skip to Main Content
Kaisa Rimpiläinen: Arvosta Hyvää Opettajaa, Sano Hänelle Kiitos!

Kaisa Rimpiläinen: Arvosta hyvää opettajaa, sano hänelle kiitos!

Share with your friends


Submit

Kuvittele mielessäsi tilanne. Saavut luennolle 10 minuuttia myöhässä ja ihmettelet oletko edes tullut oikeaan paikkaan. Vähän nolottaa istua luokan 1383 penkeille kun seurassasi on luennoitsijan lisäksi vain 12 muuta ihmistä. Aloitusluennolla sali oli vielä täynnä. Ei liene järin motivoivaa luennoitsijalle puhua lähes tyhjälle luentosalille vaikka olisi kuinka kiinnostunut aiheestaan. Mitä me opiskelijat voimme tehdä tämän motivaation kasvattamiseksi? No ainakin saapua paikalle luentosaliin. Toinen hyvä ja valitettavan vähän käytetty tapa on sanoa kiitos. Kiitos hyvästä opetuksesta!

Opetuksen ei pitäisi olla velvollisuus. Sen pitäisi olla etuoikeus ja mahdollisuus niille, jotka oikeasti haluavat opettaa, ovat sitoutuneita, sekä halukkaita myös kehittämään omaa opetustaan ja opettamiaan kursseja. Nyt eletään vielä ajassa, jossa opetus on suurelle osalle sitä yliopistossa tekeville välttämätön paha kaiken muun ohessa. Samaan aikaan pitäisi julkaista lukuisia laadukkaita tutkimuksia ja hakea rahoitusta tutkimukselleen. Hyvällä opettajalla tulisi olla mahdollisuus panostaa nimenomaan opetukseen, jos hän niin toivoo. Voidaan myös kysyä onko ylipäänsä mitään järkeä siinä että kaikki opettavat? Yliopisto ei ole mikään lasten urheiluseura, jossa kaikki pelaa mentaliteetti on ihan toivottua. Toki jokaisen professorin velvollisuuteen kuuluu siirtää hankkimaansa tietoa uusille sukupuolville, mutta sellaisten kurssien opetuttamisessa, joihin heillä ei ole omaa kiinnostusta, ei ole mitään järkeä.

Opetukseen on nyt ohjattu enemmän rahaa ja tämän rahan pitäisi myös näkyä konkreettisena opetuksen kehityksenä. Tämän kehityksen suunta pitäisi saada meiltä opiskelijoilta.
Palautteen antamisen voimaa ei pidä mennä aliarvioimaan. Rivi kolmosia kurssipalautteessa ei auta luennoitsijaa kehittämään kurssiaan mihinkään suuntaan. Palautteen pitäisi olla konkreettista ja risuja ja ruusuja tulisi antaa rakentavasti. Monesti opiskelijalla tulee kurssipalautteen antamishetkellä ajatus siitä ettei se minua itseäni auta millään lailla kuitenkaan. Minä olen tämän kurssin jo käynyt enkä toivottavasti tule sille enää uudestaan. Palautteesta on kuitenkin hyötyä seuraavana vuonna. Lisäksi kun hyvät opettajat saavat hyvää palautetta se antaa heille viestin siitä että oikeaan suuntaa ollaan menossa ja muilla kursseilla on mahdollisuus käyttää samoja metodeja. Vastaavasti heikompia palautteita saaneet opettajat saavat miettimisen aihetta siitä missä osa-alueissa heidän opetuksessaan on vielä kehitettävää.

Meillä kaikilla opiskelijoilla on peiliin katsomisen paikka laadukkan opetuksen arvostuksessa. Voisitko sinä kävellä hyvän opettajan luo luennon jälkeen ja sanoa hänelle kiitos?

Kuka on Kaisa Rimpiläinen?

Tänä vuonna 2015 LTKY:n hallitusta johtaa 23-vuotias Helsingistä vuonna 2011 Lappeenrantaan muuttanut kauppatieteilijä Kaisa Rimpiläinen.

”Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu lausuntojen antaminen ylioppilaskunnan puolesta, lankojen käsissä pitely saamatta niitä solmuun, ylioppilaskunnan hallituksen toiminnan valvominen ja kehittäminen sekä opiskelijoiden tahdon toteuttaminen. Vapaa-aikanani silittelen kotoani löytyvää rotukissaa Kalevia ja katson aivan liikaa tositelkkaria.”

”Ylioppilaskunnan tärkein tehtävä on edunvalvonta ja sitä päästään vuonna 2015 tekemään oikein urakalla. LUT:illa on uusi viisivuotisstrategia trailblazer, jonka toteuttamisessa olemme mukana. 1-vaiheen remontin suunnittelu on nyt polkaistu todenteolla käyntiin ja kansallisella tasolla eduskuntavaalit tuovat mukavasti tekemistä keväälle, kun opiskelijoille tärkeitä teemoja viedään läpi seuraavalle hallituskaudelle.”

”LTKY:llä on myös omien linjojensa tarkastelu edessä, kun vuoden aikana päivitetään linjapaperi taas seuraavalle kolmevuotiskaudelle. Muutenkin täällä toimistolla aloitellaan kiireistä vuotta, kun hallituksella olisi toteutettavana yhteensä 11 isompaa projektia ja tietysti kaikki päivittäinen toiminta siihen päälle.”

Share with your friends


Submit
Back To Top