skip to Main Content
Tee #Koulutuslupaus – äänestä Eduskuntavaaleissa

Tee #Koulutuslupaus – äänestä eduskuntavaaleissa

Share with your friends


Submit

Tee #Koulutuslupaus – äänestä eduskuntavaaleissa

Suomalaisilla on tiettyjä velvollisuuksia: oppivelvollisuus, asevelvollisuus, velvollisuus maksaa veroja jne. Nämä velvollisuudet suoritetaan, koska on pakko ja koska valtiomme hyötyy suoraan siitä että nämä suoritetaan. Sen lisäksi meillä on oikeuksia, jotka vielä tänä päivänä ovat kaikille meille ilmaisia: oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin, mahdollisuus jatkokouluttautua peruskoulun jälkeen ja äänioikeus. Näitä oikeuksia käytetään, koska niitä saadaan käyttää. Ensisijainen hyötyjä oikeuksien käyttämisestä on yksilö itse ja kansantalouden hyötyessä niistä välillisesti.

Kaikki me yliopisto-opiskelijat hyödynnämme kahta ensimmäistä edellä mainituista oikeuksista, mutta viimeisen mainitun oikeuden, äänioikeuden, käyttö on vähäisempää. Tästä kertovat karua kieltään tilastot. Esimerkiksi vuoden 2014 Europarlamenttivaaleissa Skinnarilan äänestysaktiivisuus jäi vain 33,3%   ja vuoden 2012 kunnallisvaaleissa samalla alueella äänestysaktiivisuus jäi 44,7%.    Luvut eivät ole mitenkään suhteettoman pieniä koko maan tai Lappeenrannan aktiivisuuteen verrattuna, mutta parannusta olisi silti hyvä saada. Äänestäminen on helppoa, sillä ennakkoäänestyspiste löytyy LUT:n ala-aulasta eikä ennakonäänestykseen tarvitse mukaan kuin henkilöllisyystodistuksen.

Äänioikeutta hyödyntämällä edesautat juuri sinun etujasi ajavan ehdokkaan läpimenemistä. Apua opiskelijoiden etuja puolustavien ehdokkaiden selvittämiseen saat http://www.koulutuslupaus.fi sivuilta. Sieltä näet ketkä ehdokkaista haluavat korjata Suomen kurssin ja ovat antaneet #koulutuslupauksen. Pitkin kevättä on kansaedustajaehdokkailta pyydetty koulutuslupauksia ottamalla kuvia heistä #koulutuslupaus kylttien kanssa. Näillä lupauksilla ehdokkaat lupaavat turvata korkeakoulutuksen rahoituksen, YTHS:n, opiskelijoiden toimeentulon sekä    maksuttoman koulutuksen. Minun #koulutuslupaus on äänestää ehdokasta, joka on valmis allekirjoittamaan opiskelijoille tärkeät teemat. Sinun lupauksesi voi olla sinulle tärkeitä teemoja kannattavan ehdokkaan äänestäminen.


Kaisa Rimpiläinen
LTKY:n hallituksen puheenjohtaja

Kuva: Turo Ulvinen

Share with your friends


Submit
Back To Top