skip to Main Content
Vaaliehdokkaan Elämää

Vaaliehdokkaan elämää

Share with your friends


Submit

Vaaliehdokkaan elämää

 Aamulla herätys varttia vaille seitsemän. Edellisen illan kaupunginvaltuuston kokous venähti pitkäksi ja kotiuduin vasta kello kymmenen jälkeen.  Olisi mukava kuitata univelkoja pois, mutta tänään siihen ei ole mahdollisuutta.  Laitan kaurapuuron kiehumaan ja herättelen lapset aamupalalle. Kiireiset aamuhetket eivät anna mahdollisuutta syvälliseen keskusteluun,  mutta muutaman ajatuksen ehdimme vaihtaa. Kuvataidetta harrastava esikoinen on piirtänyt yhden kampanjani teemakuvista ja hän kyselee, kuinka paljon kuvalla on tällä hetkellä Facebook-tykkääjiä. Lupaan tarkistaa asian ja kertoa hänelle tilanteen myöhemmin. Nyt ei ehdi. Kuopuksen kanssa kertaamme kuutosen kertotaulua vielä eteisessä,  ennen kuin lähetän heidät kohti koulua. 

Äkkiä sähköpostin ääreen. Nyt kostautuu se, että laistin illalla sähköpostin läpikäymisestä. Ruuhka on valtava. Pitäisi ehtiä suunnitella viikonlopun vaalikiertuetta. Europarlamentaarikko Heidi Hautala on vahvistanut tulonsa Lappeenrantaan ja mainonta ja muut kuviot pitää saada kuntoon tämän päivän aikana. Toisen lappeenrantalaisen vihreän ehdokkaan Kimmo Klemolan kanssa on otettu valokuvia yhteismainokseen ja paristakymmenestä vedoksesta täytyisi ehtiä valita sopivin ja lähettää se graafikolle mahdollisimman pian. Äh, nyt ei enää ehdi. Täytyy suunnata kohti yliopistoa. 

Aurinkoinen kampanjointisää on vain kaunis muisto. Loskaa, märkää, sadetta, tuulta. Juoksen bussipysäkille ja kastelen jalkani läpimäriksi, ohiajava auto loiskuttaa vedet päälle. Palelee. Bussissa kirjoitan tekstin valmiiksi lehtimainosta varten.  Vihdoin yliopistolla. Vaalimessut ovat jo täydessä käynnissä. Kivan näköistä hyörinää.  Paljon tuttuja kasvoja.  Vihreiden ständillä Kimmo, Anniina ja Lauri jo täydessä kampanjavauhdissa.  Heti kun saa roll upin pystytettyä, tulee ensimmäinen äänestäjä tulee keskustelemaan ja kuinkas muutenkaan, aiheena energiapolitiikka. Ydinvoima ja uusiutuva energia toistuvat keskusteluissa päivän aikana vielä moneen kertaan. Perustulo nousee toiseksi suosituimmaksi puheenaiheeksi. Loistavaa, että sillä alkaa olla näin laajaa kannatusta! 

Messukampanjointi keskeytyy hetkeksi ja on aika siirtyä seuraamaan vaalipaneelia. Meitä vihreitä paneelissa edustaa Lauri ja hyvin hän vetää! Loistavaa Lauri! Paneelin aikana messupöytämme luona minua oli käyty kyselemässä. Valtuustoryhmämme puheenjohtaja Virpi Junttila oli hoitanut kampanjointia puolestani. Ihana Virpi. Teemme Virpin kanssa niin tiivistä yhteistyötä valtuustossa, että hän tietää ja tuntee vaaliteemani ja arvomaailmani läpikotaisin. 

Saan monta äänestyslupausta. Loistava fiilis. Puoluesihteerillämme Lasse Miettisellä on tapana sanoa, että vaalikampanja on ihmisen elämän parasta aikaa! Lasse on siis niin oikeassa. Ihmisten kohtaaminen ja syvälliset keskustelut ovat aivan uskomattoman voimaannuttavia. Tämä osa kampanjatyötä on aivan parasta. Ihmisten kanssa keskustelu on mielenkiintoista ja kuuntelemalla oppii aina jotakin uutta. Pääsen Laurin komean kampanjapakettiauton kyydissä keskustaan. Surkea sää ei houkuttele katukampanjointiin ja Lauri jatkaa matkaa kohti Savonlinnaa.

Loppupäivä on järkevintä omistaa digitaaliselle vaalityölle. Viilailen Facebook -mainontaa kohdalleen ja puran sähköpostiruuhkaa. Heidi Hautalan avustajalta tulee viesti, jossa ehdotetaan minun ja Heidin yhteistä blogikirjoitusta haluamastani teemasta. Ehdotan aiheeksi lähiruoan suosimista julkisissa hankinnoissa.  Tekniikan Akateemisten toiminnanjohtajalta Heikki Kaupilta tulee sähköposti, jossa hän kertoo että kaikki tekkiläiset ehdokkaat saavat 220 euron vaalilahjoituksen. Kohta kilahtaa sähköpostiin tieto myös kahdesta puolueen lahjoitustyökalun kautta tulleesta pienlahjoituksesta. Hihkun riemusta ja päätän käyttää lisärahoituksen radiomainokseni toistomäärän kasvattamiseen. Kampanjapäivä on ollut erittäin onnistunut, univelka ei enää paina mieltä. Tästä hyvällä sykkeellä työtä vielä vajaat kolme viikkoa. Jaksaa, jaksaa…

 

Teksti:
Hanna Holopainen

 

Share with your friends


Submit
Back To Top