skip to Main Content
FINNHITS

FINNHITS

Share with your friends


Submit

FINNHITS

 FinnHits-bileet eli tuttavallisemmin Finkkarit on lappeen Rannan perinteikäs tapahtuma, jota on järjestetty jo vuodesta -91. Bileiden innoituksena ovat alusta asti olleet 70-luvun aatteet ja tyyli sekä legendaarinen FinnHits-levykokoelma. Frederik, Vicky Rosti, Irwin, Katri Helena, Danny ja Armi, Kirka… Suomimusiikin kulta-aikaan mahtuu lukemattomia kaikkien rakastamia tähtiä. Finkkarit vetää Ylioppilastalolle jopa 600 juhlijaa.

 Finkkareiden takana on FinnHits Neuvostoliitto, jota johtavat arvovaltaiset Neuvokset ja Prospektit. FinnHits Neuvostoliitossa on jäseniä kaikista killoista. Mukaan bileitä järkkäämään pääsee rohkeasti kysymällä.

 Finkkareilla kommunismi on aina voimissaan ja lähimmäisiä tervehditään tovereina. Ylioppilastalo koristellaan retrotyyliin ajan hengessä. Moni muistaakin varmasti suuret, aatetta julistavat lakanat — Siskot, veljet, yhtykää! – sekä kommunistivaltioiden liput. Ohjelmaa ei puutu: livebändin lisäksi Finkkareilla on vuosien varrella nähty muun muassa diskotanssikursseja. Lisäksi bileistä löytyy kuvausnurkka, jossa voi käydä otattamassa itsestään ja kavereistaan hauskat muistokuvat. Olennaisena osana onnistuneeseen FinnHits-iltaan kuuluu herkullinen partavesi Mennen (omalla vastuulla toim.huom.).

 Dresscode on perinteisesti ollut 70-luvun Suomi. Punaisen Ristin Kontissa keskustassa on ruuhkaa Finkkareita edeltävällä viikolla, kun innokkaat juhlijat etsivät sieltä aitoja 70-luvun puvuntakkeja tai kukkahameita opiskelijaystävälliseen hintaan. Opiskelijat tyhjentävät kaupungin kirpparit nopeammin kuin sosialisti tyhjentää valtion kassan. Kaikki osallistujat — niin miehet, naiset kuin teekkaritkin — panevat parastaan pukeutumisessa. On vaikea kuvailla sitä, miten hienolta näyttää, kun sadat ihmiset jytäävät leveälahkeisissa housuissa, nahkaliiveissä tai pitsimekoissa. Kampauksena Finkkareilla on suosittu erityisesti kuohkeaa David Hasselhoffin tyyliä tai rentoa hippien inspiroimaa keskijakausta.

 Vuoden 2015 Finkkarit valtaavat uuden alueen. Tänä vuonna bileiden teemaa laajennetaan, ja mukana on 70- ja 80-lukujen lisäksi myös 90-luku. Kukapa ei haluaisi popittaa Kaija Koota, Frederikin uusimpia ja Aikakonetta, tai tanssia illan viimeisiä hitaita Neon2:n tahtiin? Tämän vuoden FinnHitseillä voit palata lapsuutesi ihanimpiin hetkiin: lauantai-iltaan BumtsiBumin parissa, MM95-lätkähuumaan ja Jari Sillanpään tangokuninkuuteen. Kuusamosta Mombasaan, Suomesta Neuvostoliittoon, iskelmähittien huumasta teknopoppiin.

 

Teksti: Aino Myyrä

Kuva: Ville Vesterinen

Share with your friends


Submit
Back To Top