skip to Main Content
Firmatiimi – Keikkaa Ja Kontakteja

Firmatiimi – Keikkaa ja kontakteja

Share with your friends


Submit

Firmatiimi – jokainen tietää suunnilleen, mitä Lappeenrannan korkeakoulujen osaamisen ilosanomaa levittävä tehotiimi tekee. Mutta mistä koostuu tavanomainen firmatiimiläisen päivä?

Aamulla, kun Skinnarila vielä nukkuu, Firmatiimin Tonin puhelimestä pärähtää soimaan argentiinalainen tango. Kello lyö vasta viisi, mutta tänään ei torkuteta. On aika aloittaa päivän työt, ja matka kohti Rautjärven yrittäjien aamukahveja. Firmatiimin Tuuli toimii aamun kuskina, ja Toni hyppää pelkääjän paikalle. Automatka pieneen mutta eläväiseen Rautjärven kuntaan taittuu rauhallisesti läpi lumisten maanteiden.

Aamukahvikiertueella Firmatiimi on päässyt jututtamaan Etelä-Karjalan alueen yrittäjiä rennoissa merkeissä kahvikupposen äärellä. Maittavien aamupalatarjoiluiden lisäksi tilaisuuksien kohokohta ovat epäilemättä olleet Firmatiimin isän, Sami Jokelaisen, vetämä show LUT:ssa opiskelevat tulevaisuuden kyvyt, sekä Firmatiimin oman Elsan setti Opiskelijaosaamista Saimiasta. Viesti on mennyt perille, sillä aamukahvikiertue on poikinut kiinnostavia toimeksiantoja kanditöistä projektiduuneihin. Sama meininki jatkuu keväällä, kun kiertue suuntaa kuuteen uuteen Etelä-Karjalan kuntaan.

Päivän valjetessa muutkin Firmatiimiläiset aloittavat päivän askareet. Juhanan agendaan kuuluu yritysten kontaktointia; yrittäjien kanssa jutustelua puhelimitse. Uusien kontaktien luominen on joskus haastavaa mutta sitäkin arvokkaampaa työtä. Koskaan ei tiedä, mistä seuraava projektityö, kandityö tai dippapaikka putkahtaa, sillä pienikin paikallinen yritys voi tarjota opiskelijalle opettavaisia työtehtäviä ja uusia näkökulmia.

Pk-yritysten lisäksi Firmatiimin tavoitteena on löytää opiskelijalle sopivia työtehtäviä myös isommista yrityksistä. Jo heti syyskuun alkupuolella Firmatiimi kävi verkostoitumassa alihankintamessuilla Tampereella isojen yritysten kanssa. Etenkin Lauri oli messuilla omassa elementissään, ja Firmatiimin käyntikortteja sateli ständiltä toiselle. Messuilta lähti liikkeelle muutama kiinnostava toimeksianto, joista ilmoitettiin Firmatiimin duunit -sivulla.

Iltapäivällä myös Tommi vetää Firmatiimin viininpunaiset housut jalkaan. Tiedossa on yritystapaaminen Imatralla. Tommin mukaan keikalle lähtee Elmo, joka on tutustunut kyseiseen yrittäjään maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa. Lokakuun loppupuolella pidetyssä yrittäjäjuhlassa Firmatiimi pääsi illallistamaan Etelä-Karjalaisten yrittäjien kanssa Holiday Club Saimaan koristeltuun juhlasaliin. Illallisen lomassa käytiin kiinnostavia keskusteluja, nautittiin Lauri Tähkän esityksestä ja laulettiin yhdessä Karjalaisten laulu. Iloinen tunnelma jatkui pikkutunneille saakka ja uusia tuttavuuksia luotiin lukuisia.

Firmatiimin Elsan päivään kuuluu myös toimeksiannon eteenpäin viemistä koululla. Edellisen viikon yrityskäynti rakennusfirmassa toi Saimaan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoille harjoituspaikan ja opinnäytetyöaiheen. Tänä syksynä Firmatiimin toiminta laajeni harppauksin, kun mukaan toimintaan saatiin Saimia. Edistysaskel oli suuri, sillä nyt Firmatiimi voi tarjota opiskelijatöitä yrityksille yhä laajempialaisesti sekä toimia myös suuremman opiskelijajoukon puolesta.

Firmatiimin Antin tehtäväksi on taas kerran jäänyt uusien mainoslehtisten suunnittelu ja tilaaminen yliopistopainosta. Tänä syksynä Firmatiimi on koittanut panostaa myös näkyvyyteen kampuksella. Esimerkiksi marraskuussa pidetyn Speed Dating -rekrytapahtuman mainos ei varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta. Mainoslehtisten tilauksessa tapahtui vahinko, ja kyseisiä A3 kokoisia esitteitä leijailee edelleen pitkin käytäviä. Ilmeisesti vahinkotilaus ei kuitenkaan ollut huono veto, sillä itse tapahtuma oli menestys!

Speed Dating -rekryssä oli mukana seitsemän kiinnostavaa yritystä, ja opiskelijoita saapui paikalle useita kymmeniä. CV:itä ja työhaastattelukutsuja jaettiin tiuhaan, ja työ ja tekijä löysivät toisensa. Keväällä on tiedossa varmasti jotain yhtä antoisaa, joten kannattaa pysyä kuulolla ja käydä peukuttamassa Firmatiimin Facebook-sivua.

Aamukahvien, yrityskäyntien ja muiden tapahtumien myötä Firmatiimin toiminta Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on syventynyt. Etenkin työpaikkatoimeksiantoja on tullut ennätysmäärä, ja erityisen ilahduttavaa on ollut se, että suurin osa näistä työnantajista on toivonut löytävänsä työntekijän juuri Skinnarilan kampukselta.

Kevät tuo tullessaan uuden vuoden ja siihen liittyvät haasteet. Monelle suuri projekti on jo tammikuussa käynnistyvä kesätyöhaku, joka jatkuu läpi kevään jopa toukokuuhun saakka. Firmatiimi haluaa omalta osaltaan tsempata hakuprojektissa, ja kevään varalle on jo suunnitteilla muutama tapahtuma, joissa tiimin katse siintää toiveikkaana. Selvää kuitenkin on, että yrittäjät arvostavat opiskelijoidemme osaamista. Jokainen firmatiimiläinen vie tätä opiskelijapotentiaalia eteenpäin ylpeänä, niin pienten kuin suurtenkin yritysten tietoisuuteen.

Kirjoittaja

Tuuli Korpijaakko

Kirjoittaja työskentelee LUT:n Firmatiimissä.

Share with your friends


Submit
Back To Top