skip to Main Content
LTKY:n Uudet Suunnannäyttäjät

LTKY:n uudet suunnannäyttäjät

Share with your friends


Submit

Ylioppilaskunnan uusi hallitus aikoo kehittää viestintää ja astua alas norsunluutornista, lähemmäs jäsenistöä. Ajatus siitä, että LTKY on olemassa opiskelijoita varten, ei toisinpäin, on uudessa hallituspoppoossa vahva.

Jan, puheenjohtaja

Meikäläinen on Jan ja toimin vuonna 2017 ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Opiskelen täällä lähinnä kauppaa, mutta olen tosi kiinnostunut myös tekniikasta ja tilastotieteestä. Aloitin yliopistossa vuonna 2014 ja olen opintojen lisäksi hommaillut kaikenlaista muuta maan ja taivaan välillä, niin yliopistolla kuin Lytkylläkin. Kerran fillaroin LUT:in pyörillä Lappeenrannan pyörätapahtumassa. Tässä viattoman kuuloisessa tapahtumassa hajosi kaksi sähköpyörää, yksi alumiiniteltta ja luottamus omiin korjaustaitoihin.

Olen työskennellyt ylioppilaskunnalle jo puolitoista vuotta ja tehnyt paljon töitä business- ja yleisten asioiden parissa. Olen toisin sanoen tehnyt vähän kaikkea ja minulla on hyvä käsitys siitä, miten ylioppilaskuntamme toimii ja keitä me olemme. Minusta ylioppilaskuntamme kuuluu olla paljon lähempänä opiskelijaa kuin me tällä hetkellä olemme. Olin tätä mieltä tullessani tänne opiskelemaan, ja olen tätä mieltä myös nyt.

Tulinkin Lytkyyn voidakseni muuttaa asian, sillä näin Lytkyn toiminnassa parannettavaa, ja uskoin voivani toteuttaa nämä muutokset parempaan helposti yksinäni. Olihan se sinisilmäistä, uskoa voivansa muuttaa isoja ja monimutkaisia asioita yksin niin lyhyessä ajassa ja toimiessa pelkkänä hallituksen jäsenenä. Saadakseni oikeasti pöhinää pesään ymmärsin, että tässä olisi oltava koko Lytkyn toimisto mukana ja minun toimittava hallituksen puheenjohtajana. Saadessani edustajistolta vihreää valoa esittämilleni ongelmakohdille ja ratkaisutoimenpiteille, päätin hakea sakkokierrokselle ja hallituksen puheenjohtajaksi.

Tässä sitä nyt ollaan! Oppirahat on hankittu, mieletön hallitusporukka kasassa ja maali kirkkaana edessä. Lytkyn toimisto on vuonna 2017 täynnä tekijöitä, jotka on ladattu piripintaan Can Do -asennetta. En malta odottaa pääseväni uurastamaan tämän porukan kanssa! Edessä on huikea ja jännittävä vuosi, ja toivon kovasti meidän vaikuttavan mahdollisimman usean opiskelijan elämään positiivisesti sinä aikana. Ylioppilaskunta on olemassa juuri opiskelijoitansa varten ja sen me haluamme sinun muistavan.

Saara, varapuheenjohtaja ja opintovastaava

Moikka!

Olen Saara ja opiskelen kemiantekniikkaa neljättä vuotta. Aloitan nyt LTKY:n hallituksessa opintovastaavana ja varapuheenjohtajana. Opintovastaavana tuon LTKY:n mielipiteet esille yliopiston ja muiden tahojen päättäjille jokapäiväisistä opiskeluun liittyvistä asioista, hoidan harmaata listaa sekä koulutuspolitiikkaan liittyviä asioita yhdessä Teemun kanssa. Varapuheenjohtajana autan Jania ja olen myös LTKY:n edustaja teekkarivaliokunnassa. Hallituksessa työskentely kiinnostaa, koska siinä pääsee mukaan vaikuttamaan (omaan) opiskelijaelämään ja tapaamaan muita vaikuttajia ympäri Suomen.

Minulla onkin jo paljon kokemusta KeTeKin hallituksessa toimimisesta. Ajattelin LTKY:n hallituspestin olevan luonteva seuraava askel tälle ”uralle” ja siksi hain paikkaa hallituksessa! Alusta asti tiesin, että hallituksen tehtävistä minua kiinnostaa eniten edunvalvonta. Jan ehdotti minulle varapuheenjohtajan paikkaa, koska hänen mukaansa minulla on itsevarma ote työskentelystäni ja ymmärrän hyvin suurten kokonaisuuksien toiminnan.

Haluaisin oman hallituskauteni aikana tuoda avoimesti esille sen, mitä LTKY:n hallitus ja sihteeristö tekevät koko ylioppilaskunnan opiskelijoiden eteen. Suuri osa hallituksen tehtävistä on melko näkymättömiä, eikä jäsenistö välttämättä niistä tiedä, minkä takia ilmassa leijuu välillä joitakin epäselvyyksiä – esimerkiksi tenttiarkisto ei oikeasti ole poistumassa! Mielestäni hallituksen tärkeimmät tehtävät ovat edustaa lappeen Rannan opiskelijoita paikallisesti ja valtakunnallisesti sekä pitää yhtä ja auttaa toisiaan.

Jenni, sosiaalipolitiikka

Olen Jenni Kyheröinen, kolmannen vuoden kauppatieteiden opiskelija. Toimin vuoden 2017 hallituksessa sopon pestissä. Olen siis vastuussa sosiaalipolitiikkaan liittyvistä asioista. Pestini on erittäin monipuolinen ja pääsen olemaan mukana vaikuttamassa opiskelijoiden hyvinvointiin yhteistyössä useiden sidosryhmiemme kanssa.

Lähdin mukaan hallitustoimintaan, sillä haluan olla mukana kehittämässä ja edistämässä opiskelijoiden hyvinvointia ja edunvalvontaa. Nämä kaksi ovatkin mielestäni kaksi hallituksen tärkeintä tehtävää ja niitä täytyy viedä eteenpäin jokaisella sektorilla. Haluaisin hallituskauteni aikana pyrkiä tuomaan LTKY:tä entistä lähemmäksi opiskelijoiden arkea. Toivoisin, että jokainen opiskelija tietäisi, mitä LTKY tekee ja millä tavoin LTKY voi tukea niin yksittäistä opiskelijaa kuin opiskelijoita kokonaisuutena. Odotukseni hallituskaudelle ovat korkealla ja olen innoissani lähdössä edistämään LTKY:n toimintaa.

 

Teemu, koulutuspolitiikka

Meikäläinen on Hujasen Teemu, 4. vuoden konetekniikan opiskelija. Tulen lappeen Rannoille pääkaupunkiseudulta, tarkemmin ottaen Espoosta. Harrastan koripalloa ja kalastusta, vaikka molemmat ovat jääneet viime aikoina hieman vähäiselle. Tänä vuonna toimin LTKY:n hallituksessa koulutuspolitiikan, etenkin korkeakoulupolitiikan, parissa. Ylioppilaskunnan hallitustyöskentely alkoi herättää mielenkiintoa Koneenrakennuskillan hallituksessa vaikuttamisen kautta. Isommat vaikuttamisen mahdollisuudet opiskelijoiden asioihin alkoivat kiinnostaa suuresti, ja tämän takia hain mukaan ylioppilaskunnan halllitukseen.

Tässä tullaankin ylioppilaskunnan hallituksen yhteen tärkeimmistä tehtävistä, joka on opiskelijoiden edunvalvonta. Uskon, että minut valittiin mukaan, koska osoitin kiinnostusta toimintaa kohtaan ja tapasin hallituksenmuodostajaehdokkaan ja juttelimme, mitä saattaisi tuleman pitää. Vaikka minulla olikin hieman epäilyksiä, juttutuokio kumosi kyllä kaikki ja päätin laittaa hakemuksen, jotta mahdollisesti pääsisin mukaan. Tässä sitä nyt ollaan.

Oman hallituskauden aikana haluan kertoa opiskelijoiden mielipiteitä erilaisista asioista ja lähentää hallituksen toiminnan kuvaa jäsenistölle, jotta kaikkien olisi ehkä helpompi kiinnostua ja lähteä mukaan ylioppilaskunnan toimintaan.

Olli, kulttuuri, jäsenpalvelut, kerhot ja yhteistyöyhdistykset

Olen Olli ja opiskelen viidettä vuotta sähkötekniikkaa. Vastuualueitani hallituksessa ovat kulttuuri, jäsenpalvelut, kerhot ja yhteistyöyhdistykset. Toimittuani Sätkyn hallituksessa kolme vuotta tuntui yhä siltä, että minulla olisi opiskelijayhteisölle annettavaa. Pääsin Lytkyn hallitukseen, koska olen innostunut asiastani ja ilmeisesti onnistuin vakuuttamaan edarin pätevyydestäni.

Hallituskauteni aikana haluan kumota käsityksen Lytkystä korkeana norsunluutornina. Lytkyn tyyppien lähestymisen ja heihin tutustumisen ei pidä olla hankalaa tai epämiellyttävää. LTKY:n hallituksen tärkein tehtävä on yo-kunnan toiminnan jatkuvuuden ja kehityksen varmistaminen.

 

Jeremias, kansainväliset asiat, työelämä, tuutorointi ja liikunta

Hai,

Olen 21-vuotias juniori Varkaudesta ja opiskelen tuotantotaloutta kolmatta vuotta. Vastuualueinani ovat kansainväliset asiat, työelämä, tuutorointi ja liikunta. Kiinnostukseni ylioppilaskunnan hallituksessa toimimiseen heräsi, kun suostuin ymmärtämään että minun on mahdollista vaikuttaa omalla tekemiselläni kaikkia opiskelijoita koskeviin asioihin. Minua suuresti motivoi myös se, että pääsin hyppäämään uudelle ”pelikentälle” ja toimimaan itselleni uusien asioiden parissa. En ole mikään yhden asian mies.

Kyseinen tehtävä valikoitui minulle siitä syystä, että se koettiin hallituksen kesken kokonaisvaltaisesti parhaaksi valinnaksi, niin intressien kuin potentiaalien puolesta. Minulle on muodostunut sellainen kuva, että useat pitävät LTKY:tä melko etäisenä ja tuntemattomana organisaationa. Pyrin omalla toiminnallani tuomaan LTKY:tä lähemmäksi ja tunnetummaksi jäsenistön keskuudessa. LTKY on jäseniä varten, ei toisinpäin.

Hallituksen tärkein tehtävä on saavuttaa sille asetetut tavoitteet. Näin yksilöiden, LTKY:n organisaation ja jäsenistön välinen viestiminen tulee saada paremmalle tolalle, ja lähestyvät kuntavaalit ovat hyvä sauma saada kuntavaikuttaminen uuteen uskoon. Vähintään yhtä tärkeää on myös huomioida toiminnassamme pienemmätkin asiat. Kokonaisuus muodostuu yksityiskohdista.

 

Henri, talous, viestintä ja yrityssuhteet

Arvoisat opiskelijakollegat.

Olen Henri Antikainen, rahoitusmaailman koukeroista innostuva fanaattinen jäätelön ystävä, ja toimin vuoden 2017 LTKY:n hallituksen talous-, viestintä-, ja yrityssuhdevastaavana. En ole toiminut aiemmin hallitusaktiivina yliopistolla, vaan kolme opiskeluvuottani ovat hurahtaneet vauhdilla kauppatieteitä opiskellen sekä ohessa töitä tehden. Ehdin myös käydä katsomassa maailmaa vaihto-oppilaan silmin Uudessa-Seelannissa, ja saada siemauksen niin paikallisesta kiwi-aksentista kuin ajamisesta väärällä puolella tietä.

Onneksi ratti pysyy hyppysissäni molemmin puolin päiväntasaajaa, sillä olen työskennellyt useampaan otteeseen myös kuljettajana meidän omille vaihto-opiskelijoillemme heidän saapuessaan Lappeenrantaan. Vaikka olenkin uusi kasvo useimmille aktiivitoiminnassa, olen ehtinyt puuhailla monenlaisia opettavaisia asioita Etelä-Karjalassa asumiseni aikana.

Näiden kaikkien kokemusten kautta minua on alkanut enenevissä määrin kiinnostaa opiskelijoidemme edut, mikä olikin suurin syy lähteä mukaan juuri LTKY:n hallituksen toimintaan.

LTKY:n hallitus tuntuu hyvin kaukaiselta monelle opiskelijalle. ”Sisäpiiri, joka ei tee mitään”, ”toimistolla hengaava vaikeasti tavoitettava porukka” ja ”keitä siihen edes kuuluu…” ovat lausahduksia joita olen kuullut opiskelijoiden suusta anottavan. Myös minulle LTKY näyttäytyi jopa huomaamattomana, kunnes tutustuin sen toimintaan paremmin ja intouduin vaikuttamisen mahdollisuuksista sekä siitä, että LTKY puoltaa opiskelijoiden etuja ja saa aikaan konkreettisia tuloksia.

Haluan omalla hallituskaudellani tuoda hallituksen ja LTKY:n toimintaa lähemmäs kanssaopiskelijoita. Ei ole kenenkään eduksi, että hallitusta pidetään ”sisäpiirinä” omassa toimistossaan. Sitä emme todellakaan ole, ja voin luvata, että olen aina valmiina kaikille juttutuokiota kaipaaville, liittyi asia sitten hallituksen toimintaan tai jäätelötötteröihin.

Haluan myös nostaa esille, että hallituksen tärkeimpänä tehtävänä pidän edelleen kaikkien opiskelijoiden etujen parantamista, niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin opiskelijoiden. Olen tutustunut kuskin urani aikana satoihin kansainvälisiin opiskelijoihin, ja minua harmittaa kuilu ulkomaalaisten ja suomalaisten opiskelijoiden välillä. Haluaisin omalla hallituskaudellani edistää myös sekä kotikansainvälistymistä että parantaa ulkomaalaisten opiskelijoiden kokemusta koulustamme, Lappeenrannasta ja Suomesta.

Lopuksi haluan vielä sanoa terveiset kaikille LTKY:n jäsenille: Tulevaisuus on meidän, joten nautitaan opiskelijaeduista nyt.

Share with your friends


Submit
Back To Top