skip to Main Content
Opiskelija-asumisen Tulevaisuus Lappeenrannassa

Opiskelija-asumisen tulevaisuus Lappeenrannassa

Share with your friends


Submit

Lappeenrannan seudun opsikelija-asuntosäätiön lähitulevaisuuden tavoitteet voidaan tiivistää hyvin säätiön uusiin suunnitelmiin rakentaa lisää opiskelija-asuntoja Skinnarilaan, eli sinne missä valtaosa sen potentiaalisista asiakkaista päivittäin oleskelee. Uudiskohteen eli LOAS 252:n suunnittelu on jo melko pitkällä.

Kohteeseen on suunniteltu rakennettavan 163 asuntoa, joista pieniä 25 neliön yksiöitä 123 kappaletta ja 40 neliön kaksioita 40 kappaletta. Asunnot on kooltaan pieniä, jotta niiden vuokrataso pysyisi maltillisena. LOAS 252:een on suunniteltu myös tilat LOAS:n palvelutoimistolle sekä huollolle, jotka tulisivat muuttamaan nykyisestä sijainnistaan Leiristä lähelle opiskelijoita. Talon valmistuessa on suunnitelmissa tehdä Lappeenrannan keskustan lähettyvillä olevien kohteiden luovutuksia, jotta asuntojen käyttöaste pysyisi tarpeeksi korkealla eikä tyhjäkäyttö aiheuttaisi tarpeetonta vuokrankorotuspainetta.

asunto2

LOAS 252:een on tulossa asuntokohtainen sähkön- ja vedenmittaus, kuten LOAS:n uusimmassa kohteessa LOAS Sepossa. Tämä tarkoittaa, että asukkaat maksavat käyttämästään sähköstä ja vedestä kulutuksen mukaisesti. Energiatehokkuus ja ympäristö ovat muutenkin keskeisessä osassa LOAS:n strategiaa ja LOAS on tästä syystä mm. sitoutunut vahvasti mukaan yliopiston Green Campus hankkeeseen.

LOAS linjaa strategiassaan myös asukkaille suunnattujen palvelujen ja viestinnän sähköistämisestä. Esimerkiksi sauna- sekä pyykkivuorolistat ollaan tuomassa varattavaksi sähköisesti ja nykyisille sekä potentiaalisille tuleville asukkaille viestintää tehostetaan erityisesti sosiaalisessa mediassa.

asunto3

Strategiasta poimittua:

”Asuntojen määrällistä painopistettä siirretään Skinnarilan suuntaan rakennuttamalla Skinnarilaan 1-3 uudiskohdetta ja luopumalla 1-3 keskustakohteesta vuoden 2015 loppuun mennessä. Toimisto siirretään Skinnarilaan 2013-15 ja keskustassa asuvien palvelut toteutetaan yhteistyössä SAMPOn kanssa.”

”Kaikki LOASin asunnot sijaitsevat joko Skinnarilassa, keskustan alueella tai välillä Skinnarila-keskusta hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Aikaetäisyys omaan oppilaitokseen on korkeintaan puoli tuntia.”

”Kansainvälisyys on luonnollinen asia ja ulkomailta tulevat asukkaat saavat saman palvelun kuin kotimaisetkin.”

”Ei vain Green Campuksella vaan jokaisessa LOAS-kohteesa on energiatehokkuus ja ympäristön huomiointi ykkösasia.”

”Asukkaat haastetaan osallistuvaan asumiseen, joka vaikuttaa positiivisesti energian kulutukseen, yhteisöllisyyteen, viihtyvyyteen ja ilmenee myös hyvissä talouden tunnusluvuissa”

”Opiskelijat ovat vastuullisen hallintomme ydin.”

”LOASin toiminnanohjausjärjestelmä uusitaan ja kehitetään 2013-14 sellaiseksi, että järjestelmä integroi yhteen kaikki asukkaaseen, asuntoon, asiointiin, maksuihin ja muihin palveluihin liittyvät tekijät ja myös ulkoisia tietokantoje site, että asiointi opiskleupaikan hausta alkaen sujuu kitkattomasti ja mahdollisimman suurelta osin automaattisesti. Toiminnanohjausjärjestelmän kehitystä ohjaa käyttäjäkokemus ja vaikuttavuus.”

”Käyttöastetavoite on 95-98 %.”

”Markkinoimme palvelujamme asukkaittemme valitsemissa medioissa. Olemme näkyvästi esillä netissä, SOMEssa ja kumppaniemme viestinnässä.”

Share with your friends


Submit
Back To Top