skip to Main Content
Lopussa Lupaus Uudesta

Lopussa lupaus uudesta

Share with your friends


Submit

Lopussa lupaus uudesta

Ilman Aalef -lehteä olisin tuskin koskaan vieraillut Labrassa ikkunateitse tai kavunnut ylioppilastalon katolle erään luokkahuoneen katossa avautuvasta luukusta. Ilman Aalefia en olisi puhunut koulumme rehtorin kanssa tunteja puhelimessa tai kahlannut hyisessä altaassa erään herrasmiehen reppuselässä lakittamaan kurkipatsasta. Ilman Aalef -lehteä olisin tuskin koskaan ollut toimittaja, valokuvaaja, graafikko, sihteeri, öljyäjä, meikkaaja, hiustenlaittaja, verenluovuttaja, kriitikko, oikolukija, taittaja, tuottaja ja stylisti samanaikaisesti.

 Ilman Aalef -lehteä en olisi saanut sekä näin suoraa että epäsuoraa palautetta. Ilman Aalef -lehteä olisin tuskin koskaan päässyt näin lähelle yliopiston työntekijöiden ja päättäjien arkea tai ylioppilaskuntaa ja teekkarikulttuuria. Koen ylpeänä olleeni osa LTKY:n kasvojenpesua, joka nykyisen hallituksen ja edarin avulla jatkaa entistä avoimempaan suuntaan. Henkilökohtaisesti parasta palautetta lehdestä koskaan minulle oli, ’’Aalef -lehti muutti käsitystäni ylioppilaskunnasta’’ tai ’’Mikä tämä uusi paskapaperi on?’’

Lehden kohauttavimpia juttuja olivat SlutShit yhtyeen promokuvat, jotka keräsivät ennätysyleisön Saunailtaan Wappuna 2013, sekä vuonna 2014 julkaistu kannanotto SaLUTin toiminnasta, joka sai AMK:n rehtorin piipahtamaan LTKY:n edarin kokouksessa. Nämäkin kirjoitukset kätkevät taakseen tarinoita ja hetkiä, jotka nostavat hymyn huulille.

 Parasta lehden tekemisessä on julkaisua edeltävät yöt toimistolla ja yhteiset hetket valokuvaajien kanssa studiossa, koulun käytävillä, haastateltavien parissa sekä ikuinen vatvominen kuvien ja tekstien valinnasta. Kuten tiedätte, välillä tekemäni valinnat ovat olleet huonoja ja välillä hyviä, mutta aina ne on tehty tietoisesti.

 Tätä kaikkea ei kuitenkaan tehty yksin. Kiitos sinulle, joka aiheutit hymynkareen näinä vuosina. Kiitos sinulle, joka kritisoit työtäni ja opin siitä jotain uutta, kiitos teille jotka uskoitte tyyliini.

 Kiitos Jahn, Turo, Jesse, Reima, Aino, Harri, Maria, Joanna, Teekkareiden kamerakerho, Jöti, Abitiimit sekä LUTin markkinointiosaston Teemu ja Pasi.

 Tällä hetkellä Aalef -lehti on murroksessa ja saatat pidellä kädessäsi viimeistä fyysistä numeroa. Digiaikaan siirtyvä maailma vei Aalefin verkkolehdeksi osoitteeseen aalef.skinnarila.fi ja painetun lehden tulevaisuus on parasta aikaa edarin pöydällä. Kuten jokainen ahne yritysjohtaja YT -neuvotteluissa, näkee myös lehti päätoimittajan vaihdoksessa uuden mahdollisuuden.


Teksti: Laura Similä

Share with your friends


Submit
Back To Top