta?

Tällaiset ajatukset pyörivät päässäni useamman kuukauden. Yhtenä iltana tenttiin lukiessani samat kysymykset palasivat jälleen mieleeni. Pöydällä lojui kännykkäni Jodel auki. Miksipä en kysyisi sieltä?

Hämmästyksekseni kysymykseeni vastattiin jotain muutakin kuin ”jätä se” tai ”pane sitä”. Ihmiset olivat oikeasti kiinnostuneita ja he ehdottivat Facebook-ryhmän perustamista kuviskerhosta kiinnostuneille. FB-ryhmä sitten luotiin ja siihen liittyi useampi henkilö. Yksi heistä laittoi minulle viestiä ja kertoi olevansa kiinnostunut alkamaan perustaa kuvataidekerhoa yliopistolle. Sovimme näkevämme henkilön kanssa yliopistolla ja juttelevamme paremmin kaikista huomioon otettavista asioista. Ja niin uuden kerhon perustaminen alkoi.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla mietimme kerhon tarkoitusta ja mitä kaikkea voisimme tehdä. Muutamasta nimivaihtoehdosta voittajaksi valikoitui kuvataidekerho Ateljee. Päädyimme keskittymään pääasiassa piirtämiseen ja maalaamiseen, ainakin aluksi, mutta toki jos innostuneita löytyisi muihinkin kuvataiteen tekniikoihin, voisimme laajentaa toimintaa. Kerhoon ovat kaikki kuvataiteesta kiinnostuneet tervetulleita, taitotasolla ei ole väliä. Mietimme myös tekevämme retken johonkin taidenäyttelyyn ainakin kerran keväällä. Kuvataidekerho voisi myös tehdä suunnittelutöitä halukkaille, esimerkiksi julisteita tai haalarimerkkejä.

Kun kerhon ideasta oli alustavasti sovittu, oli pidettävä perustamiskokous. Perustamiskokoukseen saapui reilusti enemmän ihmisiä kuin vähimmäismäärä perustamiskirjan allekirjoittamiseen tarvittiin. Saimme koottua useamman hengen hallituksen ja lisäksi saimme muutaman toimihenkilön. Päätimme pyrkiä pitämään kerhoiltoja aluksi ainakin kerran kuukaudessa. Kerhoilloissa voisimme esimerkiksi maalailla ja piirrellä mallista, pitää erilaisia teemailtoja ja viettää hyvää aikaa yhteisen kiinnostuksen parissa. Pyrimme ostamaan kerholle yhteisiä maalaus- ja piirustusvälineitä, joita jäsenet voisivat käyttää. Pidimme myös jäsenten kesken logokilpailun kerhon logosta, jonka voittajaksi nousi maalipaletti ja siveltimet.

Seuraavaksi olisi edessä kerhon esittäytyminen LTKY:n edustajiston kokouksessa, jossa päätetään kerhon ottamisesta LTKY:n alaiseksi. Peukut pystyyn!

Mikäli olisit kiinnostunut liittymään töhertelijäjoukkoomme, voit laittaa viestiä sähköpostiin Mira.Laukkanen@student.lut.fi.

Lisää infoa löytyy myös Ateljeen FB-sivuilta: https://www.facebook.com/KuvataidekerhoAteljee/

Kirjoittaja

Mira Laukkanen

Kirjoittaja on kuvataidekerho Ateljeen puheenjohtaja.

Share with your friends


Submit
Back To Top