skip to Main Content
Mielipide: Me Olemme Muutoksen Sukupolvi

Mielipide: Me olemme muutoksen sukupolvi

Share with your friends


Submit

Syyskuussa 2015 hallitukset ympäri maailman sitoutuivat 17:ään kestävän kehityksen tavoitteeseen. Näiden tavoitteiden saavuttaminen merkitsisi äärimmäisen köyhyyden, ilmastonmuutoksen ja eriarvoisuuden päihittämistä vuoteen 2030 mennessä. Osana AIESEC:n Youth for Global Goals – aloitetta haluamme esitellä sinulle kestävän kehityksen tavoitteet sekä muutaman keinon joilla sinä voit vaikuttaa.

Kestävän kehityksen tavoitteet voivat vaikuttaa vaikeasti saavutettavilta, ja saatamme ajatella niiden olevan yksin hallituksen, kansainvälisten yritysten, sekä kansalaisjärjestöjen vastuulla. Mutta todellisuudessa jokainen meistä on osa ratkaisua. Vaikka tavoitteet ovat globaaleja, on ratkaisujen oltava lokaaleja – paikallisiin tarpeisiin ja realiteetteihin sopivia.

Tämä artikkeli keskittyy tavoitteeseen 6: Varmistaa veden saanti ja kestävä käyttö sekä sanitaatio kaikille. Miksi tämä tavoite? Koska maailmanlaajuisesti juomaveden lähteitä kulutetaan hälyttävään tahtiin, ja jos vesi- ja maavaroja ei käytetä tehokkaammin, tulemme kohtaamaan lisääntyvässä määrin kärsimystä, tauteja ja konflikteja.

Meillä LUT:ssa on paitsi mahdollisuus, myös velvollisuus auttaa yhteiskuntaa. Meistä tulee loistavia nuoria insinöörejä ja liiketoiminnan asiantuntijoita, jotka tulevat kehittämään moderneja teknologioita ja liiketoimintaprosesseja, jotka mahdollistavat kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisen. Kuvittele vaikkapa järjestelmä, joka puhdistaa veden vasta käyttövesipisteessä. Tai voimalaitoksen jäähdytysjärjestelmä, joka vaatii nykyistä vähemmän vettä, ja vain vähän vettä kuluttava viljelytekniikka.

Jotkin näistä ideoista ovat jo tekniikan tutkimusprojektien aiheita. Mitä jos LUT:n kauppatieteen opiskelijat edistäisivät näiden teknologioiden saamista markkinoille, luoden kilpailukykyä kestävän arvonluonnin kautta.

Tulevaisuuden tekojen suunnittelemisen ohessa voimme aloittaa jo nyt pienemmässä mittakaavassa. On paljon asioita, joita voimme tehdä naapurustossa, kotona, ja jopa omalla kotisohvalla.

Kestävän kehityksen tavoitteisiin kohdistuu myös monia mielenkiintoisia projekteja, joissa voit lisäksi kehittää itseäsi ja maailmaa. AIESEC:lla on lukuisia projekteja, joihin voit osallistua Global Volunteer –ohjelman kautta. Yksi tällainen projekti on Wasser 3.0 Sri Lankassa Colombon kaupungissa. Kuuden viikon aikana pääset osana tutkimusprojektia tunnistamaan ja levittämään tietoutta veden saastumisen lähteistä, maatalouden väärinkäytöksistä ja sekä saastuneen veden aiheuttamista terveysongelmista.

AIESEC:n kautta löydät satoja muitakin kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyviä projekteja upeissa paikoissa, kuten Qingdao Kiinassa ja Makassar Indonesiassa. Astu mukavuuasalueesi ulkopuolelle, ja tee tänä kesänä jotain erilaista – se voi olla elämäsi paras kokemus ja merkityksellisen tulevaisuuden alku. Projektit löydät täältä. Me AIESEC:ssa autamme sinua tarvittaessa matkasi suunnittelussa.

Lue lisää aiheesta:

Youth for Global Goals: http://youth4globalgoals.org/

Kestävän kehityksen tavoitteet: http://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/

Lazy person’s guide to saving the world: http://www.un.org/sustainabledevelopment/takeaction/

AIESEC projektit: https://opportunities.aiesec.org

Global Goals: http://www.globalgoals.org/

Kirjoittaja

Laura Fonseca

Kirjoittaja on osa AIESEC Saimaa -organisaatiota. AIESEC on kansainvälinen nuorisojärjestö. Sen tavoitteena on tarjota 18-30-vuotialle nuorille mahdollisuus kehittää itseään positiivisten johtajuus- ja oppimiskokemusten kautta.

Share with your friends


Submit
Back To Top