skip to Main Content
Uusi Ravintola – Uudet Kujeet?

Uusi ravintola – uudet kujeet?

Share with your friends


Submit

Uusi ravintola – uudet kujeet?

Tiesithän että Aalef Oy on lähes kokonaan  ylioppilaskunnan omistama, eli opiskelijoiden omistama yhtiö. Toiminta on lähtenyt liikkeelle ja kehittynyt opiskelijoiden tarpeista esimerkiksi lounasruokailuun sekä luentoprujejen tuottamiseen liittyen. Olemalla osa LTKY:tä voit ylpeästi kokea omistavasi osan tästä palveluyhtiöstä. Aalefin toimintaan pääset vaikuttamaan muun muassa asettumalla ehdolle syksyn 2015 edustajistovaaleissa. Aalef Ravintolat laajentavaa toimintaansa lappeenrannan keskustaan. Uusi ravintola avataan syksyllä 2015 ja toimitus haastatteli Aalef Oy:n toimitusjohtajaa Mika Alitaloa uuteen ravintolaan liittyen.

 Mille asiakaskunnalle ravintola on suunnattu?

 Paikka on lounasravintola, missä on ”iltavuoro”, eli illan tarjonta on kokonaan eri juttu kuin päivän lounas. Lounas on klassinen seisova pöytä höystettynä tarjoilluilla annoksilla. Illan tarjonta sopii seurusteluun, syödä voi vaikka ei olisi nälkä ja silti löytyy annokset nälkäänkin.

 Alkoholipuoli keskittyy erikoisempaan, nopeasti kiertävään valikoimaan ja kaljahanaa ei tule. Paikka toimii myös LUT:n näyteikkunana kaupungilla, eli  LUT näkyy tilassa ja voi järjestää siellä omaa ohjelmaansa. Tila mahdollistaa esiintymiset pienellä ja intiimillä kokoonpanolla. Sinne voi tulla ennen tai jälkeen teatterin, elokuvan, yökerhon, urheilun, harrastusten, shoppailun tai vaikka ilman syytä.

 Ovatko hinnastot muista Aalefin ravintoloista tutut ja onko ravintolassa samalla tavalla opiskelijoille edullisempaa ruokaa tarjolla?

 Jokainen Aalefin ravintola on omansa ja jokaisella on oma hinnastonsa. Opiskelija-alennukset tulee totta kai.

 Mikä tulee olemaan ravintolan nimi?

 Ei kerrota vielä tässä vaiheessa.

 Millasta ruokaa ravintolan ruokalistoilla voidaan odottaa löytyvän?

 Jokaisella ravintolalla on omat ruokansa, ts. kokki ohjaa reseptiikkaa annetuissa rajoissa, eikä toisin päin. Lounastarjonta tulee olemaan klassinen, rehellinen ja reilu noutopöytälounas tehokkaasti lounastunnilla asioiville. Sen lisäksi tarjolla on luonnollisesti tarjoiltava lounasvaihtoehto niille, joilla ei ole ihan niin kiire.

 Paikasta ei tule fine dinig –ravintolaa, vaan iltatarjonta rakennetaan niin, että syödä voi pieneen nälkään (tai ei ole nälkää ollenkaan) ja myös iso nälkä hoituu. Annokset ovat skaalautuvia, lista nopeasti kiertävä (kuten alkoholeissa) ja järjellisen mittainen. Tavoite on, että asiakkaalle löytyy aina jotain uutta.

 Milloin ravintola avataan ja onko se auki myös kesällä?

 Ravintola avataan 1.9.2015 ja se tulee olemaan avoinna luonnollisesti myös kesäisin.

 Onko lähitulevaisuudessa oletettavissa uusia laajennuksia Aalefin ravintolapalveluissa?

 Aina on luonnollisesti tutka päällä, mutta hampaat irvessä ei ole syytä edetä.

 Kurniekan uudistus on toteutettu hienosti. Tuleeko uusi keskustan ravintola noudattamaan samaa tyyliä? Entä onko ylioppilastalon ruokalaan odotettavissa uudistusta?

 Kurniekan (nykyisin Laseri) remontti oli täysin vuokranantajan, eli Technopoliksen konseptin mukainen, eikä ole mitenkään tietty Aalefin tyylilaji. Jokainen ravintolamme on oma tapauksensa, eikä mitään ketjukonseptia ole olemassa. Ylioppilastalon ravintolaan ei tällä erää ole tulossa isompia ehostuksia lattiaremontin jälkeen. Isoja, rakenteisiin liittyviä muutoksia ei ole taloudellisesti mahdollista tehdä, mutta pinnat pidetään kunnossa.

 Muita yleisiä suuntaviivoja?

 Eteenpäin on mentävä. 

 

Teksti: Mika Alitalo
Kuva: Mediakolmio

Share with your friends


Submit
Back To Top